Blogs

Subsidie Nieuws en Tips

28 / 12 / 2021

Isolatie subsidie 2022

Kan ik isolatie subsidie aanvragen in 2022?


Isolatie subsidie 2022

Hoe zit het met de isolatie subsidie in 2022? Isolatie subsidie aanvragen in 2022 is dat nog mogelijk en hoeveel levert je dat op? In dit blog alle informatie over deze isolatiesubsidie en de kansen voor 2022. Zelf je subsdie berekenen en alle voorwaarden doornemen? Volg dan de link hieronder en doe onze gratis check:

Bereken gratis je isolatie subsidie

Isolatie subsidie aanvragen in 2022

Het is een grote drukte bij de aannemers. Het afgelopen jaar zijn veel huiseigenaren aan het verbouwen geslagen. Het kan dus zijn dat je even moet wachten voordat je je woning kan isoleren. Een vraag die wij vaak krijgen is of de isolatie subsidiepot tegen het eind van dit jaar niet op is en of er ook weer een nieuwe pot is voor 2022? De isolatie subsidie valt onder de ISDE regeling. Voor deze regeling is dit jaar ruim 124 miljoen euro beschikbaar voor warmtepompen, zonneboilers, warmtenet aansluitingen en woningisolatie. Eind september was er uit deze subsidiepot nog ruim 62 miljoen euro beschikbaar. De verwachting is dan ook dat er voldoende subsidie beschikbaar is tot het eind van het jaar.Wel is er bekend dat de ISDE subsidie, waar ook isolatie onder valt, zou lopen tot 2025. De bedoeling van de overheid is langjarig het verduurzamen van woningen te stimuleren om zo de klimaatdoelstellingen te houden. De verwachting is dan ook dat er in 2022 gewoon isolatie subsidie beschikbaar zal zijn. Sterker nog, er werd gelobbyd voor meer subsidie dan geval was in 2021. Vanaf 1 januari 2022 gaat deze subsidie verhoogd worden naar 30 procent. Maatregelen die onder de subsidie vallen zijn onder andere: Spouwmuurisolatie, HR++ glas en dakisolatie. Gemiddeld levert een subsidieaanvraag 1.400 euro op. 

De meest recente update is dat er een Nationaal Isolatieprogramma zal komen. De overheid gaat ruim 30 procent subsidie geven op twee isolatiemaatregelen. Dit zal ingaan vanaf 1 januari 2022. De voorwaarde is dan wel dat de isolatie geplaatst moet zijn in 2022 om die extra subsidie te kunnen krijgen. Dus heb je isolatie laten plaatsen in 2021, dan zal je het oude subsidiebedrag krijgen. De overheid kijkt naar de facturen en betalingsbewijzen om te zien wanneer de isolatie is aangeschaft.

De subsidiebedragen voor isolatie en glas in 2022 op een rij

In 2022 gaan de subsidiebedragen voor isolatie en glas met bijna 50 procent omhoog! Dit maakt dat je sneller de investering in deze maatregelen zal terugverdienen. Let wel op. De voorwaarde is dat de datum van de factuur in 2022 staat en dat de werkzaamheden ook in 2022 zijn uitgevoerd. De overheid zal hier streng naar kijken. Heb je glas of isolatie laten plaatsen in 2021, dan krijg je het oude subsidiebedrag. 

Hieronder de bedragen voor het isolerende glas in 2022. Let op, je krijgt alleen subsidie op de netto hoeveelheid glas die is geplaatst, niet voor de kozijnen. Kozijnpanelen zijn isolerende platen, niet de kozijnen zelf.

Voorwaarden voor isolatie subsidie aanvragen

Net als dit jaar zullen er de komende jaren wel voorwaarden verbonden zijn aan de subsidieaanvraag. Hieronder onze tips om geen isolatie subsidie mis te lopen in 2022:

Op zoek naar een isolatie specialist?

Tip 1: Je hebt na het plaatsen van de isolatie tot 12 maanden de tijd om de subsidie te regelen. Wij adviseren dit zo snel mogelijk te doen. Ben je van plan om een aantal maanden later nog één isolatiemaatregel uit te voeren? Overweeg dan dit in één subsidieaanvraag op te geven. Bij het uitvoeren van slechts één maatregel kom je namelijk niet in aanmerking voor de subsidie. 

Tip 2: Zorg ervoor dat je van te voren goed weet hoeveel isolatie de aannemer gaat plaatsen. Er moet namelijk voldoen worden aan een minimale hoeveelheid vierkante meter isolatie om in aanmerking te komen. Let daarnaast op de kwaliteit van de isolatie (De Rd-waarde) en vraag of de aannemer een isolatie meldcode heeft. Die meldcode maakt het aanvragen van subsidie gemakkelijker. In de factuur moet dus per maatregel staan: De hoeveelheid m2 isolatie die geplaatst is, de isolatiekwaliteit (Rd-waarde) en het merk. Ontbreekt deze informatie, dan zal de subsidieaanvraag zeker 2 maanden langer in beslag nemen.

Tip 3: De meeste fouten worden gemaakt bij het aanvragen van subsidie voor HR++ of Triple glas. Het is belangrijk te onthouden dat alleen de oppervlakte glas in aanmerking komt. Kozijnen komen niet in aanmerking voor subsidie. Vandaar is het belangrijk uw aannemer of glasleverancier op de factuur de volgende zaken te laten vermelden: De vierkante meter geplaatst glas, de u-waarde, het merk en liefst de meldcode. In het geval van Triple glas moet u ook de technische tekeningen meesturen.

Tip 4: Zorg ervoor dat je de facturen en betalingsbewijzen goed bewaart, die zijn nodig voor de subsidieaanvraag. Tot slot, maak wat foto’s als de isolatie wordt geplaatst. Dit wordt nog vaak vergeten en is wel nodig voor de subsidieaanvraag. 

Met al deze informatie kan je je isolatie subsidie aanvragen bij RVO. Dit doe je door in te loggen met DigiD, een account aan te maken en de informatie toe te sturen. Let wel op. Als je een fout maakt in het aanleveren van de informatie of dit is incompleet, dan loop je mogelijk de gehele subsidie mis. Bij het ontbreken van informatie zal de aanvraag sowieso 2-3 maanden extra in beslag nemen. Onder dezelfde ISDE regeling valt ook de aanschaf van warmtepompen, zonneboilers en een aansluiting op het warmtenet. Voor meer informatie over de warmtepomp subsidie 2022 raden wij ons blog aan. Bent u onderdeel van een VvE? Dan kom je mogelijk in aanmerking voor de VvE isolatie subsidie.

 

Hulp bij isolatie subsidie aanvragen

Hulp nodig bij de isolatie subsidie aanvragen? Voor een vast bedrag helpen wij u stap voor stap bij de subsidieaanvraag. Kekijk onze online tools. Wij vragen de subsidie voor u aan met maximale garantie op succes. U betaalt ons pas bij succes en achteraf (no-cure no-pay). Op deze manier loopt u geen enkel risico.

Heb je nog geen isolatie? Laat je dan eerst goed adviseren. Dat kan bijvoorbeeld via de Energiebespaarders. Zij scannen de hele woning en geven advies voor het verduurzamen van je huis. Je kan ook altijd een aantal gratis offertes aanvragen met de link hieronder. Via onze partner krijg je zo een aantal offertes die je kan vergelijken, zodat je met de beste deal je woning kan isoleren.

Gratis stappenplan

Download ons gratis stappenplan voor isolatiesubsidie aanvragen, en ontvang alles wat u moet weten om snel uw subsidie te ontvangen.

Ik stuur je ons gratis stappenplan toe. Zo ben je altijd op de hoogte!

Meer blogs van Simpel Subsidie

Hoe ziet een goede factuur voor triple of HR++ glas eruit?

Hoe ziet een goede factuur voor isolatie eruit?

Wat is de beste hybride warmtepomp?