Hulp van experts | Betrouwbare partner | Gratis check
Stap voor stap doorloop je onze website. Je krijgt zo eerst inzicht in je kansen en kan daarna met onze hulp gemakkelijk je subsidie voor isolatie aanvragen. Achteraf controleren wij al je gegevens voordat we de aanvraag indienen.
Kies je isolatie uit
Je kan zoeken op het merk isolatie of berekening maken aan de hand van de vierkante meters. Zo krijg je gemakkelijk je subsidie voor isolatie in beeld.
Je subsidiebedrag in beeld
Je krijgt de subsidiekans in beeld en kan de voorwaarden doorlopen. Zo ben je volledig op de hoogte en loop je geen kansen mis.
Subsidie voor isolatie regelen zonder zorgen
Laat je gegevens achter en wij doen de rest. Wij controleren je gegevens en leveren alles aan bij de overheid. Je krijgt een dossier om je aanvraag op de voet te volgen.
Het isoleren van je woning is een hele investering. Fijn om daarvoor ook de subsidie te ontvangen. Wel is dit al snel complex en veel werk voor iets wat je maar één keer gaat doen. Via onze website bieden we gratis tips en checks aan om je door de aanvraag heen te helpen.
Via onze de subsidiecheck krijg je te zien hoeveel ISDE subsidie j voor isolatie e kan krijgen en op welke voorwaarden je moet letten. Je kan de aanvraag vervolgens door ons laten regelen vanaf slechts 65 euro. Dat scheelt tijd en wij regelen alles met de overheid.
Het subsidiebedrag stort de overheid direct op jouw bankrekening, daar zitten wij niet tussen. Achteraf en bij een succesvolle aanvraag betaal je ons pas. Zo loop je geen enkel risico en heb je kans op de maximale subsidie. Subsidie isolatie aanvragen is met onze hulp het makkelijkst!
Dit jaar is 30 procent subsidie voor isolatie beschikbaar. Dat maakt je terugverdientijd nog aantrekkelijk wanneer je investeert in isolatie. De subsidiepot is goed gevuld, met 600 miljoen euro. Het bedrag aan subsidie dat je kan krijgen hangt af van hoeveel m2 isolatie of glas je laat plaatsen. Gemiddeld krijg je al snel 2.000 euro subsidie voor je isolatie. Ga je je woning verbouwen? Dan kan dit oplopen tot een flink bedrag.
Er is waarschijnlijk voldoende budget tot eind 2024. Dus als je nog even moet wachten op het plaatsen van je glas of isolatiemateriaal, geen zorgen. Zorg er wel voor dat je altijd zo snel mogelijk je aanvraag doet. Ook heeft de overheid beloofd tot aan 2030 subsidie beschikbaar te stellen voor isolatie. Dus mocht eind van dit jaar de subsidiepot op zijn, dan kan je altijd tot begin 2025 nog je subsidieaanvraag voor isolatie indienen.
Gratis berekenen hoeveel subsidie je kan krijgen voor isolatie? Klik dan op de knop hieronder. Je isolatie altijd combineren met de warmtepomp subsidie aanvraag.
Hoeveelheid resterende subsidie
Van 600 miljoen
In onze isolatietool selecteer je om welke isolerende maatregelen het gaat (bv. dubbelglas of gevelisolatie). Dit systeem houdt rekening met de minimale oppervlakte eisen en andere voorwaarden. Als u voldoet aan deze voorwaarden, dan verschijnt er een subsidiebedrag in beeld.
Je krijgt vervolgens een aanbod om vanaf 65 euro no-cure no-pay de subsidie te regelen. Gedurende de aanvraag bij RVO houden wij je op de hoogte.
De isolatie subsidie maakt deel uit van de ISDEsubsidie 2024.De isolatie subsidie checken is gratis en dat blijft het ook. Wanneer wij de aanvraag bij RVO indienen, dan vragen wij daar 65 euro no-cure no-pay voor. Voor grotere subsidieaanvragen en verbouwingen kan dit bedrag hoger liggen. Wij hebben daar dan extra werk aan.
Ja, enkele persoonsgegevens zijn noodzakelijk om aan ons toe te sturen. Deze gegevens zijn noodzakelijk, zodat RVO uiteindelijk het subsidiebedrag op je rekening kan storen.
Wij bewaren je gegevens niet langer dan noodzakelijk is om de subsidieaanvraag af te ronden.
Wij streven ernaar om je subsidie binnen 72 uur bij RVO aan te vragen. Daarna kan het tot 9 weken duren voordat je subsidie op de rekening verschijnt. Gedurende dit proces kan je altijd de status van de subsidieaanvraag inzien.
Als je een vraag hebt dan kan je die het beste toesturen naar vragen@simpelsubsidie.nl. Wij streven er naar binnen twee werkdagen contact op te nemen.
Wij zijn een commercieel bedrijf, dus wil je je vraag direct aan de overheid stellen dan kan dat via DEW@RVO.nl.
Nee, je hoeft niet vooraf te betalen. Je betaalt alleen wanneer de subsidie aanvraag succesvol is en het bedrag op je rekening staat.
Jazeker. Volgend jaar kan je zowel voor een als 2 maatregelen subsidie aanvragen. Voor de isolatie subsidie 2024 is inmiddels alles bekend. Je kan op ons blog de meest recente informatie opzoeken.
Ja, vanaf 2023 kan je voor één isolatiemaatregel subsidie aanvragen. Je krijgt wel minder subsidie, gemiddeld 15 procent. Voor de warmtepomp en zonneboiler subsidie blijft het voordeel gemiddeld 30 procent.
Nee, het is niet mogelijk om als doe-het-zelver subsidie te krijgen voor uw isolatiemaatregelen. De rijksoverheid verplicht het u te werken met een bouwbedrijf. Dit bouwbedrijf moet ook een uitvoerdersverklaring invullen. In dit document zijn foto's opgenomen van je isolatiemaatregelen.
Ook als verhuurder is het niet mogelijk isolatiesubsidie aan te vragen. U kunt eventueel gebruik maken van de korting op de verhuurdersheffing RVV.
Je komt in aanmerking voor subsidie wanneer u de volgende maatregelen uitvoert: spouwmuurisolatie, gevelisolatie, dakisolatie, vloer- of bodemisolatie en isolerend glas. De andere energiebesparende maatregelen die onder de SEEH nog subsidiabel waren zoals de isolerende deur en balansventilatie komen niet meer in aanmerking voor de ISDE isolatiesubsidie. Tot slot is ook het zeer energiezuinig pakket niet meer subsidiabel.
Je isolatie meldcode is een KA nummer waarmee de overheid de kwaliteit van de isolatie weergeeft. Je hebt deze meldcode nodig voor de subsidieaanvraag. De meeste grote isolatiefabrikanten hebben hun isolatiemateriaal aangemeld bij RVO. Dit is te vinden op de maatregelenlijst isolatie.
Met de software van Simpel Subsidie is het gemakkelijker om je subsidiebedrag te checken en aan te vragen. In onze subsidiecheck vind u de mogelijkheid te zoeken op je isolatie meldcode. De maatregelenlijst hoogrendementsglas is hier ook in opgenomen. Deze staat in een aparte PDF op de website van RVO.
Om in aanmerking te komen voor de ISDE isolatie subsidie is het van belang om foto's te maken van je isolerende maatregelen. Je moet tenminste één foto maken per isolatiemaatregel. Deze foto moet je maken terwijl het bouwbedrijf de werkzaamheden uitvoert. Het kan verstandig zijn het bouwbedrijf om hulp te vragen, want vaak maken deze bedrijven foto's van hun activiteiten.
Op de foto's ziet de overheid het liefst het merk, de naam, soort en dikte van het isolatiemateriaal. Vaak staat dit op de verpakking van je gekozen isolatie.
Het is van belang dat je isolatiemaatregelen en materiaal voldoen aan de gestelde Rd-waarde. Je kan deze informatie gemakkelijk vinden als u onze subsidietool invult.
Wanneer je materiaal niet voldoet aan de Rd-waarde, maar je totale dak, vloer of gevelconstructie wel de juiste isolatiewaarde heeft kom je alsnog niet in aanmerking voor subsidie. Je huidige maatregelen moeten voldoen aan de minimale Rd-waarden.
Wij volgen de ontwikkelingen van de subsidie voor isolatie op de voet. Om het maximale subsidiebedrag te krijgen, moet je minstens twee isolatiemaatregelen uitvoeren of één maatregel combineren met de aanschaf van een zonneboiler of warmtepomp. Als je eerst één isolatiemaatregel uitvoert en later een tweede, krijg je alsnog het maximale subsidiebedrag.. Let op: de isolatie moet worden geplaatst door een erkend isolatiebedrijf of aannemer.
De subsidie voor isolatie blijft waarschijnlijk tussen de 20% en 30% van de aankoopprijs. Met de stijgende gasprijzen verdien je je investering sneller terug. Wil je zeker weten dat je aan alle voorwaarden voldoet voordat je isolatie aanschaft? Doe dan onze gratis subsidiecheck. Je kunt altijd gratis je kansen en de voorwaarden bij ons checken.