Blogs

Subsidie Nieuws en Tips

Blogs

Subsidie Nieuws en Tips

22 / 09 / 2021

Subsidie hybride warmtepomp 2022

Hoe kan ik subsidie aanvragen voor mijn hybride warmtepomp in 2022?


Subsidie hybride warmtepomp 2022

Een van de grote motivaties om een hybride warmtepomp aan de schaffen is de terugverdientijd. Vandaar is de warmtepomp subsidie van belang om woningeigenaren over de streep te trekken te investeren. In 2021 is er een subsidie beschikbaar, maar wij ontvangen al regelmatig de vraag: is er voor mijn hybride warmtepomp subsidie in 2022? In dit blog alle informatie op een rijtje. Direct jouw subsidiekansen checken en snel regelen? Klik dan op de link hieronder.

Bereken je hybride warmtepomp subsidie

Hybride warmtepomp subsidie 2022

Aan aandacht ontbreekt het de hybride warmtepomp niet. Zowel experts als de politiek ziet dit apparaat als dé manier om sneller minder aardgas en daarmee CO2 uitstoot te besparen. In 2021 was er dan ook de ISDE subsidie beschikbaar waardoor je tot 20 procent korting kon krijgen op de aanschaf van een hybride warmtepomp. Met al die aandacht en wens tot maar liefst 100.000 hybride warmtepompen per jaar te installeren in Nederland komt de vraag op: Hoe zit het dan met de subsidie op de hybride warmtepomp in 2022?

De verwachting is dat tot 2030 er subsidie beschikbaar blijft voor warmtepompen, zonneboilers en isolatie. De huidige regeling werkt goed en zijn waarschijnlijk niet worden aangepast. In 2022 zal er dus waarschijnlijk ook subsidie beschikbaar zijn voor je warmtepomp. De vraag is vooral of er méér subsidie bijkomt. De politiek vindt de groei van het aantal hybride warmtepompen zo belangrijk dat er eerder meer dan minder subsidie beschikbaar zal komen voor deze installatie.  

De laatste update is dat er inderdaad meer subsidie bij gaat komen voor de hybride warmtepomp! Nu kan je al tussen de 1.350 en 2.600 euro subsidie krijgen voor zo'n installatie, maar dit subsidiebedrag kan met wel 50 procent gaan stijgen. De terugverdientijd voor een hybride warmtepomp daalt hiermee en de verwachting is dat er flink meer geinstalleerd gaan worden.

 

Hybride warmtepomp subsidie aanvragen

Ben je van plan een warmtepomp aan te schaffen in 2022? Dan is het verstandig de subsidievoorwaarden van te voren goed te bekijken. Hieronder de belangrijkste punten waar je rekening mee moet houden:

Punt 1: Je mag de hybride warmtepomp niet zelf installeren. Je mag de pomp wel in het buitenland kopen, zolang de installatie maar gebeurt door een installatiebedrijf.

Punt 2: Zorg ervoor dat de installateur op de factuur duidelijk vermeldt wat voor warmtepomp er is geïnstalleerd. Afhankelijk van het vermogen van de warmtepomp is het subsidiebedrag hoger of lager.

Punt 3: Bewaar de factuur en het bewijs van installeren goed. Deze moet je uiteindelijk indienen om de subsidie te ontvangen.

 

Zeker zijn van subsidie en zonder gedoe regelen? Je kan gratis onze warmtepomp subsidiecheck invullen. We helpen je dan stap voor stap door alle voorwaarden heen. Je hebt bij ons geen DigiD nodig. Heb je nog geen warmtepomp laten installeren? Laat je dan eerst goed adviseren. Dat kan bijvoorbeeldd via De Energiebespaarders. Zij bieden advies en ontzorging wanneer je start met je woning verduurzamen.

Bereken je hybride warmtepomp subsidie

Gratis stappenplan

Download ons gratis stappenplan voor subsidie aanvragen, en ontvang alles wat u moet weten om snel uw subsidie te ontvangen.

ontvang ons gratis stappenplan

Wij sturen jou ons gratis stappenplan subsidie aanvragen toe.

Meer blogs van Simpel Subsidie

Extra subsidie voor warmtepomp

Hoe kan ik subsidie aanvragen als ik mijn warmtepomp of zonneboiler zelf installeer?

Kan ik mijn woning aan de binnenkant isoleren?