blogs

Subsidie Nieuws en Tips

Er zijn veel mogelijkheden wanneer het aankomt op het materiaal dat je in het dak, vloer of gevel stopt. Verschillende termen komen voorbij als het gaat over woningisolatie: isolatiewaarde, Rd-waarde en Rc-waarde.
verder lezen

De warmtepomp is in Nederland een relatief nieuwe manier om het huis te verwarmen. Met de focus op verduurzaming en aardgasvrij is de verwachting dat de warmtepomp meer verkocht gaat worden. Koelen met een warmtepomp, verbruik warmtepomp en warmtepomp subsidie vragen.
verder lezen

Een warmtepomp aangeschaft of zet u bijna de handtekening onder een offerte? Slim om zo snel mogelijk de warmtepomp subsidiekansen scherp te krijgen. De route naar uw subsidie kan lang en ingewikkeld zijn. Hieronder een stappenplan voor uw warmtepomp subsidie 2021. Zo voorkomt u dat u kansen misloopt.
verder lezen

De standaard en streefwaarden gaat helpen om woningeigenaren een kwaliteitsnorm te geven voor het isoleren onafhankelijk van de toekomstige warmtebron.
verder lezen

De warmtepomp is een mooi duurzaam apparaat, maar bij de installatie komt toch wat meer kijken dat bij het vervangen van de cv-ketel. In deze blog meer aandacht voor een andere veel gestelde vraag: Moet je de meterkast aanpassen bij de komst van een warmtepomp?
verder lezen

Zonneboiler subsidie gemakkelijker checken en aanvragen? Door de nieuwe samenwerking tussen HR Solar en Simpel Subsidie is het mogelijk.
verder lezen

In dit artikel meer informatie over subsidie op je Remeha warmtepomp aanvragen.
verder lezen

Afgelopen jaar kwam de hoge temperatuur warmtepomp regelmatig in het nieuws. Vattenfall kwam met een persbericht dat de bestaande woningbouw eenvoudig van het aardgas af te krijgen zou zijn met de hoge temperatuur warmtepomp. Hierop kwamen een hoop reacties, waaronder commentaar. In deze blog meer over deze warmtepomp en wat dit systeem kan betekenen voor de energietransitie.
verder lezen

Meer dan 7 miljoen bestaande woningen moeten van het aardgas af in 2050. Naast warmtepompen en groen gas zijn warmtenetten een manier om woningen duurzaam te verwarmen. Tot nu toe was er geen subsidie beschikbaar voor particulieren die willen aansluiten op een warmtenet. Dit lijkt te gaan veranderen met de warmtenet subsidie.
verder lezen

Naast warmtepompen en elektrische opties zijn warmtenetten een manier om woningen warm te krijgen. In deze blog aandacht voor warmtenetten en is het mogelijk subsidie te krijgen om aan te sluiten op een warmtenet?
verder lezen

De kern van een ruimere en gemakkelijkere isolatiesubsidie is huiseigenaren motiveren snel over te gaan tot actie. Dit kan alleen wanneer mensen het gevoel hebben dat ze spijtvrij stappen kunnen zetten zonder blokkades.
verder lezen

VvE’s die energie willen besparen kunnen tot 31 december 2022 gebruikmaken van de Subsidie energiebesparing eigen huis (SEEH).
verder lezen

De ISDE regeling en SEEH subsidie hebben samen nu een potje van 180 miljoen. Na de samenvoeging in 2021 zal dit in totaal 100 miljoen worden. Een flinke verlaging van de beschikbare subsidie voor warmtepompen, zonneboilers en isolatie dus. Van belang is daarom in 2021 zo slim en snel mogelijk subsidie aan te vragen.
verder lezen

Om woningeigenaren te stimuleren energie te besparen is er de mogelijkheid de Subsidie energiebesparing eigen huis (SEEH) aan te vragen. In dit blog meer over de mogelijkheden om isolatie subsidie aan te vragen.
verder lezen

De afgelopen jaren zijn er veel geluidsklachten binnengekomen bij Stichting Geluidshinder. In meer dan honderd gevallen ging het hier om het geluid van een warmtepomp. Vaak zijn deze klachten te voorkomen door goed advies en installatie van de warmtepomp.
verder lezen

Stevige daling voor warmtepomp subsidies door uitsluiten van nieuwbouwprojecten. Wel groei voor zonneboiler subsidie aanvragen.
verder lezen

De ISDE subsidie zou 5 jaar lang duren, dus aflopen eind 2020. Het kabinet heeft via een brief van minister Wiebes laten weten voornemens te zijn deze subsidieregeling met 5 jaar te verlengen.
verder lezen

Vanaf juli 2018 is de aansluitplicht komen te vervallen waardoor nieuwe woningen aangesloten moesten worden op aardgas. Met het vervallen van deze plicht is de weg vrij voor meer aardgasvrije alternatieven zoals warmtepompen.
verder lezen

Volgens de analyses neemt vooral het aantal kleinere zonneboilersystemen dat nieuw geplaatst wordt af. Dit lijkt een gekke trend, want er is subsidie voor dit soort systemen en de druk aardgasverbruik te verminderen neemt alleen maar toe.
verder lezen

Tot het eind van dit jaar is er ook een overgangsregeling voor particulieren die hun warmtepomp nog in 2019 hebben aangeschaft. Maar hoe zit het met de subsidie voor warmtepompen in 2021?
verder lezen

Nieuw partnership! De Woonwijzerwinkel en Simpel Subsidie werken samen om subsidies gemakkelijker te maken.
verder lezen

Van alle verwarmingsapparaten groeit de warmtepomp relatief het stevigst. In 2019 zijn er 45.000 volledig elektrische warmtepompen verkocht. Dit is een groei van maar liefst 25%.
verder lezen

De zonneboiler is een van deze gesubsidieerde apparaten en wordt sinds 2017 steeds vaker verkocht. In deze blog uitleg over hoe de zonneboiler werkt en hoe je in aanmerking komt voor een subsidie.
verder lezen

Simpel Subsidie verwelkomt nieuwe een nieuwe partner. BUVA is al meer dan 70 jaar actief als installateur op het gebied van duurzame warmte en gezonde binnenlucht.
verder lezen

Op 1 januari 2021 is het zover: de nieuwe subsidieregeling voor het verduurzamen van corporatiewoningen gaat open.
verder lezen

De Investeringsregeling Duurzame Energie (ISDE) is door de Rijksoverheid in het leven geroepen om particulieren en bedrijven te bewegen minder aardgas te gebruiken en over te stappen op duurzame warmte.
verder lezen

In 2050 moet heel Nederland van het aardgas af zijn. Dit betekent een afscheid nemen van onze trouwe cv-ketel in huis of op kantoor. Alleen van het aardgas af gaan is een ding.
verder lezen

Cv-ketel stuk en op zoek naar een duurzamer alternatief? Of benieuwd hoe duur een warmtepomp überhaupt? In deze blog behandelen we de kosten en waar je op moet letten bij het kopen van een warmtepomp.
verder lezen

Ik weet het, als ondernemers zijn we druk en op zoek naar subsidies? Daar heeft natuurlijk niemand zin in en tijd voor over. Toch kan het een hoop opleveren, zeker als u duurzame ambities heeft met uw bedrijfsvoering, panden of projecten.
verder lezen

De EIA is een fiscale regeling voor ondernemers, stichtingen of verenigingen die inkomsten- of vennootschapsbelasting betalen. Op de EIA lijst vindt u verschillende soorten installaties, van ledverlichting tot warmtepompen die u kunt aanmelden.
verder lezen

Duurzaamheid is niet meer weg te denken en ook in 2020 gaan veel ondernemers en particulieren aan de slag om hun eigendom energiezuiniger te maken. Gelukkig zijn er steeds meer subsidies beschikbaar om te groene ambities betaalbaar te maken.
verder lezen