blogs

Subsidie Nieuws en Tips

Miljoenen woningen in Nederland maken deel uit van een vereniging van eigenaren (VvE). Regelmatig ontvangen wij van deze VvE’s de vraag wat voor isolatie subsidie beschikbaar is. Het besparen van energie is namelijk zowel slim voor de portemonnee als comfortabel in huis. In dit blog alles over de SEEH subsidie die het mogelijk maakt om ondersteuning te krijgen als VvE bij de investering in isolerende maatregelen.


verder lezen

Een aanzienlijk deel van de woningeigenaren woont in een VvE. Bij het verduurzamen van een VvE pand komt een hoop kijken en gelukkig is er ook subsidie voor beschikbaar. In dit blog een overzicht van de VvE subsidies die er beschikbaar zijn, waaronder de SEEH subsidie en ISDE subsidie. Vooral de VvE subsidie isolatie zijn een hoop vragen over.


verder lezen

Voor de ISDE subsidie is ook dit jaar een flink budget beschikbaar. Toch krijgen wij regelmatig de vraag hoe het staat met het ISDE budget in 2021? Zit er wel genoeg geld in de subsidiepot en loop je geen kansen mis als je niet nu je isolatie of warmtepomp laat plaatsen? Zeker met de oplopende kosten van materiaal en overvolle agenda’s van installateurs en bouwbedrijven is dat geen gekke vrees. In dit blogbericht meer over het ISDE subsidie budget van 2021 en 2022.


verder lezen

Als je je woning wilt verduurzamen, wat voor subsidiekansen zijn er dan? Wij krijgen regelmatig deze vraag. Het antwoord hangt af van uw persoonlijke situatie: woont u in een grondgebonden woning of binnen een VvE en in welke gemeente woont u? Deze vragen zijn belangrijk, want soms zijn er ook lokale subsidies die uw subsidievoordeel groter maken. In dit blog alle informatie op een rij.


verder lezen

Een van de meest voorkomende vragen bij de isolatie subsidie is of je deze subsidie kan aanvragen als je het isolatiemateriaal zelf plaatst. In dit blog antwoord op deze vraag en waar je op moet letten bij je subsidieaanvraag.


verder lezen

Jaarlijks worden er 400.000 cv-ketels vervangen in Nederland. De vraag of je je cv ketel moet vervangen door een warmtepomp of hybride systeem wordt dan ook vaak gesteld. Een nieuwe cv ketel is toch een minder grote investering dan een warmtepomp of ander alternatief, maar wil de overheid ons niet van het aardgas af hebben en hoe zit het met de plannen van de gemeente. Kortom genoeg vragen om in dit blog te behandelen. Naast de vraag: cv ketel of warmtepomp, behandelen we ook nog een andere technieken en afwegingen die je kan maken bij de aanschaf van een warmtepomp.


verder lezen

Inductie ofwel elektrisch koken is de toekomst. Bijna 80 procent van de nieuwe kopers kiest voor een elektrische kookplaat. Niet langer wordt op elektra koken gezien als een vervelend iets, maar steeds meer als een moderne en veiligere keuze. Omdat we afscheid gaan nemen van aardgas doemt wel de vraag op: kan je een subsidie krijgen voor een inductie kookplaat?


verder lezen

Naast meer comfort en een lagere energierekening is het interessant om te weten: wat is de terugverdientijd van isolatie. Terugverdientijd isolatie berekenen kan nog best een klus zijn. Je moet dan weten wat de huidige kosten van het energieverbruik zijn en hoeveel energie bepaalde isolatiemaatregelen besparen. Vandaar hebben we in dit artikel de terugverdientijd van isolatie op een rijtje gezet.


verder lezen

Al vanaf de jaren 70 stelt de Nederlandse overheid regelmatig een subsidiepot voor isolatie beschikbaar. En eigenlijk is de meest gestelde vraag dan ook al 50 jaar: is de subsidiepot isolatie nog beschikbaar en hoe kom ik in aanmerking? In dit blog een overzicht van de huidige subsidiepotjes voor isolatiemaatregelen en hoe je in aanmerking komt.


verder lezen

Met de introductie van de ISDE subsidie 2021 kwam gelijk een nieuw probleem om de hoek zetten. Het bleek volgens de Staatscourant niet mogelijk om deze landelijk regeling te combineren met bijvoorbeeld subsidieregelingen in Rotterdam, Den Haag of Amsterdam. Dit probleem lijkt nu opgelost met een wijziging van de ISDE subsidieregels.


verder lezen

Een veel gestelde vraag is of je ISDE subsidie kan krijgen wanneer je zelf de warmtepomp, zonneboiler of isolatiemaatregelen installeert. In dit blog antwoord op deze vraag en waar je op moet letten bij het aanschaffen van een duurzame installatie. Isolatie subsidie zelf aanbrengen.


verder lezen

Een van de meest effectieve manieren om CO2 uitstoot tegen te gaan én geld te besparen in huis is isoleren. Met meer dan 300.000 isolatiemaatregelen per jaar maken we aardig tempo, maar het gaat nog niet hard genoeg. Ook onze overheid heeft dat door en probeert ons te verleiden minder energie te gaan verbruiken én meer te isoleren. Lees hier hoe je je subsidie isolatie kan berekenen. 


verder lezen

Meer ISDE subsidie voor de hybride warmtepomp verwacht om de groei van de hybride warmtepomp sterk aan te moedigen. 


verder lezen

Afgelopen jaar zijn er een hoop nieuwe producten en innovaties op de markt gebracht. Een van deze nieuwere producten zijn de PVT panelen. Maar wat zijn PVT panelen en is het een goede investering? In dit artikel uitgebreid uitleg over deze panelen, hoe ze werken en hoe snel ze zijn terugverdiend.


verder lezen

Hoeveel stroom verbruikt een warmtepomp? Toch belangrijk om te weten als je denkt veel energie te gaan besparen op het aardgas. De warmtepomp haalt zijn warmte uit de bodem, lucht of ventilatiewarmte en zet dit met elektriciteit om in nuttige warmte.


verder lezen

Geluidseisen en warmtepomp komen vaker in dezelfde zin voor dan je zou denken. Een van de meest voorkomende zorgen van consumenten die een warmtepomp aanschaffen is wat voor geluid de warmtepomp gaat maken. 


verder lezen

Wat is mijn warmtepomp meldcode en hoe kom ik daar achter? Dat is een van de vragen die veel bij ons binnenkomt. Mogelijk heeft u een warmtepomp op het oog of heeft u deze al laten installeren. Dan begint dan zoektocht naar de juiste warmtepomp meldcode om uw subsidieaanvraag te doen. 


verder lezen

Subsidie voor vervangen oude warmtepomp, is dat een mogelijkheid? Een aantal koplopers heeft al een aantal jaren een warmtepomp in huis. Als deze kapot gaat, kan u dan voor de nieuwe warmtepomp alsnog subsidie ontvangen?


verder lezen

ISDE subsidie voor meerdere apparaten aanvragen, kan dat? Gaat u meerdere warmtepompen of zonneboilers plaatsen, dan komt de vraag vanzelf op: Kan ik voor meerdere installaties ISDE subsidie krijgen? In dit blog het antwoord op uw vraag.


verder lezen

Thuisaccu subsidie aanvragen? Een thuisaccu is eigenlijk een grote batterij die de elektrische apparaten in uw huis van stroom kan voorzien. Soms voor enkele uren en zelfs enkele dagen. Met de komst van zonnepanelen en de elektrische auto is de opslag van energie steeds interessanter aan het worden. Wanneer u overdag energie opwekt het in de avond nodig heeft, dan loopt eerst de batterij leeg en wordt daarna energie uit het elektriciteitsnet gekocht.


verder lezen

De thermische schil van uw woning is als het ware de jas. Deze jas zorgt ervoor dat de kou buiten en warmte binnen blijft. Het dak, wanden, daken, deuren en beglazing maken deel uit van de thermische schil. De wand tussen twee woningen, (on)verwarmde bijgebouwen, onverwarmde bergingen of serres maken hier geen deel van uit. De thermische schil verbeteren heeft een groot verbruik op het energieverbruik en daarmee de maandelijkse rekening.


verder lezen

Subsidie hybride warmtepomp aanvragen? Bent u van plan een hybride warmtepomp aan te schaffen? Let dan wel even goed op de subsidievoorwaarden en uw kansen. Als u een zakelijke klant bent moet u voordat u de koopovereenkomst ondertekend de subsidie hebben aangevraagd. 


verder lezen

Om eigenaren te verleiden minder aardgas te verbruiken, energie te besparen of duurzaam op te wekken zijn er verschillende subsidies in het leven geroepen. In dit blog aandacht voor de subsidies die relevant zijn voor particuliere verhuurders en beleggers.


verder lezen

Subsidie isolatie fotos, waarom zijn deze noodzakelijk en aan welke voorwaarden moeten deze foto’s voldoen? Een van de meest gemaakte fouten bij het aanvragen van de isolatie subsidie is dat er foto’s vergeten worden of dat deze foto’s niet voldoen aan de voorwaarden. 


verder lezen

Een isolerende deur heeft een isolatielaag tussen de binnen- en buitenkant, dit houdt de kou extra goed binnen. Hoe lager de U-waarde van de isolatie, hoe beter de deur is geïsoleerd. Meer informatie over de U-waarde en energiebesparing is te lezen op deze website.


verder lezen

Wanneer u in 2020 één isolatiemaatregel heeft uitgevoerd dan kwam u niet in aanmerking voor de isolatie subsidie. Wanneer u in 2021 van plan bent nog een andere isolatiemaatregel te doen, dan kan u alsnog voor beide maatregelen een subsidie ontvangen. Van belang is dat u deze ISDE subsidie aanvraagt maximaal 12 maanden nádat u de eerste isolatiemaatregel heeft uitgevoerd. 


verder lezen

Als u de afgelopen 12 maanden een warmtepomp of zonneboiler heeft geïnstalleerd en extra wil gaan isoleren, dan kan u nu voor maar één isolatiemaatregel al subsidie ontvangen. Tot voor kort was dit niet mogelijk, waardoor veel eigenaren tot wel 30 procent korting misliepen. 


verder lezen

Een belangrijke wijziging is dat u in 2021 wel voor één isolatiemaatregel subsidie kan ontvangen. Al meerdere van onze klanten maken hier nu dankbaar gebruik van. De voorwaarde? U moet al een warmtepomp, zonneboiler of aansluiting op het warmtenet hebben afgenomen. 


verder lezen

Subsidie dubbel glas aanvragen? Lees meer over uw subsidiekansen bij het plaatsen van isolerend glas in dit blog.


verder lezen

Wat kost een hybride warmtepomp en wat bespaart dit systeem? In dit blog meer over de hybride warmtepomp met ook aandacht voor de ISDE subsidie.


verder lezen

De nieuwe Investeringssubsidie duurzame energie en energiebesparing (ISDE 2021) is voor zakelijke aanvragen extra interessant. Waar de subsidie zich in 2020 nog alleen richtte op zonneboilers en warmtepompen is het in 2021 ook mogelijk voor zonnepanelen en windturbines subsidie aan te vragen. In dit blog het stappenplan wat u moet doorlopen om een succesvolle zakelijke ISDE aanvraag in te dienen.


verder lezen

Bij de ISDE subsidie 2021 is het noodzakelijk een meldcode van het isolatiemateriaal door te geven. Deze meldcode geeft de Rd waarde, minimale dikte, materiaalsoort en het indicatief subsidiebedrag aan. In de maatregelenlijst staan alle grote aanbieders van isolatiemaatregelen.


verder lezen

Via onze ISDE rekentool kan u in meer detail uw subsidie berekenen en alle voorwaarden goed in de gaten houden. Zo is het van belang dat u een isolatie meldcode gebruikt, uw facturen goed bewaard en 12 maanden na de installatie uw subsidie aanvraagt. 

 


verder lezen

Met de toenemende populariteit van de warmtepomp was het te verwachten dat in 2021 er ook weer warmtepomp subsidie beschikbaar komt. Dat is gelukkig het geval. In deze blog meer informatie over de regeling en zaken waar u bij uw aanvraag op moet letten.


verder lezen

Ook in 2021 kan u subsidie krijgen als u uw woning isoleert. In 2020 was het subsidiepercentage nog 30 procent, in 2021 is dit helaas verlaagd 20 procent. Een van de meest populaire stappen om energie te besparen en extra comfort in huis te krijgen is het plaatsen van HR++ glas. Al sinds de jaren 80 is dit een van de meest populaire manieren om de kou buiten te houden. In dit blog meer over de subsidie die u voor uw kozijnen en dubbel glas kan krijgen en veelvoorkomende vragen.


verder lezen

Op de website van RVO kan u altijd de apparatenlijst voor warmtepompen bekijken. Alleen het is niet altijd duidelijk welke meldcode uw warmtepomp heeft en het zoeken in zo’n PDF is verwarrend. Vanuit Simpel Subsidie werken we met een database om het zoeken naar uw warmtepomp of zonneboiler gemakkelijk te maken.


verder lezen

De ISDE isolatiesubsidie maakt het mogelijk met 20 procent voordeel uw woning energiezuiniger te maken. Als u twee isolerende maatregelen neemt of één isolatiemaatregel in combinatie met een warmtepomp, zonneboiler of warmtenet aansluiting dan kan u de subsidie aanvragen. Bij het aanvragen van isolatie subsidie moet u vanaf 2021 wel letten op de isolatie meldcode. In dit blog meer over deze meldcode.


verder lezen

De SEEH subsidie 2020 loopt op zijn einde. De laatste maanden zijn er nog 15.000 aanvragen ingediend en is er geprofiteerd van de 30 procent subsidie. In 2021 is de isolatie subsidie ondergebracht bij de ISDE subsidieregeling. In 2021 kan u ook nog subsidie krijgen bij het toepassen van isolerende maatregelen, maar er zijn een aantal belangrijke wijzigingen in de regeling. Hieronder de belangrijkste aandachtspunten.


verder lezen

In 2020 is er een hoop veranderd in de wereld van de zonnepanelen subsidie. Berichten over de salderingsregeling, een nieuwe SDE++ subsidie en de laatste update: de ISDE zonnepanelen subsidie. In dit blog zetten we alle subsidieregelingen voor 2021 op een rijtje.
verder lezen

Windmolens zijn steeds vaker te zien in het Nederlandse landschap. Grote systemen die veel elektriciteit produceren. Het is ook mogelijk een kleine windturbine voor thuis aan te schaffen. Alleen waar moet u dan op letten en wat voor subsidiemogelijkheden zijn er? In dit blog meer over de kleine windturbine en de kansen.
verder lezen

De isolatie subsidie 2021 is bekend. De ISDE isolatiesubsidie lijkt nog sterk op de regeling van 2020. De belangrijkste wijzigingen zijn in dit blog te lezen.


verder lezen

De Investeringssubsidie Duurzame energie en Energiebesparing is bekend. In deze subsidieregeling die de ISDE 2020 opvolgt zijn meer duurzame installaties opgenomen. Zonnepanelen voor flatgebouwen, kleine windturbines, isolatie subsidie en warmtenet subsidie.
verder lezen

De Investeringssubsidie Duurzame energie en Energiebesparing 2021 maakt het mogelijk warmtenet subsidie aan te vragen als woningeigenaar of VvE. Er zijn twee categorieën die de warmtenet subsidie 2021 kunnen aanvragen: bestaande koopwoningen met een individuele aansluiting en appartementencomplexen met een centrale aansluiting.


verder lezen

Lang was het niet mogelijk om subsidie te krijgen voor kleinere windturbines. Met de ISDE subsidie 2021 is dit nu wel mogelijk. ISDE windturbine subsidie is binnenkort aan te vragen.


verder lezen

ISDE subsidie zonnepanelen aanvragen als zakelijke partij? Nu kan het. De ISDE subsidie zonnepanelen staat nu open voor VvE's, woningcorporaties en MKB'ers. Subsidie zonnepanelen 15 tot 100 kWp. Dit komt neer op een zonnepanelen subsidie tussen de 2.500 en 15.000 euro.
verder lezen

De warmtepompboiler wint aan populariteit als mooi alternatief om de woning te verduurzamen en energie te besparen. Maar wat is een warmtepompboiler en wat voor subsidiemogelijkheden zijn er? In dit blog aandacht voor de warmtepompboiler subsidie en de werking van deze installatie.


verder lezen

Subsidie zonneboiler aanvragen in 2021. Lees in dit blog de meest recente informatie over de zonneboiler subsidie en de kansen voor 2021.


verder lezen

Het is ondertussen geen geheim meer dat Nederland afscheid gaat nemen van het aardgas. Maar met 7 miljoen woningen die nog gebruik maken van aardgas is de route naar alternatieven nog niet zo gemakkelijk. Sinds een aantal jaar is er daarom de Investeringssubsidie Duurzame Energie (ISDE). Deze regeling stimuleert het gebruik van duurzaam opgewekte energie. Hiermee neemt het gebruik van aardgas af. Tot voor kort was de pelletkachel een van deze alternatieven die gestimuleerd werd.


verder lezen

De ISDE subsidie 2021 wordt binnenkort bekend gemaakt. Met deze regeling was het mogelijk subsidie aan te vragen voor de warmtepomp of zonneboiler in 2020. In 2021 is de ISDE subsidie weer beschikbaar en dit keer voor meer apparaten: kleine windturbine subsidie en MKB zonnepanelen subsidie zijn nu ook mogelijk.


verder lezen

Er zijn veel mogelijkheden wanneer het aankomt op het materiaal dat je in het dak, vloer of gevel stopt. Verschillende termen komen voorbij als het gaat over woningisolatie: isolatiewaarde, Rd-waarde en Rc-waarde.


verder lezen

De warmtepomp is in Nederland een relatief nieuwe manier om het huis te verwarmen. Met de focus op verduurzaming en aardgasvrij is de verwachting dat de warmtepomp meer verkocht gaat worden. Koelen met een warmtepomp, verbruik warmtepomp en warmtepomp subsidie vragen.


verder lezen

Een warmtepomp aangeschaft of zet u bijna de handtekening onder een offerte? Slim om zo snel mogelijk de warmtepomp subsidiekansen scherp te krijgen. De route naar uw subsidie kan lang en ingewikkeld zijn. Hieronder een stappenplan voor uw warmtepomp subsidie 2021. Zo voorkomt u dat u kansen misloopt.


verder lezen

De standaard en streefwaarden gaat helpen om woningeigenaren een kwaliteitsnorm te geven voor het isoleren onafhankelijk van de toekomstige warmtebron.


verder lezen

De warmtepomp is een mooi duurzaam apparaat, maar bij de installatie komt toch wat meer kijken dat bij het vervangen van de cv-ketel. In deze blog meer aandacht voor een andere veel gestelde vraag: Moet je de meterkast aanpassen bij de komst van een warmtepomp?
verder lezen

Zonneboiler subsidie gemakkelijker checken en aanvragen? Door de nieuwe samenwerking tussen HR Solar en Simpel Subsidie is het mogelijk.
verder lezen

In dit artikel meer informatie over subsidie op je Remeha warmtepomp aanvragen.


verder lezen

Afgelopen jaar kwam de hoge temperatuur warmtepomp regelmatig in het nieuws. Vattenfall kwam met een persbericht dat de bestaande woningbouw eenvoudig van het aardgas af te krijgen zou zijn met de hoge temperatuur warmtepomp. Hierop kwamen een hoop reacties, waaronder commentaar. In deze blog meer over deze warmtepomp en wat dit systeem kan betekenen voor de energietransitie.


verder lezen

Meer dan 7 miljoen bestaande woningen moeten van het aardgas af in 2050. Naast warmtepompen en groen gas zijn warmtenetten een manier om woningen duurzaam te verwarmen. Tot nu toe was er geen subsidie beschikbaar voor particulieren die willen aansluiten op een warmtenet. Dit lijkt te gaan veranderen met de warmtenet subsidie.
verder lezen

Naast warmtepompen en elektrische opties zijn warmtenetten een manier om woningen warm te krijgen. In deze blog aandacht voor warmtenetten en is het mogelijk subsidie te krijgen om aan te sluiten op een warmtenet?
verder lezen

De kern van een ruimere en gemakkelijkere isolatiesubsidie is huiseigenaren motiveren snel over te gaan tot actie. Dit kan alleen wanneer mensen het gevoel hebben dat ze spijtvrij stappen kunnen zetten zonder blokkades.


verder lezen

VvE’s die energie willen besparen kunnen tot 31 december 2022 gebruikmaken van de Subsidie energiebesparing eigen huis (SEEH).


verder lezen

De ISDE regeling en SEEH subsidie hebben samen nu een potje van 180 miljoen. Na de samenvoeging in 2021 zal dit in totaal 100 miljoen worden. Een flinke verlaging van de beschikbare subsidie voor warmtepompen, zonneboilers en isolatie dus. Van belang is daarom in 2021 zo slim en snel mogelijk subsidie aan te vragen.


verder lezen

Om woningeigenaren te stimuleren energie te besparen is er de mogelijkheid de Subsidie energiebesparing eigen huis (SEEH) aan te vragen. In dit blog meer over de mogelijkheden om isolatie subsidie aan te vragen.


verder lezen

De afgelopen jaren zijn er veel geluidsklachten binnengekomen bij Stichting Geluidshinder. In meer dan honderd gevallen ging het hier om het geluid van een warmtepomp. Vaak zijn deze klachten te voorkomen door goed advies en installatie van de warmtepomp.


verder lezen

Stevige daling voor warmtepomp subsidies door uitsluiten van nieuwbouwprojecten. Wel groei voor zonneboiler subsidie aanvragen.


verder lezen

De ISDE subsidie zou 5 jaar lang duren, dus aflopen eind 2020. Het kabinet heeft via een brief van minister Wiebes laten weten voornemens te zijn deze subsidieregeling met 5 jaar te verlengen.


verder lezen

Vanaf juli 2018 is de aansluitplicht komen te vervallen waardoor nieuwe woningen aangesloten moesten worden op aardgas. Met het vervallen van deze plicht is de weg vrij voor meer aardgasvrije alternatieven zoals warmtepompen.


verder lezen

Volgens de analyses neemt vooral het aantal kleinere zonneboilersystemen dat nieuw geplaatst wordt af. Dit lijkt een gekke trend, want er is subsidie voor dit soort systemen en de druk aardgasverbruik te verminderen neemt alleen maar toe.


verder lezen

Tot het eind van dit jaar is er ook een overgangsregeling voor particulieren die hun warmtepomp nog in 2019 hebben aangeschaft. Maar hoe zit het met de subsidie voor warmtepompen in 2021?


verder lezen

Nieuw partnership! De Woonwijzerwinkel en Simpel Subsidie werken samen om subsidies gemakkelijker te maken.
verder lezen

Van alle verwarmingsapparaten groeit de warmtepomp relatief het stevigst. In 2019 zijn er 45.000 volledig elektrische warmtepompen verkocht. Dit is een groei van maar liefst 25%.
verder lezen

De zonneboiler is een van deze gesubsidieerde apparaten en wordt sinds 2017 steeds vaker verkocht. In deze blog uitleg over hoe de zonneboiler werkt en hoe je in aanmerking komt voor een subsidie.
verder lezen

Simpel Subsidie verwelkomt nieuwe een nieuwe partner. BUVA is al meer dan 70 jaar actief als installateur op het gebied van duurzame warmte en gezonde binnenlucht.
verder lezen

Op 1 januari 2021 is het zover: de nieuwe subsidieregeling voor het verduurzamen van corporatiewoningen gaat open.
verder lezen

De Investeringsregeling Duurzame Energie (ISDE) is door de Rijksoverheid in het leven geroepen om particulieren en bedrijven te bewegen minder aardgas te gebruiken en over te stappen op duurzame warmte.
verder lezen

In 2050 moet heel Nederland van het aardgas af zijn. Dit betekent een afscheid nemen van onze trouwe cv-ketel in huis of op kantoor. Alleen van het aardgas af gaan is een ding.


verder lezen

Cv-ketel stuk en op zoek naar een duurzamer alternatief? Of benieuwd hoe duur een warmtepomp überhaupt? In deze blog behandelen we de kosten en waar je op moet letten bij het kopen van een warmtepomp.


verder lezen

Ik weet het, als ondernemers zijn we druk en op zoek naar subsidies? Daar heeft natuurlijk niemand zin in en tijd voor over. Toch kan het een hoop opleveren, zeker als u duurzame ambities heeft met uw bedrijfsvoering, panden of projecten.
verder lezen

De EIA is een fiscale regeling voor ondernemers, stichtingen of verenigingen die inkomsten- of vennootschapsbelasting betalen. Op de EIA lijst vindt u verschillende soorten installaties, van ledverlichting tot warmtepompen die u kunt aanmelden.
verder lezen

Duurzaamheid is niet meer weg te denken en ook in 2020 gaan veel ondernemers en particulieren aan de slag om hun eigendom energiezuiniger te maken. Gelukkig zijn er steeds meer subsidies beschikbaar om te groene ambities betaalbaar te maken.


verder lezen