blogs

Subsidie Nieuws en Tips

Ventilatie subsidie 2024. De ISDE subsidie 2024 is aankomend jaar aangevuld met een nieuwe categorie, namelijk de ventilatie subsidie. Het energiezuinig ventilatiesysteem staat al tijd op de lijst om toegevoegd te worden aan de ISDE subsidie. Het lijkt in 2024 te gaan gebeuren. In dit blogbericht meer informatie over deze subsidiekans.


verder lezen

Zakelijk warmtepomp subsidie aanvragen. Ook in 2024 is er weer ISDE subsidie beschikbaar voor de warmtepomp. Waarschijnlijk zelfs meer dan 600 miljoen euro. Je kan hier ook als zakelijke partij gebruik van maken. Belangrijk is dan wel de spelregels van de zakelijke ISDE subsidie te weten. Een fout is snel gemaakt en dan loop je hoop geld mis.


verder lezen

biobased isolatie subsidie. Biobased materialen worden steeds vaker ingezet om woningen te isoleren. Biobased materialen zijn beter voor het mileu, soms gezonder en ook lokaal geproduceerd. Wel zijn deze materialen niet altijd even goedkoop als tradioneel isolatiemateriaal. De vraag is dan ook of er subsidie is voor het gebruik van biobased materiaal en hoe je dit aanvraagt? Meer hierover in dit blog.


verder lezen

Isolatie subsidie 2024. De afgelopen jaren kon je subsidie krijgen voor het isoleren van je woning. Dit voordeel loopt al snel op tot duizenden euro’s subsidie. De vraag is dan ook of je in 2024 ook subsidie kan krijgen als je je woning isoleert. Veel huiseigenaren houden hier wel rekening mee. In dit blog alle beschikbare informatie op een rijtje voor het aanvragen.


verder lezen

Warmtepomp subsidie 2024. De subsidie haalt hier al snel bedrag tussen de 2.000 en 6.000 euro vanaf. Dit geeft een gemiddeld voordeel van circa 30%. Hier maakt de overheid ook reclame mee. Let wel op! Dit percentage is puur ter indicatie. Het werkelijke subsidiebedrag hangt af van het vermogen van de warmtepomp en efficiency. Onze verwachting is dat het subsidiebedrag met het goedkoper worden van warmtepompen lager zal worden vanaf 2025-2026.


verder lezen

ISDE subsidie 2024. In 2024 komt er weer opnieuw ISDE subsidie beschikbaar. Met blijvend hoge prijzen voor energie is dit een mooie kans om je isolatie, warmtepomp of zonneboiler sneller terug te verdienen. In dit blog leggen we je uit wat we nu weten van de ISDE subsidie in 2024 en waar je op moet letten bij aanvragen.


verder lezen

Subsidiepot voor de warmtepomp, hoe vol zit die en wanneer is die leeg? Dat is een van de meest gestelde vragen. In dit blogbericht vertellen we je alles over de subsidiekansen voor de warmtepomp in 2023 en de komende jaren.


verder lezen

Als je op zoek bent naar een duurzame manier om je huis te verwarmen, is een hybride warmtepomp een uitstekende keuze. Maar wat is de beste hybride warmtepomp van 2023? In dit artikel gaan we op zoek naar het antwoord op deze vraag. We bekijken de verschillende opties op de markt en vergelijken hun eigenschappen en voordelen.


verder lezen

Een thuisbatterij is een apparaat dat wordt gebruikt om overtollige energie op te slaan die wordt opgewekt door zonnepanelen of andere hernieuwbare energiebronnen. De opgeslagen energie kan vervolgens worden gebruikt wanneer dat nodig is, bijvoorbeeld 's avonds of op bewolkte dagen wanneer er minder zonne-energie beschikbaar is. In dit artikel gaan we dieper in op de thuisbatterij, de voordelen die het biedt en of er subsidiekansen zijn.


verder lezen

Vacuümglas is een nieuwe techniek waarmee hoge isolatie waarden gehaald kunnen worden met dun glas. De vraag die wij alleen vaak krijgen is: kan je op vacuümglas subsidie krijgen en waar moet je dan rekening mee houden?

 


verder lezen

Is er subsidie triple glas beschikbaar. En zo ja, hoe vraag je deze subsidie op triple glas dan aan? In dit blog alle informatie over de beschikbare subsidie voor isolerend glas, de voorwaarden en hoe je deze succesvol aanvraagt.

 


verder lezen

Is er subsidie voor nieuwe kozijnen en dubbel glas? En zo ja, hoe vraag je deze subsidie dan aan. In dit blog bericht vertellen we je alles over de beschikbare subsidie op HR++ en triple glas en waar je op moet letten als je gebruik wil maken van deze ISDE subsidie


verder lezen

In 2023 is het weer mogelijk om zonneboiler subsidie aan te vragen. De ISDE subsidie is dan ook weer open en zo kan je tot 30 procent subsidie krijgen op de aanschaf van een zonneboiler. In dit blog meer informatie over deze subsidiekansen en waar je op moet letten.


verder lezen

Hoeveel geld zit er in de ISDE subsidiepot en hoe voorkom ik dat ik iets misloop? Deze vragen worden vaak aan ons gesteld. In dit blog geven we uitleg over de ISDE subsidiepot, wanneer deze op is en waar je op moet letten bij het aanvragen van ISDE subsidie.


verder lezen

ISDE subsidie 2023. In 2023 kan je weer ISDE subsidie aanvragen voor isolatie, glas, zonneboiler en warmtepomp. Een mooie kans, zeker met hoge energieprijzen. Maar waar moet je rekening mee houden en wanneer kom je in aanmerking?. In dit blog alles over de ISDE subsidie 2023 en waar je op moet letten als particulier en zakelijke aanvrager van deze subsidie.


verder lezen

Warmtepomp subsidie in 2023 aanvragen, is dat mogelijk? In 2023 kan je opnieuw subsidie krijgen voor je warmtepomp. De regeling valt onder de ISDE subsidie die waarschijnlijk beschikbaar blijft tot 2030. Toch is het verstandig de regels voor subsidie aanvragen goed te bekijken. In dit blogbericht alle informatie op een rij, zodat je de grootste kans op de warmtepomp subsidie hebt.


verder lezen

Isolatie subsidie aanvragen in 2023. In 2023 kan je opnieuw subsidie aanvragen voor isolatiemaatregelen. Deze regeling valt onder de ISDE subsidie die waarschijnlijk blijft lopen tot 2030. Wel zijn er een aantal zaken veranderd. Zo kan je ook voor één isolatiemaatregel subsidie aanvragen vanaf 2023. In dit blogbericht alle informatie op een rijtje, zodat je geen kansen misloopt in 2023. Je kan hier ook gratis je stappenplan isolatie subsidie downloaden.


verder lezen

Terugverdientijd zonneboiler. Dan wil je natuurlijk graag weten wat de terugverdientijd van een zonneboiler is. Hoe kan je deze terugverdientijd berekenen en wat voor effect hebben al die prijsstijgingen van energie? In dit blogbericht alle informatie op een rijtje met aandacht voor de terugverdientijd zonneboiler in 2022.

 


verder lezen

Sinds een aantal jaren kan je subsidie krijgen voor isolatie. Alleen de vraag is dan natuurlijk, voor welke isolatiemaatregelen kan je subsidie aanvragen en waar moet je op letten? In dit blog alle isolatiemaatregelen op een rij waar je subsidie voor kan krijgen.

 


verder lezen

Tot wanneer kan ik subsidie krijgen en hoe snel moet ik zijn met het aanvragen van de ISDE subsidie= Die vraag krijgen wij vaak. In dit overzicht alle doorlooptijden en voorwaarden waar je rekening mee moet houden. Wanneer moet je de isolatie subsidie aanvragen?


verder lezen

Subsidie isolatie zelf aanbrengen, mag dat? Kan je als doe het zelvers subsidie krijgen? Deze vraag krijgen wij vaak. In 2023 lijkt er een mogelijkheid te komen voor doe het zelvers om subsidie te krijgen op isolatie. Veel is nog onduidelijk, maar alvast meer informatie op een rij.


verder lezen

Hoe vraag je isolatie subsidie aan voor een maatregel? Heb je vanaf april 2022 een isolatiemaatregel genomen? Dan kan je waarschijnlijk in 2023 je subsidie hiervoor regelen. Toch de moeite die extra meevaller. Lees meer over de isolatie subsidie voor een maatregel en hoe je niets misloopt.


verder lezen

Hoeveel zit er nog in de subsidiepot? Een van de meest gestelde vragen die wij krijgen. Niemand wil de subsidie mislopen, dus is het logisch op te zoeken of je subsidie kan krijgen voordat je investeert in isolatie of een warmtepomp. In dit blog alle informatie over de subsidiepot in 2022, 2023 en komende jaren.


verder lezen

Heb je een isolerende maatregel genomen, dan kan je vanaf 2023 ook daar isolatie subsidie voor krijgen. De overheid heeft besloten 15 procent subsidie beschikbaar te stellen wanneer je één isolerende maatregel hebt genomen. In dit artikel alle informatie op een rijtje. Isolatie subsidie 1 maatregel aanvragen.


verder lezen

Is er subsidie op airco en wat is de airco subsidie in 2023? Wij krijgen regelmatig de vraag of je voor je airco ook ISDE subsidie kan ontvangen. Je bespaart toch aardgas en wil de overheid dat niet? In dit blog alles over de airco subsidie.

 


verder lezen

De meeste fouten bij subsidieaanvragen ontstaat door een onvolledige factuur van je isolerende glas. Dit is zonde, want dit kost al snel 2 of 3 maanden extra wachten. De overheid kijkt streng naar het isolerende glas, vooral triple glas, omdat het subsidiebedrag daar hoog is. In dit blog alle informatie op een rij om met een goede factuur snel je subsidie aan te vragen.


verder lezen

De meeste fouten die gemaakt worden bij subsidieaanvragen ontstaan door onvolledige facturen. In dit blogbericht informatie hoe je een goede factuur krijgt voor je isolatie subsidie.


verder lezen

De hybride warmtepomp zit niet verlegen om aandacht. Met de hoge aardgasvrij, hogere subsidies en genoeg aanbieders van dit apparaat groeit het aantal hybride warmtepompen hard in Nederland. Een vraag die vaak gesteld wordt is dan ook: Wat is de beste hybride warmtepomp en waar moet ik op letten bij het aanschaffen van zo’n apparaat? In dit blogbericht zetten we de beste hybride warmtepompen op een rij met speciaal aandacht voor de hybride warmtepomp in 2022.


verder lezen

De ISDE subsidie in 2022 geeft een extra subsidie voor de hybride warmtepomp. Dus aanschaffen van deze installatie geeft een nog betere terugverdientijd! Alleen hoe bereken je die terugverdientijd en waar moet je op letten? In dit blog alles over de terugverdientijd van de hybride warmtepomp. Want uiteindelijk is de portemonnee toch een van de belangrijkste redenen om minder aardgas te gaan verbruiken.


verder lezen

Op dit moment wordt druk gediscussieerd over het Nationaal Isolatieprogramma. Nederland moet sneller isoleren en subsidie is een belangrijk onderdeel. Specifiek de isolatie subsidie, moet die verhoogd worden om meer mensen te helpen? In dit blog meer informatie. Isolatie subsidie 2022


verder lezen

In 2022 komt er een subsidie beschikbaar voor particuliere verhuurders en beleggers. De SVOH subsidie maakt het mogelijk om steun te krijgen bij isolerende maatregelen en onderhoud. In dit blogbericht meer over de SVOH subsidie en hoe je die kan aanvragen. Subsidie Verduurzaming en Onderhoud Huurwoningen


verder lezen

Een warmtepomp kopen of huren? Er komt meer hybride warmtepomp subsidie in 2022 en de aardgasprijzen zijn hoog. Een perfect moment op te investeren in een hybride of volledig elektrische warmtepomp. De vraag die daarbij wel steeds vaker wordt gesteld: Kan ik beter een warmtepomp leasen of kopen? Met de verwachtte groei van deze systemen leek het ons verstandig in dit blog alle voor- en nadelen van een warmtepomp huren op een rijtje te zetten.


verder lezen

Met de isolatiepremie die beschikbaar is kan je tot wel 20 procent korting krijgen op de aanschaf van isolatiemateriaal. Dit is de moeite waard. Toch is het niet altijd even gemakkelijk om te begrijpen hoe je in aanmerking komt voor deze isolatie subsidie. In dit blogbericht kort wat belangrijke informatie op een rijtje en met welk aanvraagformulier je subsidie voor isolatie kan aanvragen. Aanvraagformulier subsidie isolatie.


verder lezen

Extra subsidie voor de warmtepomp?! Prinsjesdag bracht een hoop nieuwe kansen voor de verduurzaming in Nederland mee. Een van de grote aandachtspunten is extra subsidie voor de hybride warmtepomp. In dit blog kort de ontwikkelingen en hoe je deze kans kan benutten. Hybride warmtepomp subsidie 2022 en de ISDE subsidie.


verder lezen

Stel je koopt je warmtepompboiler of zonneboiler los en installeert hem zelf. Kan je dan nog wel subsidie krijgen? Bij het lezen van de website van de overheid lijkt het antwoord al snel ‘nee’ te zijn. Zonde voor die vele handige doe-het-zelvers onder ons. Toch is er meer mogelijk dan je denkt. In dit blog waarom een installatiebewijs verplicht is.


verder lezen

Je woning isoleren is een van de beste manieren om energie te besparen en iets aan het milieu te doen. We krijgen vaak vragen over het isoleren van het huis en de subsidiekansen. We hebben besloten de meest voorkomende vragen in blogs te behandelen. Deze keer: Kan ik mijn woning aan de binnenkant isoleren en waar moet ik dan op letten?


verder lezen

Ben je van plan om te investeren in energiebesparing? Dan is een subsidie ontvangen voor je investeringen een goede manier om sneller uit de kosten te komen. Er komt alleen een hoop kijken bij het aanvragen van de isolatie subsidie. Vandaar in dit blogbericht een stappenplan voor isolatie subsidie aanvragen. Bekijk deze stappen goed en verhoog daarmee de kans dat je in aanmerking komt. Stappenplan isolatie subsidie aanvragen.


verder lezen

Subsidie verbouwen woning. Ben je bezig met het verbouwen van je woning of ga je daar binnenkort aan beginnen? Dan is het fijn om te weten of je nog in aanmerking komt voor subsidies. De meeste vragen die wij binnenkrijgen gaan over woning verbouwen en de isolatie subsidie. Waar moet je verbouwing aan voldoen en wat moet er op de facturen staan om ISDE subsidie aan te kunnen vragen? In dit blog meer over de subsidie voor verbouwen en renoveren.


verder lezen

Een groot deel van de woningen in Nederland maakt deel uit van een vereniging van eigenaren. Deze VvE’s worden gestimuleerd met de SEEH subsidie om de woningen te isoleren en verduurzamen. Wij krijgen nu regelmatig de vraag. Hoe zit het met de isolatie subsidie voor VvE’s in 2022, is de SEEH regeling dan nog steeds van kracht? In dit blog alle informatie op een rijtje.


verder lezen

Wat voor subsidies voor isolatie, verduurzaming of je woning verbeteren zijn beschikbaar in Rotterdam? In dit blog meer informatie over de subsidie voor woningeigenaren in Rotterdam en hoe je hiervoor in aanmerking komt. Isolatie subsidie Rotterdam. ISDE subsidie 2022.


verder lezen

In ons eerste blog over de SVM subsidie aanvragen hebben we op hoofdlijnen de voorwaarden besproken. In dit artikel alle voorwaarden van de subsidie verduurzaming MKB op een rij met een stappenplan. Binnenkort komt onze SVM subsidietool online te staan. Daarmee helpen we je stap voor stap door alle voorwaarden. Voor nu in tekst alles op een rijtje.


verder lezen

Vandaar heeft de overheid de SVN subsidie in het leven geroepen. Met deze subsidie verduurzamen MKB worden ondernemers gestimuleerd energie te besparen. De subsidie is beschikbaar voor een energieadvies op maat en eventueel de ondersteuning bij het uitvoeren van het advies. In dit blog meer informatie.


verder lezen

Een van de grote motivaties om een hybride warmtepomp aan de schaffen is de terugverdientijd. Vandaar is de warmtepomp subsidie van belang om woningeigenaren over de streep te trekken te investeren. In 2021 is er een subsidie beschikbaar, maar wij ontvangen al regelmatig de vraag: is er voor mijn hybride warmtepomp subsidie in 2022? In dit blog alle informatie op een rijtje. 


verder lezen

Is er ook een zonneboiler subsidie beschikbaar in 2022? Wij krijgen deze vraag steeds vaker binnen. Voor iedereen die volgend jaar aan de slag wil met een verbouwing of aanschaf van een zonneboiler is dit een belangrijke vraag. In dit blog aandacht voor de subsidie zonneboiler 2022 en hoe je de subsidie kan aanvragen.

 


verder lezen

Dit jaar is het mogelijk om zowel subsidie te krijgen voor de aanschaf van: isolatie, warmtepomp, zonneboiler en aansluiting op een warmtenet. Deze steun valt onder de ISDE subsidie. Alleen zal niet iedereen dit jaar investeren in een duurzame installatie. De vraag die wij dan ook vaak krijgen is: Is de ISDE subsidie ook in 2022 beschikbaar? In dit blogbericht meer informatie over de ISDE subsidie 2022.


verder lezen

De Rijksdienst van Ondernemend Nederland (RVO) is de partij die gaat over de landelijke subsidies in Nederland. Een van de meest populaire subsidies op dit moment is de RVO isolatie subsidie. Deze subsidie maakt het mogelijk een korting te krijgen op de aanschaf van bijvoorbeeld HR++ glas en vloerisolatie. Met het isolatieseizoen in zicht krijgen we steeds vaker de vraag: hoe zit het met de RVO isolatie subsidie en is deze ook beschikbaar in 2022. In dit blog meer informatie.


verder lezen

Hulp bij het subsidie aanvragen van isolatie, warmtepomp of zonneboiler? Het kan lastig zijn om de juiste informatie te vinden en hulp te ontvangen. Wij krijgen regelmatig vragen van particulieren of we kunnen helpen bij het subsidieaanvragen. Hieronder wat uitleg over de subsidiemogelijkheden en hoe we je kunnen helpen bij de aanvraag. Hulp bij renovatie subsidie woning.


verder lezen

Isolatie subsidie aanvragen. Hoe vraag ik subsidie aan voor het isoleren van mijn woning? Deze vraag komt veel bij ons binnen. Voor veel woningeigenaren is het lastig om alle voorwaarden voor de subsidie in de gaten te houden. Het resultaat, je mist al snel de kans op een subsidie, echt zonde! Het subsidiebedrag komt al snel neer op 20 procent van het aankoopbedrag. In deze blog alle informatie om isolatie subsidie aan te vragen.


verder lezen

Je woning isoleren is een van de beste manieren om zowel geld te besparen als je steentje bij te dragen aan verduurzamen. We krijgen regelmatig vragen over het isoleren van het huis en hebben besloten de meest voorkomende vragen in blogs te behandelen. Deze keer: Is een investering in isolatie aftrekbaar van de belasting? Deze kosten aftrekken zou investeren in isolatie aantrekkelijker maken.


verder lezen

Isolatie subsidie aanvragen in 2022 is dat nog mogelijk? In dit blog alle informatie over deze isolatiesubsidie en de kansen voor isolatie subsidie 2022. Download gratis je stappenplan en loop geen kansen mis.


verder lezen

Voor het verduurzamen van je woning kun je verschillende subsidies krijgen. Gebruik de MyGo Matchmaker om direct een geschikte vakman te vinden.


verder lezen

Is er een warmtepomp subsidie beschikbaar in 2022? De eerste verbouwingen en installaties staan al gepland voor dat jaar en al snel duizenden euro’s subsidie mislopen, dat zou vervelend zijn. In dit blog alle informatie over de warmtepomp subsidie 2022.


verder lezen

Spouwmuurisolatie is een van de maatregelen met een snelle terugverdientijd. Na 3 tot 5 jaar is de investering terugverdiend. Dit wordt nog aantrekkelijker met de subsidie die er beschikbaar is voor woningeigenaren die spouwmuurisolatie toepassen. In dit blog meer informatie over de spouwmuurisolatie subsidie en hoe je in aanmerking komt.


verder lezen

Dubbel glas is al sinds de jaren 80 een populaire manier om energie te besparen en meer comfort in huis te krijgen. HR glas subsidie helpt er dan bij om de investering extra snel terug te verdienen. In dit blog de subsidiekansen op een rijtje en waar je op moet letten bij de subsidieaanvraag voor isolerend glas. Subsidie HR glas 2022.

 


verder lezen

Dakisolatie is een van de meest populaire isolatiemaatregelen die genomen wordt op dit moment door woningeigenaren. Met een terugverdientijd tussen de 6 en 12 jaar en meer comfort is het een slimme stap op weg naar een energiezuinig huis. Een van de meest gestelde vragen is of er ook dakisolatie subsidie te krijgen is. In dit blog alles over de mogelijkheden om subsidie te krijgen op dakisolatie.


verder lezen

Sinds een aantal jaar is het mogelijk de BTW op de aangeschafte zonnepanelen terug te vragen. Helaas is deze teruggave niet gemakkelijk gemaakt door de overheid. Zo moet je je registreren als ondernemen en complexe procedures door om de BTW terug te krijgen. Daarnaast moeten deze eigenaren van zonnepanelen vanaf 2020 ook nog eens omzetbelasting aangifte doen. Kortom, een grote hoeveelheid werk en waarvoor?

 


verder lezen

Miljoenen woningen in Nederland maken deel uit van een vereniging van eigenaren (VvE). Regelmatig ontvangen wij van deze VvE’s de vraag wat voor isolatie subsidie beschikbaar is. Het besparen van energie is namelijk zowel slim voor de portemonnee als comfortabel in huis. In dit blog alles over de SEEH subsidie die het mogelijk maakt om ondersteuning te krijgen als VvE bij de investering in isolerende maatregelen.


verder lezen

Een aanzienlijk deel van de woningeigenaren woont in een VvE. Bij het verduurzamen van een VvE pand komt een hoop kijken en gelukkig is er ook subsidie voor beschikbaar. In dit blog een overzicht van de VvE subsidies die er beschikbaar zijn, waaronder de SEEH subsidie en ISDE subsidie. Vooral de VvE subsidie isolatie zijn een hoop vragen over.


verder lezen

Voor de ISDE subsidie is ook dit jaar een flink budget beschikbaar. Toch krijgen wij regelmatig de vraag hoe het staat met het ISDE budget in 2021? Zit er wel genoeg geld in de subsidiepot en loop je geen kansen mis als je niet nu je isolatie of warmtepomp laat plaatsen? Zeker met de oplopende kosten van materiaal en overvolle agenda’s van installateurs en bouwbedrijven is dat geen gekke vrees. In dit blogbericht meer over het ISDE subsidie budget van 2021 en 2022.


verder lezen

Als je je woning wilt verduurzamen, wat voor subsidiekansen zijn er dan? Hoe vraag je isolatie subsidie voor je woning aan? Wij krijgen regelmatig deze vraag. Het antwoord hangt af van uw persoonlijke situatie: woont u in een grondgebonden woning of binnen een VvE en in welke gemeente woont u? Deze vragen zijn belangrijk, want soms zijn er ook lokale subsidies die uw subsidievoordeel groter maken. In dit blog alle informatie op een rij.


verder lezen

Doe het zelf isolatie. Een van de meest voorkomende vragen bij de isolatie subsidie is of je deze subsidie kan aanvragen als je het isolatiemateriaal zelf plaatst. In dit blog antwoord op deze vraag en waar je op moet letten bij je subsidieaanvraag.


verder lezen

Jaarlijks worden er 400.000 cv-ketels vervangen in Nederland. De vraag of je je cv ketel moet vervangen door een warmtepomp of hybride systeem wordt dan ook vaak gesteld. Een nieuwe cv ketel is toch een minder grote investering dan een warmtepomp of ander alternatief, maar wil de overheid ons niet van het aardgas af hebben en hoe zit het met de plannen van de gemeente. Kortom genoeg vragen om in dit blog te behandelen. Naast de vraag: cv ketel of warmtepomp, behandelen we ook nog een andere technieken en afwegingen die je kan maken bij de aanschaf van een warmtepomp.


verder lezen

Inductie ofwel elektrisch koken is de toekomst. Bijna 80 procent van de nieuwe kopers kiest voor een elektrische kookplaat. Niet langer wordt op elektra koken gezien als een vervelend iets, maar steeds meer als een moderne en veiligere keuze. Omdat we afscheid gaan nemen van aardgas doemt wel de vraag op: kan je een subsidie krijgen voor een inductie kookplaat?


verder lezen

Naast meer comfort en een lagere energierekening is het interessant om te weten: wat is de terugverdientijd van isolatie. Terugverdientijd isolatie berekenen kan nog best een klus zijn. Je moet dan weten wat de huidige kosten van het energieverbruik zijn en hoeveel energie bepaalde isolatiemaatregelen besparen. Vandaar hebben we in dit artikel de terugverdientijd van isolatie op een rijtje gezet. Terugverdientijd isolatie berekenen


verder lezen

Al vanaf de jaren 70 stelt de Nederlandse overheid regelmatig een subsidiepot voor isolatie beschikbaar. En eigenlijk is de meest gestelde vraag dan ook al 50 jaar: is de subsidiepot isolatie nog beschikbaar en hoe kom ik in aanmerking? In dit blog een overzicht van de huidige subsidiepotjes voor isolatiemaatregelen en hoe je in aanmerking komt.


verder lezen

Met de introductie van de ISDE subsidie 2021 kwam gelijk een nieuw probleem om de hoek zetten. Het bleek volgens de Staatscourant niet mogelijk om deze landelijk regeling te combineren met bijvoorbeeld subsidieregelingen in Rotterdam, Den Haag of Amsterdam. Dit probleem lijkt nu opgelost met een wijziging van de ISDE subsidieregels.


verder lezen

Zelf installeren warmtepomp. Een veel gestelde vraag is of je ISDE subsidie kan krijgen wanneer je zelf de warmtepomp, zonneboiler of isolatiemaatregelen installeert. In dit blog antwoord op deze vraag en waar je op moet letten bij het aanschaffen van een duurzame installatie. Isolatie subsidie zelf aanbrengen.


verder lezen

Je kan subsidie krijgen voor isolatiemaatregelen, maar het is wel fijn van te voren te weten hoeveel subsidie je kan krijgen. In dit blog alle informatie hoe je je isolatie subsidie kan berekenen en waar je op moet letten. Hieronder alle subsidiebedragen per m2 op een rij en link naar onze gratis subsidietool.


verder lezen

Meer ISDE subsidie voor de hybride warmtepomp verwacht om de groei van de hybride warmtepomp sterk aan te moedigen. 


verder lezen

Afgelopen jaar zijn er een hoop nieuwe producten en innovaties op de markt gebracht. Een van deze nieuwere producten zijn de PVT panelen. Maar wat zijn PVT panelen en is het een goede investering? In dit artikel uitgebreid uitleg over deze panelen, hoe ze werken en hoe snel ze zijn terugverdiend.


verder lezen

Hoeveel stroom verbruikt een warmtepomp? Toch belangrijk om te weten als je denkt veel energie te gaan besparen op het aardgas. De warmtepomp haalt zijn warmte uit de bodem, lucht of ventilatiewarmte en zet dit met elektriciteit om in nuttige warmte.


verder lezen

Geluidseisen en warmtepomp komen vaker in dezelfde zin voor dan je zou denken. Een van de meest voorkomende zorgen van consumenten die een warmtepomp aanschaffen is wat voor geluid de warmtepomp gaat maken. 


verder lezen

Meldcode warmtepomp. Wat is mijn warmtepomp meldcode en hoe kom ik daar achter? Dat is een van de vragen die veel bij ons binnenkomt. Mogelijk heeft u een warmtepomp op het oog of heeft u deze al laten installeren. Dan begint dan zoektocht naar de juiste warmtepomp meldcode om uw subsidieaanvraag te doen. 


verder lezen

Subsidie voor vervangen oude warmtepomp, is dat een mogelijkheid? Een aantal koplopers heeft al een aantal jaren een warmtepomp in huis. Als deze kapot gaat, kan u dan voor de nieuwe warmtepomp alsnog subsidie ontvangen?


verder lezen

ISDE subsidie voor meerdere apparaten aanvragen, kan dat? Gaat u meerdere warmtepompen of zonneboilers plaatsen, dan komt de vraag vanzelf op: Kan ik voor meerdere installaties ISDE subsidie krijgen? In dit blog het antwoord op uw vraag.


verder lezen

Thuisbatterij subsidie aanvragen? Een thuisaccu is eigenlijk een grote batterij die de elektrische apparaten in uw huis van stroom kan voorzien. Soms voor enkele uren en zelfs enkele dagen. Met de komst van zonnepanelen en de elektrische auto is de opslag van energie steeds interessanter aan het worden. Wanneer u overdag energie opwekt het in de avond nodig heeft, dan loopt eerst de batterij leeg en wordt daarna energie uit het elektriciteitsnet gekocht. Thuisbatterij subsidie.


verder lezen

De thermische schil van uw woning is als het ware de jas. Deze jas zorgt ervoor dat de kou buiten en warmte binnen blijft. Het dak, wanden, daken, deuren en beglazing maken deel uit van de thermische schil. De wand tussen twee woningen, (on)verwarmde bijgebouwen, onverwarmde bergingen of serres maken hier geen deel van uit. De thermische schil verbeteren heeft een groot verbruik op het energieverbruik en daarmee de maandelijkse rekening.


verder lezen

Subsidie hybride warmtepomp aanvragen? Bent u van plan een hybride warmtepomp aan te schaffen? Let dan wel even goed op de subsidievoorwaarden en uw kansen. Als u een zakelijke klant bent moet u voordat u de koopovereenkomst ondertekend de subsidie hebben aangevraagd. 


verder lezen

Om eigenaren te verleiden minder aardgas te verbruiken, energie te besparen of duurzaam op te wekken zijn er verschillende subsidies in het leven geroepen. In dit blog aandacht voor de subsidies die relevant zijn voor particuliere verhuurders en beleggers. Aandacht voor de komende SVOH subsidie in 2022.


verder lezen

Subsidie isolatie fotos, waarom zijn deze noodzakelijk en aan welke voorwaarden moeten deze foto’s voldoen? Een van de meest gemaakte fouten bij het aanvragen van de isolatie subsidie is dat er foto’s vergeten worden of dat deze foto’s niet voldoen aan de voorwaarden. 


verder lezen

Isolerende deur subsidie 2023. Met de nieuwe isolatiesubsidie in 2023 ontstaan er een hoop mogelijkheden om energie te besparen. Een van deze mogelijkheden is de isolerende deur. Maar wat is een isolerende deur? 


verder lezen

Wanneer u in 2020 één isolatiemaatregel heeft uitgevoerd dan kwam u niet in aanmerking voor de isolatie subsidie. Wanneer u in 2021 van plan bent nog een andere isolatiemaatregel te doen, dan kan u alsnog voor beide maatregelen een subsidie ontvangen. Van belang is dat u deze ISDE subsidie aanvraagt maximaal 12 maanden nádat u de eerste isolatiemaatregel heeft uitgevoerd. 


verder lezen

Als u de afgelopen 12 maanden een warmtepomp of zonneboiler heeft geïnstalleerd en extra wil gaan isoleren, dan kan u nu voor maar één isolatiemaatregel al subsidie ontvangen. Tot voor kort was dit niet mogelijk, waardoor veel eigenaren tot wel 30 procent korting misliepen. 


verder lezen

Een belangrijke wijziging is dat u in 2021 wel voor één isolatiemaatregel subsidie kan ontvangen. Al meerdere van onze klanten maken hier nu dankbaar gebruik van. De voorwaarde? U moet al een warmtepomp, zonneboiler of aansluiting op het warmtenet hebben afgenomen. 


verder lezen

Subsidie dubbel glas aanvragen? Lees meer over uw subsidiekansen bij het plaatsen van isolerend glas in dit blog.


verder lezen

Wat kost een hybride warmtepomp en wat bespaart dit systeem? In dit blog meer over de hybride warmtepomp met ook aandacht voor de ISDE subsidie.


verder lezen

ISDE zakelijk De ISDE subsidie is voor zakelijke aanvragen extra interessant. Er is voor 2024 weer extra budget beschikbaar, dus genoeg kansen om voor de zonneboiler of warmtepomp je subsidie te ontvangen. In dit blog het stappenplan wat u moet doorlopen om een succesvolle zakelijke ISDE aanvraag in te dienen.


verder lezen

Bij de ISDE subsidie 2021 is het noodzakelijk een meldcode van het isolatiemateriaal door te geven. Deze meldcode geeft de Rd waarde, minimale dikte, materiaalsoort en het indicatief subsidiebedrag aan. In de maatregelenlijst staan alle grote aanbieders van isolatiemaatregelen.


verder lezen

ISDE subsidie rekentool. Hoe bereken je je ISDE subsidie? Dat gemakkelijk met onze subsidietool. Met een aantal klikken heb je zo berekend hoeveel subsidie je kan krijgen voor isolatie, warmtepomp of zonneboiler. Hieronder meer over de ISDE subsidie rekentool en hoe die te gebruiken.

 


verder lezen

Met de toenemende populariteit van de warmtepomp was het te verwachten dat in 2021 er ook weer warmtepomp subsidie beschikbaar komt. Dat is gelukkig het geval. In deze blog meer informatie over de regeling en zaken waar u bij uw aanvraag op moet letten.


verder lezen

Subsidie kozijnen en isolerend glas. In dit blog meer over de subsidie die je voor je kozijnen en dubbel glas kan krijgen en veelgestelde vragen.


verder lezen

Op de website van RVO kan u altijd de apparatenlijst voor warmtepompen bekijken. Alleen het is niet altijd duidelijk welke meldcode uw warmtepomp heeft en het zoeken in zo’n PDF is verwarrend. Vanuit Simpel Subsidie werken we met een database om het zoeken naar uw warmtepomp of zonneboiler gemakkelijk te maken.


verder lezen

Meldcode isolatie subsidie De ISDE isolatiesubsidie maakt het mogelijk met 20 procent voordeel uw woning energiezuiniger te maken. Als u twee isolerende maatregelen neemt of één isolatiemaatregel in combinatie met een warmtepomp, zonneboiler of warmtenet aansluiting dan kan u de subsidie aanvragen. Bij het aanvragen van isolatie subsidie moet u vanaf 2023 wel letten op de isolatie meldcode. In dit blog meer over deze meldcode.


verder lezen

In 2022 is de isolatie subsidie verhoogd. In 2022 kan u subsidie krijgen bij het toepassen van isolerende maatregelen, maar er zijn een aantal belangrijke wijzigingen in de regeling. Hieronder de belangrijkste aandachtspunten om in aanmerking te komen voor isolatie subsidie. 


verder lezen

In 2020 is er een hoop veranderd in de wereld van de zonnepanelen subsidie. Berichten over de salderingsregeling, een nieuwe SDE++ subsidie en de laatste update: de ISDE zonnepanelen subsidie. In dit blog zetten we alle subsidieregelingen voor 2021 op een rijtje.


verder lezen

Windmolens zijn steeds vaker te zien in het Nederlandse landschap. Grote systemen die veel elektriciteit produceren. Het is ook mogelijk een kleine windturbine voor thuis aan te schaffen. Alleen waar moet u dan op letten en wat voor subsidiemogelijkheden zijn er? In dit blog meer over de kleine windturbine en de kansen.
verder lezen

De isolatie subsidie 2021 is bekend. De ISDE isolatiesubsidie lijkt nog sterk op de regeling van 2020. De belangrijkste wijzigingen zijn in dit blog te lezen.


verder lezen

De Investeringssubsidie Duurzame energie en Energiebesparing is bekend. In deze subsidieregeling die de ISDE 2020 opvolgt zijn meer duurzame installaties opgenomen. Zonnepanelen voor flatgebouwen, kleine windturbines, isolatie subsidie en warmtenet subsidie.
verder lezen

De Investeringssubsidie Duurzame energie en Energiebesparing 2021 maakt het mogelijk warmtenet subsidie aan te vragen als woningeigenaar of VvE. Er zijn twee categorieën die de warmtenet subsidie 2021 kunnen aanvragen: bestaande koopwoningen met een individuele aansluiting en appartementencomplexen met een centrale aansluiting.


verder lezen

Lang was het niet mogelijk om subsidie te krijgen voor kleinere windturbines. Met de ISDE subsidie 2021 is dit nu wel mogelijk. ISDE windturbine subsidie is binnenkort aan te vragen.


verder lezen

ISDE subsidie zonnepanelen aanvragen als zakelijke partij? Nu kan het. De ISDE subsidie zonnepanelen staat nu open voor VvE's, woningcorporaties en MKB'ers. Subsidie zonnepanelen 15 tot 100 kWp. Dit komt neer op een zonnepanelen subsidie tussen de 2.500 en 15.000 euro.


verder lezen

Warmtepompboiler subsidie. De warmtepompboiler wint aan populariteit als mooi alternatief om de woning te verduurzamen en energie te besparen. Maar wat is een warmtepompboiler en wat voor subsidiemogelijkheden zijn er? In dit blog aandacht voor de warmtepompboiler subsidie en de werking van deze installatie. Warmtepompboiler subsidie aanvragen met onze hulp


verder lezen

Subsidie zonneboiler aanvragen in 2021. Lees in dit blog de meest recente informatie over de zonneboiler subsidie en de kansen voor 2021.


verder lezen

Het is ondertussen geen geheim meer dat Nederland afscheid gaat nemen van het aardgas. Maar met 7 miljoen woningen die nog gebruik maken van aardgas is de route naar alternatieven nog niet zo gemakkelijk. Sinds een aantal jaar is er daarom de Investeringssubsidie Duurzame Energie (ISDE). Deze regeling stimuleert het gebruik van duurzaam opgewekte energie. Hiermee neemt het gebruik van aardgas af. Tot voor kort was de pelletkachel een van deze alternatieven die gestimuleerd werd.


verder lezen

De ISDE subsidie 2021 wordt binnenkort bekend gemaakt. Met deze regeling was het mogelijk subsidie aan te vragen voor de warmtepomp of zonneboiler in 2020. In 2021 is de ISDE subsidie weer beschikbaar en dit keer voor meer apparaten: kleine windturbine subsidie en MKB zonnepanelen subsidie zijn nu ook mogelijk.


verder lezen

Er zijn veel mogelijkheden wanneer het aankomt op het materiaal dat je in het dak, vloer of gevel stopt. Verschillende termen komen voorbij als het gaat over woningisolatie: isolatiewaarde, Rd-waarde en Rc-waarde. Maar wat betekent isolatiewaarde en wat is goed voor je woning isoleren?


verder lezen

De warmtepomp is in Nederland een relatief nieuwe manier om het huis te verwarmen. Met de focus op verduurzaming en aardgasvrij is de verwachting dat de warmtepomp meer verkocht gaat worden. Koelen met een warmtepomp, verbruik warmtepomp en warmtepomp subsidie vragen.


verder lezen

Een warmtepomp aangeschaft of zet u bijna de handtekening onder een offerte? Slim om zo snel mogelijk de warmtepomp subsidiekansen scherp te krijgen. De route naar uw subsidie kan lang en ingewikkeld zijn. Hieronder een stappenplan voor uw warmtepomp subsidie 2021. Zo voorkomt u dat u kansen misloopt.


verder lezen

De standaard en streefwaarden gaat helpen om woningeigenaren een kwaliteitsnorm te geven voor het isoleren onafhankelijk van de toekomstige warmtebron.


verder lezen

Meterkast en warmtepomp. De warmtepomp is een mooi duurzaam apparaat, maar bij de installatie komt toch wat meer kijken dat bij het vervangen van de cv-ketel. In deze blog meer aandacht voor een andere veel gestelde vraag: Moet je de meterkast aanpassen bij de komst van een warmtepomp?


verder lezen

Zonneboiler subsidie gemakkelijker checken en aanvragen? Door de nieuwe samenwerking tussen HR Solar en Simpel Subsidie is het mogelijk.
verder lezen

In dit artikel meer informatie over subsidie op je Remeha warmtepomp aanvragen.


verder lezen

Afgelopen jaar kwam de hoge temperatuur warmtepomp regelmatig in het nieuws. Vattenfall kwam met een persbericht dat de bestaande woningbouw eenvoudig van het aardgas af te krijgen zou zijn met de hoge temperatuur warmtepomp. Hierop kwamen een hoop reacties, waaronder commentaar. In deze blog meer over deze warmtepomp en wat dit systeem kan betekenen voor de energietransitie.


verder lezen

Meer dan 7 miljoen bestaande woningen moeten van het aardgas af in 2050. Naast warmtepompen en groen gas zijn warmtenetten een manier om woningen duurzaam te verwarmen. Tot nu toe was er geen subsidie beschikbaar voor particulieren die willen aansluiten op een warmtenet. Dit lijkt te gaan veranderen met de warmtenet subsidie.


verder lezen

Naast warmtepompen en elektrische opties zijn warmtenetten een manier om woningen warm te krijgen. In deze blog aandacht voor warmtenetten en is het mogelijk subsidie te krijgen om aan te sluiten op een warmtenet?
verder lezen

De kern van een ruimere en gemakkelijkere isolatiesubsidie is huiseigenaren motiveren snel over te gaan tot actie. Dit kan alleen wanneer mensen het gevoel hebben dat ze spijtvrij stappen kunnen zetten zonder blokkades.


verder lezen

VvE’s die energie willen besparen kunnen tot 31 december 2022 gebruikmaken van de Subsidie energiebesparing eigen huis (SEEH).


verder lezen

Wil je subsidie voor je isolatiemaatregelen aanvragen? In dit blog alle mogelijkheden voor de woning isolatie subsidie op een rijtje. Dit jaar krijg je tot 30 procent subsidie, dus zeker de moeite om je in te verdiepen. Isolatie subsidies voor woningen in 2022


verder lezen

Hoe vraag je isolatie subsidie aan voor je eigen huis? In dit blog gaat we stap voor stap door de voorwaarden heen zodat je voor je isolatie subsidie kan aanvragen. Let op deze subsidieregeling is voor je eigen huis. 


verder lezen

De afgelopen jaren zijn er veel geluidsklachten binnengekomen bij Stichting Geluidshinder. In meer dan honderd gevallen ging het hier om het geluid van een warmtepomp. Vaak zijn deze klachten te voorkomen door goed advies en installatie van de warmtepomp.


verder lezen

Stevige daling voor warmtepomp subsidies door uitsluiten van nieuwbouwprojecten. Wel groei voor zonneboiler subsidie aanvragen.


verder lezen

De ISDE subsidie zou 5 jaar lang duren, dus aflopen eind 2020. Het kabinet heeft via een brief van minister Wiebes laten weten voornemens te zijn deze subsidieregeling met 5 jaar te verlengen.


verder lezen

Warmtepomp subsidie voor nieuwbouw? Vanaf juli 2018 is de aansluitplicht komen te vervallen waardoor nieuwe woningen aangesloten moesten worden op aardgas. Met het vervallen van deze plicht is de weg vrij voor meer aardgasvrije alternatieven zoals warmtepompen. Voor nieuwbouwwoningen met een vergunning voor juli 2018 geldt dat deze woningen nog gewoon met aardgas gebouwd mogen worden. 


verder lezen

Volgens de analyses neemt vooral het aantal kleinere zonneboilersystemen dat nieuw geplaatst wordt af. Dit lijkt een gekke trend, want er is subsidie voor dit soort systemen en de druk aardgasverbruik te verminderen neemt alleen maar toe.


verder lezen

Hoe zit het met de subsidie voor warmtepompen in 2021 en 2022? Lees in dit blog meer over de warmtepomp subsidie, de voorwaarden en hoe de subsidie aan te vragen.


verder lezen

Van alle verwarmingsapparaten groeit de warmtepomp relatief het stevigst. In 2019 zijn er 45.000 volledig elektrische warmtepompen verkocht. Dit is een groei van maar liefst 25%.
verder lezen

De zonneboiler is een van deze gesubsidieerde apparaten en wordt sinds 2017 steeds vaker verkocht. In deze blog uitleg over hoe de zonneboiler werkt en hoe je in aanmerking komt voor een subsidie.


verder lezen

Simpel Subsidie verwelkomt nieuwe een nieuwe partner. BUVA is al meer dan 70 jaar actief als installateur op het gebied van duurzame warmte en gezonde binnenlucht.
verder lezen

Op 1 januari 2021 is het zover: de nieuwe subsidieregeling voor het verduurzamen van corporatiewoningen gaat open.
verder lezen

De Investeringsregeling Duurzame Energie (ISDE) is door de Rijksoverheid in het leven geroepen om particulieren en bedrijven te bewegen minder aardgas te gebruiken en over te stappen op duurzame warmte.
verder lezen

In 2050 moet heel Nederland van het aardgas af zijn. Dit betekent een afscheid nemen van onze trouwe cv-ketel in huis of op kantoor. Alleen van het aardgas af gaan is een ding.


verder lezen

Cv-ketel stuk en op zoek naar een duurzamer alternatief? Of benieuwd hoe duur een warmtepomp überhaupt? In deze blog behandelen we de kosten en waar je op moet letten bij het kopen van een warmtepomp.


verder lezen

Ik weet het, als ondernemers zijn we druk en op zoek naar subsidies? Daar heeft natuurlijk niemand zin in en tijd voor over. Toch kan het een hoop opleveren, zeker als u duurzame ambities heeft met uw bedrijfsvoering, panden of projecten.


verder lezen

De EIA is een fiscale regeling voor ondernemers, stichtingen of verenigingen die inkomsten- of vennootschapsbelasting betalen. Op de EIA lijst vindt u verschillende soorten installaties, van ledverlichting tot warmtepompen die u kunt aanmelden.
verder lezen

Duurzaamheid is niet meer weg te denken en ook in 2020 gaan veel ondernemers en particulieren aan de slag om hun eigendom energiezuiniger te maken. Gelukkig zijn er steeds meer subsidies beschikbaar om te groene ambities betaalbaar te maken.


verder lezen