Blogs

Subsidie Nieuws en Tips

18 / 09 / 2022

Isolatie subsidie 2022 - gratis stappenplan

Kan ik isolatie subsidie aanvragen in 2022?


Isolatie subsidie 2022 - gratis stappenplan

Hoe zit het met de isolatie subsidie in 2022? Isolatie subsidie aanvragen in 2022 is dat nog mogelijk en hoeveel levert je dat op? In dit blog alle informatie over deze isolatiesubsidie en de kansen voor 2022. Zelf je subsdie berekenen en alle voorwaarden doornemen? Volg dan de link hieronder en doe onze gratis subsidie check:

Bereken gratis je isolatie subsidie

Isolatie subsidie aanvragen in 2022

Het is een grote drukte bij de aannemers. Het afgelopen jaar zijn veel huiseigenaren aan het verbouwen geslagen. Het kan dus zijn dat je even moet wachten voordat je je woning kan isoleren. Een vraag die wij vaak krijgen is of de isolatie subsidiepot tegen het eind van dit jaar niet op is en of er ook weer een nieuwe pot is voor 2022? De isolatie subsidie valt onder de ISDE regeling en is ook in 2022 beschikbaar. Er is meer dan 200 miljoen euro beschikbaar voor de isolatie subsidie dit jaar en de verwachting is niet dat deze subsidie opgemaakt zal worden. Je hoef je dus niet druk te maken dat de subsidiepot is. 

 

Waarschijnlijk blijft er de komende jaren subsidie beschikbaar voor isolatie subsidie. De bedoeling van de overheid is langjarig het verduurzamen van woningen te stimuleren om zo de klimaatdoelstellingen te houden. Maatregelen die onder de subsidie vallen zijn onder andere: Spouwmuurisolatie kosten, HR++ glas en dakisolatie. Gemiddeld levert een subsidieaanvraag 1.500 euro op. 

De subsidiebedragen voor isolatie en glas in 2022 op een rij

In 2022 gaan de subsidiebedragen voor isolatie en glas met bijna 50 procent omhoog! Dit maakt dat je sneller de investering in deze maatregelen zal terugverdienen. Let wel op. De voorwaarde is dat de datum van de factuur in 2022 staat en dat de werkzaamheden ook in 2022 zijn uitgevoerd. De overheid zal hier streng naar kijken. Heb je glas of isolatie laten plaatsen in 2021, dan krijg je het oude subsidiebedrag. Voor isolatie is het vooral belangrijk dat je facturen duidelijk zijn. Hier kan je meer lezen over hoe je je aannemer een goede factuur laat opstellen. Op de factuur moet staan: Wat voor isolatie er is geplaatst, aantal m2, het merk en type isolatie.

Hieronder de bedragen voor het isolerende glas in 2022. Let op, je krijgt alleen subsidie op de netto hoeveelheid glas die is geplaatst, niet voor de kozijnen. Kozijnpanelen zijn isolerende platen, niet de kozijnen zelf. Ook voor het glas is het van belang dat je goede facturen krijgt van de aannemer. Lees hier meer hoe goede facturen voor isolerend glas eruit zien en voorkom vertragingen.

Voorwaarden voor isolatie subsidie aanvragen

Net als dit jaar zullen er de komende jaren wel voorwaarden verbonden zijn aan de subsidieaanvraag. Hieronder onze tips om geen isolatie subsidie mis te lopen in 2022:

Op zoek naar een isolatie specialist?

Tip 1: Je hebt na het plaatsen van de isolatie tot 12 maanden de tijd om de subsidie te regelen. Wij adviseren dit zo snel mogelijk te doen. Ben je van plan om een aantal maanden later nog één isolatiemaatregel uit te voeren? Vraag dan in één keer subsidie aan. Bij het uitvoeren van slechts één maatregel kom je namelijk niet in aanmerking voor de subsidie. Je mag wel één isolatiemaatregel combineren met de subsidieaanvraag van een zonneboiler of warmtepomp.

Tip 2: Zorg ervoor dat je van te voren goed weet hoeveel isolatie de aannemer gaat plaatsen. Er moet namelijk voldoen worden aan een minimale hoeveelheid vierkante meter isolatie om in aanmerking te komen. Let daarnaast op de kwaliteit van de isolatie (De Rd-waarde) en vraag of de aannemer een isolatie meldcode heeft. Die meldcode maakt het aanvragen van subsidie gemakkelijker. In de factuur moet dus per maatregel staan: De hoeveelheid m2 isolatie die geplaatst is, de isolatiekwaliteit (Rd-waarde) en het merk. Ontbreekt deze informatie, dan zal de subsidieaanvraag zeker 2 maanden langer in beslag nemen.

Tip 3: De meeste fouten worden gemaakt bij het aanvragen van subsidie voor HR++ of Triple glas. Het is belangrijk te onthouden dat alleen de oppervlakte glas in aanmerking komt. Kozijnen komen niet in aanmerking voor subsidie. Vandaar is het belangrijk uw aannemer of glasleverancier op de factuur de volgende zaken te laten vermelden: De vierkante meter geplaatst glas, de u-waarde, het merk en liefst de meldcode. In het geval van Triple glas moet u ook de technische tekeningen meesturen.

Tip 4: Zorg ervoor dat je de facturen en betalingsbewijzen goed bewaart, die zijn nodig voor de subsidieaanvraag. Tot slot, maak wat foto’s als de isolatie wordt geplaatst. Dit wordt nog vaak vergeten en is wel nodig voor de subsidieaanvraag. 

Met al deze informatie kan je je isolatie subsidie aanvragen bij RVO. Dit doe je door in te loggen met DigiD, een account aan te maken en de informatie toe te sturen. Let wel op. Als je een fout maakt in het aanleveren van de informatie of dit is incompleet, dan loop je mogelijk de gehele subsidie mis. Bij het ontbreken van informatie zal de aanvraag sowieso 2-3 maanden extra in beslag nemen. Onder dezelfde ISDE regeling valt ook de aanschaf van warmtepompen, zonneboilers en een aansluiting op het warmtenet. Voor meer informatie over de warmtepomp subsidie 2022 raden wij ons blog aan. Bent u onderdeel van een VvE? Dan kom je mogelijk in aanmerking voor de VvE isolatie subsidie.

 

Hulp bij isolatie subsidie aanvragen

Hulp nodig bij de isolatie subsidie aanvragen? Voor een vast bedrag helpen wij je stap voor stap bij de subsidieaanvraag. Wij vragen de subsidie voor je aan met maximale garantie op succes. Je betaalt ons pas bij succes en achteraf (no-cure no-pay). Op deze manier loop je geen enkel risico. Hieronder tot slot nog wat veelvoorkomende vragen bij het aanvragen van subsidie op isolatie:

Vraag 1: Kan ik mijn isolatie zelf plaatsen? Nee, als je je isolatie zelf plaatst heb je geen recht op subsidie. De isolatie moet geplaatst zijn door een bedrijf dat is ingeschreven bij de KvK.

Vraag 2: Mag ik één isolatiemaatregel combineren met zonnepanelen? Nee, helaas ziet de overheid zonnepanelen niet als een twee maatregel. U moet altijd twee isolerende maatregelen opgeven voor de subsidie of het combineren met de zonneboiler of warmtepomp.

Vraag 3: Mijn aannemer wil de factuur niet aanpassen, wat nu? Het best kan je de aannemer om een verklaring vragen waarin staat samengevat wat voor isolatie/glas er is geplaatst.

Vraag 4: Komt mijn uitbouw, aanbouw of nieuwbouw in aanmerking voor subsidie? Nee, de subsidie is alleen voor de originele schil van de woning. Een aanbouw of uitbouw komt niet in aanmerking. Heeft u een grote renovatie gedaan, zorg er dan voor dat de aannemer onderscheidt maakt tussen de originele woning en de uitbouw in de factuur.

Vraag 5: Hoelang duurt het voordat ik subsidie krijg? Na het aanvragen moet u gemiddeld 8 weken wachten voordat de overheid akkoord gaat met uw subsidieaanvraag. Meer weten over de ISDE subsidiepot, volg dan de link.

Gratis stappenplan

Download ons gratis stappenplan voor isolatiesubsidie aanvragen, en ontvang alles wat u moet weten om snel uw subsidie te ontvangen.

Ik stuur je ons gratis stappenplan toe. Zo ben je altijd op de hoogte!

Meer blogs van Simpel Subsidie

ISDE subsidie ventilatie

ISDE zakelijk warmtepomp - Regel hier je aanvraag

biobased isolatie subsidie