Blogs

Subsidie Nieuws en Tips

16 / 05 / 2023

RVO subsidie isolatie 2022 - gratis stappenplan

Lees meer over de RVO isolatie subsidie in 2022


RVO subsidie isolatie 2022 - gratis stappenplan

De Rijksdienst van Ondernemend Nederland (RVO) is de partij die gaat over de landelijke subsidies in Nederland. Een van de meest populaire subsidies op dit moment is de RVO isolatie subsidie. Deze subsidie maakt het mogelijk een korting te krijgen op de aanschaf van bijvoorbeeld HR++ glas en vloerisolatie. Met het isolatieseizoen in zicht krijgen we steeds vaker de vraag: hoe zit het met de RVO isolatie subsidie en is deze ook beschikbaar in 2022. In dit blog meer informatie. Zo komt er voor isolatie 30 procent subsidie in 2022!

Bereken snel je isolatie subsidie

RVO isolatie subsidie 2022

De isolatie subsidie valt dit jaar samen met de zonneboilers, warmtepompen en aansluiting op een warmtenet onder de ISDE subsidie. Met deze regeling moedigt de overheid ons aan energie te besparen of duurzaam op te wekken. Dit jaar is er voor isolatie 124 miljoen euro beschikbaar. Het isolatie subsidiebudget is waarschijnlijk voldoende tot het eind van dit jaar. De meest populaire maatregelen dit jaar zijn: dakisolatie gevolgd door HR++ glas en spouwmuurisolatie.



Dat er nu een subsidie beschikbaar is betekent niet dat dit ieder jaar het geval is. Zo was er vorige jaar met de SEEH subsidie tot 30 procent subsidie op isolatiemaatregelen en is dat nu nog maar 20 procent. Een van de meest gestelde vragen die wij krijgen is dan ook: Hoe zit het met de isolatie subsidie 2022? Het zou toch zonde zijn als je enkele honderden of zelfs duizenden euro’s misloopt doordat je te laat bent?

Volgens het Klimaatakkoord zullen tot 2030 zowel isolatie als warmtepompen gesteund worden door subsidie. Deze plannen zijn nog niet heel concreet, maar een van beloften is dat de ISDE subsidie blijft lopen tot 2025. Dit geeft wel zekerheid over de isolatie subsidie de komende paar jaar. Over het bedrag en de exacte voorwaarden is minder bekend. Op dit moment wordt er gelobbyd voor een hoger subsidiebedrag of om ook één isolatiemaatregel subsidiabel te maken.

De laatste update is dat er inderdaad meer subsidie zal komen voor waarschijnlijk zowel isolatie als de (hybride) warmtepomp. Dit zou zomaar kunnen betekenen dat 30 procent van de aanschafkosten worden gesubsideerd. Dit maakt de terugverdientijd voor isolatie en de warmtepomp lager. Voor de hybride warmtepomp is het op 28 oktober zeker geworden dat er vanaf 2022 meer subsidie beschikbaar is. Lees meer over de hybride warmtepomp subsidie 2022 in dit blogbericht. Voor isolatie subsidie 2022 betekent dit ook 30 procent subsidie! De voorwaarde is wel dat de isolatie geplaatst moet zijn in 2022, dit moet op de factuur staan, omdat je anders het oude subsidiebedrag van 2021 zal ontvangen.

Offertes voor isolatie aanvragen?

Voordat je de subsidie voor isolatie kan aanvragen moet je eerst bedenken welke twee isolatiemaatregelen je laat uitvoeren. Als je eenmaal een idee hebt wat voor isolatie je wilt laten plaatsen begint de zoektocht naar een isolatiebedrijf. Dit kan best lastig zijn en hoe zorg je ervoor dat je een goede deal krijgt? 

Subsidiebedragen per m2 in 2022

De subsidiebedragen per m2 in 2022 zijn inmiddels bekend gemaakt. Voor isolatie en glas kan je gemiddeld 40-50 procent extra subsidie krijgen in 2022! De voorwaarde is wel dat het materiaal ook geplaatst moet zijn dat jaar. Laat dat duidelijk op de factuur zetten. De overheid zal streng kijken naar de facturen en de datum zal bepalen zijn voor de subsidie die u kan krijgen. Voor isolatie zijn dit de minimale oppervlaktes en bedragen per m2:

Voor isolerend glas zijn dit de bedragen subsidie per vierkante meter en minimale eisen. Let op dat je voor triple glas geen subsidie krijgt op de isolerende kozijnen. Alleen op de netto geplaatste hoeveelheid m2 glas:

RVO subsidie aanvragen

Genoeg mogelijkheden, maar hoe vraag je die isolatie subsidie dan aan? Via onze subsidietool kan je gemakkelijk checken hoeveel subsidie je kan ontvangen en welke voorwaarden daarbij horen. Om zeker te zijn dat je in aanmerking komt hebben we hieronder wel een aantal tips:

> Zorg ervoor dat je isolatiemateriaal aan de juiste kwaliteit en minimale hoeveelheid vierkante meters voldoet. Het best is als er een isolatie meldcode beschikbaar is. Vraag de aannemer hiernaar en zorg ervoor dat de facturen in orde zijn. Het is niet altijd meer mogelijk om een fout in de subsidieaanvraag te herstellen.

> Zorg dat op de factuur de kwaliteit van de isolatie staat en de vierkante meters. Zonder deze informatie duurt je subsidieaanvraag langer om af te ronden.

> Zorg dat je wat foto's maakt tijdens het uitvoeren van de isolatiemaatregelen. Dit heb je later nodig voor de subsidieaanvraag.

Hulp nodig bij het aanvragen van de subsidie? Je kan dit geheel door ons laten ontzorgen voor een vaste prijs en achteraf betalen (no-cure no-pay). Zo loop je geen enkel risico en zorgen wij ervoor dat je zo snel mogelijk de subsidie ontvangt.

Bereken snel je isolatie subsidie

Gratis stappenplan

Download ons gratis stappenplan voor isolatiesubsidie aanvragen, en ontvang alles wat u moet weten om snel uw subsidie te ontvangen.

Ik stuur je ons gratis stappenplan toe. Zo ben je altijd op de hoogte!

Meer blogs van Simpel Subsidie

ISDE subsidie ventilatie

ISDE zakelijk warmtepomp - Regel hier je aanvraag

biobased isolatie subsidie