Blogs

Subsidie Nieuws en Tips

Blogs

Subsidie Nieuws en Tips

22 / 09 / 2021

Isolatie subsidie 2022

Kan ik isolatie subsidie aanvragen in 2022?


Isolatie subsidie 2022

We zitten net halverwege 2021 dus het lijkt vroeg om over na te denken. Toch krijgen wij al best wat vragen over de subsidiemogelijkheden. Isolatie subsidie aanvragen in 2022 is dat nog mogelijk? In dit blog alle informatie over deze isolatiesubsidie en de kansen voor 2022. Zelf je subsdie berekenen en alle voorwaarden doornemen? Volg dan de link hieronder en doe onze gratis check:

Bereken gratis je isolatie subsidie

Isolatie subsidie aanvragen in 2022

Het is een grote drukte bij de aannemers. Het afgelopen jaar zijn veel huiseigenaren aan het verbouwen geslagen. Het kan dus zijn dat je even moet wachten voordat je je woning kan isoleren. Een vraag die wij vaak krijgen is of de isolatie subsidiepot tegen het eind van dit jaar niet op is en of er ook weer een nieuwe pot is voor 2022? De isolatie subsidie valt onder de ISDE regeling. Voor deze regeling is dit jaar ruim 124 miljoen euro beschikbaar voor warmtepompen, zonneboilers, warmtenet aansluitingen en woningisolatie. Eind mei was er uit deze subsidiepot nog ruim 90 miljoen euro beschikbaar. De verwachting is dan ook dat er voldoende subsidie beschikbaar is tot het eind van het jaar.

Formeel is er nog niets bekend over de isolatie subsidie 2022. Wel is er bekend dat de ISDE subsidie, waar ook isolatie onder valt, zou lopen tot 2025. De bedoeling van de overheid is langjarig het verduurzamen van woningen te stimuleren om zo de klimaatdoelstellingen te houden. De verwachting is dan ook dat er in 2022 gewoon isolatie subsidie beschikbaar zal zijn. Sterker nog, er wordt ook gelobbyd voor meer subsidie dan nu het geval is. Nu krijg je gemiddeld 20 procent korting op de aanschafprijs van isolatie. Men overweegt dit te verhogen naar 30 procent. Maatregelen die onder de subsidie vallen zijn onder andere: Spouwmuurisolatie, HR++ glas en dakisolatie. Gemiddeld levert een subsidieaanvraag 1.100 euro op. 

De meest recente update is dat er een Nationaal Isolatieprogramma zal komen. Ook is extra isolatie subsidie niet uitgesloten. Wij zullen je op de hoogte houden van alle updates, zodat je geen subsidie misloopt.

 

Voorwaarden voor isolatie subsidie aanvragen

Net als dit jaar zullen er de komende jaren wel voorwaarden verbonden zijn aan de subsidieaanvraag. Hieronder onze tips om geen subsidie mis te lopen:

Tip 1: Je hebt na het plaatsen van de isolatie tot 12 maanden de tijd om de subsidie te regelen. Wij adviseren dit zo snel mogelijk te doen. Ben je van plan om een aantal maanden later nog één isolatiemaatregel uit te voeren? Overweeg dan dit in één subsidieaanvraag op te geven. Bij het uitvoeren van slechts één maatregel kom je namelijk niet in aanmerking voor de subsidie.

Tip 2: Zorg ervoor dat je van te voren goed weet hoeveel isolatie de aannemer gaat plaatsen. Er moet namelijk voldoen worden aan een minimale hoeveelheid vierkante meter isolatie om in aanmerking te komen. Let daarnaast op de kwaliteit van de isolatie en vraag of de aannemer een isolatie meldcode heeft. Die meldcode maakt het aanvragen van subsidie gemakkelijker. In de factuur moet dus per maatregel staan: De hoeveelheid m2 isolatie die geplaatst is, de isolatiekwaliteit (Rd-waarde) en het merk.

Tip 3: Zorg ervoor dat je de facturen en betalingsbewijzen goed bewaart, die zijn nodig voor de subsidieaanvraag. Tot slot, maak wat foto’s als de isolatie wordt geplaatst. Dit wordt nog vaak vergeten en is wel nodig voor de subsidieaanvraag.

Onder dezelfde ISDE regeling valt ook de aanschaf van warmtepompen, zonneboilers en een aansluiting op het warmtenet. Voor meer informatie over de warmtepomp subsidie 2022 raden wij ons blog aan. Bent u onderdeel van een VvE? Dan kom je mogelijk in aanmerking voor de VvE isolatie subsidie. Hulp nodig bij de isolatie subsidie aanvragen? Voor 85 euro helpen wij u stap voor stap bij de subsidieaanvraag. Stuur ons een email op info@simpelsubsidie.nl of bekijk onze online tools. Heb je nog geen isolatie? Laat je dan eerst goed adviseren. Dat kan bijvoorbeeld via de Energiebespaarders. Zij scannen de hele woning en geven advies voor het verduurzamen van je huis.

Bereken gratis je isolatie subsidie

Gratis stappenplan

Download ons gratis stappenplan voor subsidie aanvragen, en ontvang alles wat u moet weten om snel uw subsidie te ontvangen.

ontvang ons gratis stappenplan

Wij sturen jou ons gratis stappenplan subsidie aanvragen toe.

Meer blogs van Simpel Subsidie

Extra subsidie voor warmtepomp

Hoe kan ik subsidie aanvragen als ik mijn warmtepomp of zonneboiler zelf installeer?

Kan ik mijn woning aan de binnenkant isoleren?