Subsidie warmtepomp

Subsidie warmtepomp aanvragen. Gratis subsidie check en zonder gedoe aanvragen. Met onze hulp heeft u de warmtepomp subsidie snel aangevraagd. Hieronder kan u direct uw subsidiekansen checken of verder lezen over onze service en ervaringen. Voor 85 euro regelen wij uw subsidieaanvraag. U betaalt achteraf bij succes. Zo loopt u geen enkel risico.

Onze subsidie warmtepomp service

Met onze subsidieservice kan u snel de warmtepomp subsidie checken en aanvragen. Lees hieronder hoe het werkt

Direct

Snel uw warmtepomp subsidiekansen in beeld.

Overzicht

Alle warmtepomp merken op een rij met het juiste subsidiebedrag.

Geregeld

Geen gedoe en snel uw subsidie op de rekening. Wij regelen de aanvraag met de overheid.

Totaalpakket

Van inzicht in uw kansen tot de aanvraag, wij regelen alles voor u.

Gemakkelijk

Wij vragen zo min mogelijk persoonsgegevens en informatie om het gemakkelijk te houden.

Resultaatbasis

U betaalt alleen als de subsidie aanvraag succesvol is en het bedrag op uw rekening staat

Subsidie warmtepomp aanvragen

De Rijksoverheid stimuleert particulieren en zakelijke partijen om van het aardgas af te stappen. Met een warmtepomp is het mogelijk geheel van het aardgas af te stappen of het verbruik sterk te verminderen. Het aanschaffen van een warmtepomp kan duizenden euro's kosten. Om u toch te verleiden te verduurzamen is er een subsidieregeling in het leven geroepen. Deze regeling maakt het mogelijk tussen de 500 en 8.500 euro warmtepomp subsidie te ontvangen. Een fors bedrag dat uw terugverdientijd tegemoet komt. Het subsidiebedrag hangt af van het vermogen van uw warmtepomp.

Voor de aanschaf van een hybride warmtepomp is het subsidiebedrag vaak wat lager, omdat het vermogen van de installatie kleiner is. De subsidie die u ontvangt ligt dan tussen de 500 en 1.500 euro. Het is ook mogelijk volledig van het aardgas af te stappen. In dat geval wordt de cv-ketel verwijderd en komt er een volledig elektrische warmtepomp voor in de plaats. Het subsidiebedrag ligt dan al snel boven de 2.000 euro. Deze subsidie is aanzienlijk en komt neer op gemiddeld 15% van het aankoopbedrag. Simpel Subsidie regelt voor 85 euro uw subsidie zonder gedoe én achteraf betalen. Vanaf 2021 valt de warmtepomp subsidie onder de volgende regeling: Investeringssubsidie duurzame energie en energiebesparing.

direct checken

subsidie aanvragen warmtepomp subsidie aanvragen warmtepomp
Simpelsubsidie faq

Wij maken uw subsidie aanvraag gemakkelijk


Het subsidiebedrag voor uw warmtepomp ontvangen, dat is prettig. De weg daar naartoe kan ingewikkeld zijn. Formulieren bijhouden en opsturen, er komt een hoop bij kijken. Kan dit niet gemakkelijker? Simpel Subsidie maakt het mogelijk met slimme software uw subsidie warmtepomp snel te checken en binnen 5 minuten aan te vragen. U kan weer verder met werken, ontspannen of ondernemen terwijl wij alles uit handen nemen.

Voor uw aanvraag heeft u geen DigiD nodig. U kan uw gegevens via ons betrouwbare platform indienen en wij regelen alles met RVO. U machtigt ons alles te regelen met de overheid.

Klantervaringen

Erg fijn dat ik gelijk mijn subsidie in beeld kon zien. Tijdens het aanvragen moest ik wel een aantal gegevens invoeren, maar dat lijkt me wel logisch. Het kost maar een paar minuten.

Via Simpel Subsidie heb ik subsidie op mijn warmtepomp geregeld. De service was goed en het stond snel op mijn rekening!

Mijn installateur werkt met Simpel Subsidie. Gemakkelijk alle subsidiezaken in een keer te regelen.

Gratis de warmtepomp subsidie in beeld

Met onze software krijgt u het juiste warmtepomp subsidiebedrag snel in beeld. Wij regelen alles met RVO zodat u zonder DigiD uw subsidie kan laten regelen. U betaalt pas achteraf en bij een succesvolle subsidieaanvraag.

direct checken

FAQ

Veel gestelde vragen

Hoe vraag ik subsidie warmtepomp aan?

In onze software kan u zoeken naar uw warmtepomp merk. Bijvoorbeeld NIBE of Viessmann. Alle typen en vermogens zijn snel te vinden. Nadat u uw warmtepomp hebt gekozen laat onze tool zien wat uw subsidiebedrag is. Vervolgens kan u een korte subsidiecheck doen. Daarmee beantwoord u een aantal simpele ja/nee vragen waardoor duidelijk wordt of u subsidie warmtepomp kan aanvragen. Dat voorkomt dat u veel tijd kwijt bent met lezen en uitzoekwerk.

Wanneer u voor subsidie warmtepomp in aanmerking komt dan doen wij u een aanbod. Dit aanbod zorgt ervoor dat wij no-cure no-pay uw warmtepomp subsidie aanvragen. U levert uw gegevens aan plus een factuur en betalingsbewijs en wij regelen alles met de overheid.

Gedurende de subsidieaanvraag houden wij u op de hoogte met een eigen subsidiepagina. U kan altijd in de gaten houden hoe ver uw subsidie warmtepomp aanvraag is.

Onze warmtepomp subsidie check is gratis. U kan op ieder moment het juiste subsidiebedrag checken zonder gegevens achter te laten.

De subsidie warmtepomp door ons laten regelen kan tegen een vergoeding. Wij vragen 85 euro no-cure no-pay inclusief BTW per aanvraag. Wij zijn een van de goedkoopste aanbieders in de markt en de enige die werken met transparante en gemakkelijke subsidiesoftware.

Wij werken volgens de AVG dus uw persoonsgegevens zijn veilig bij ons. Om de subsidie warmtepomp goed af te ronden zijn een aantal persoonsgegevens noodzakelijk. Het subsidiebedrag krijgt u bijvoorbeeld direct op uw eigen bankrekening gestort, dus moeten wij dit IBAN nummer ook ontvangen.

Persoonsgegevens bewaren we niet langer dan noodzakelijk is. U kan altijd ons Privacy Statement bekijken of uw vragen stellen via info@simpelsubsidie.nl

RVO streeft er naar om 90% van hun subsidieaanvragen binnen 8 weken af te ronden. Het subsidie warmtepomp bedrag wordt direct op uw bankrekening gestort. Gedurende het proces kan u altijd uw subsidie in de gaten houden via ons systeem.

Wij behandelen vragen via info@simpelsubsidie.nl. Wij proberen onze subsidieaanvragen binnen 24 uur te verwerken. Andere vragen proberen we binnen 2 werkdagen op te pakken.

Nee, u hoeft niet vooraf te betalen. Wij werken no-cure no-pay. Dit betekent dat u pas betaalt als het subsidiebedrag op uw rekening staat. Zijn wij niet succesvol, dan betaalt u ook niets.

Het is vanaf 2021 niet meer mogelijk om subsidie warmtepomp te ontvangen voor uw nieuwbouwwoning. Sinds 1 juli 2018 moeten nieuwbouwwoningen standaard zonder aardgas opgeleverd worden. Vandaar heeft de Rijksoverheid besloten geen subsidie meer beschikbaar te stellen voor warmtepompen in nieuwbouw.

Warmtepompboiler subsidie maakt deel uit van de ISDE regeling. Specifiek de: investeringssubsidie duurzame energie en energiebesparing. Een warmtepompboiler zorgt voor een besparing op het elektriciteitsgebruik. Het maximale subsidiebedrag dat u kan krijgen voor dit systeem ligt rond de 800 euro.

De subsidie warmtepomp regeling verschilt niet veel met de ISDE regeling uit 2020. Afgelopen jaar is toegevoegd dat de installatie van uw product moet gebeuren door een erkend installateur.

In 2021 heet de regeling formeel: Investeringssubsidie duurzame energie en energiebesparing. Een interessante ontwikkeling is dat u met de aanschaf van een zonneboiler of warmtepomp ook één isolatiemaatregel gesubsidieerd kan krijgen.

U kan op onze subsidie blog pagina meer informatie vinden over warmtepompen. Wij proberen u onafhankelijk nieuws mee te geven.

Wij raden u aan na de betaling en installatie van uw warmtepomp zo snel mogelijk te subsidie aan te vragen. U heeft tot uiterlijk 12 maanden na installatie de tijd de warmtepomp subsidie te regelen.

Wanneer de warmtepomp combineert met een isolerende maatregel, dan moet u uiterlijk 12 maanden na uitvoering van de eerste isolerende maatregel de warmtepomp subsidie aanvragen.

U kan de apparatenlijst warmtepomp van RVO op ieder moment bekijken. Op deze lijst staan alle warmtepompen die in aanmerking komen voor subsidie. Gemakkelijker is via onze subsidietool snel te zoeken op de naam van uw warmtepomp.

Staat uw warmtepomp niet tussen deze lijst? Dan is het alsnog mogelijk een subsidie aan te vragen. In dat geval is het belangrijk dat u ons de productbeschrijving en technische documenten toestuurt. De overheid zal dan toetsen of de warmtepomp alsnog in aanmerking komt voor subsidie.

Als de omgevingsvergunning voor de bouw van uw woning is aangevraagd voor 30 juni 2018, dan kan u warmtepomp subsidie aanvragen. Voor woningen na deze datum was het veelal verplicht aardgasvrij te bouwen. Vandaar is er geen subsidie mogelijk.

Ja, u kan voor één isolatiemaatregel subsidie krijgen als uw warmtepomp uiterlijk 12 maanden geleden is geïnstalleerd. U kan via ons systeem de subsidie aanvragen voor deze maatregel en daarbij aangeven dat u al eerder een warmtepomp heeft aangeschaft.

Mocht u hier meer vragen over hebben, dan kan u altijd een vraag toesturen aan: info@simpelsubsidie.nl

Subsidie warmtepomp aanvragen in 2021

subsidiekansen 2021 warmtepomp

Simpel Subsidie houdt alle ontwikkelingen rondom de subsidie warmtepomp in de gaten. Voor 2021 zijn er een aantal wijzigen te verwachten in de ISDE subsidie. Onder deze regeling valt de warmtepomp subsidie. De voorwaarden voor de subsidie warmtepomp zullen weinig veranderen. Belangrijk is dat uw warmtepomp op de apparatenlijst van RVO te vinden is. Deze lijst staat in onze subsidietool. Als uw warmtepomp daar niet tussenstaat, vraag dan uw installateur om hulp.

Voor 2021 is de verwachting dat er meer warmtepompen verkocht gaan worden. Met de toenemende focus op woningisolatie en aardgas besparen lijkt vooral de hybride warmtepomp kansrijk voor een snelle groei. Het voordeel van de hybride warmtepomp is dat u niet direct uw cv-ketel hoeft te vervangen of uw woning stevig moet na-isoleren. Met een hybride warmtepomp bespaart u tot wel 50% op uw aardgasverbruik. Met de stijging van de aardgasbelasting tot aan 2026 is dit een steeds interessantere investering.

De komende 5 jaar blijft de warmtepomp subsidie mogelijk om aan te vragen. De ISDE regeling is verlengd tot aan 2025. De formele naam van de regeling is nu: Investeringssubsidie duurzame energie en energiebesparing. Dit geeft woningeigenaren en bedrijven net wat meer zekerheid om te investeren in duurzame installaties. Meer weten over de subsidie warmtepomp en hoe dit aan te vragen? In ons subsidieblog houden we alle ontwikkelingen bij.