Blogs

Subsidie Nieuws en Tips

26 / 01 / 2022

Subsidie hybride warmtepomp 2022 - gratis stappenplan

Hoe kan ik subsidie aanvragen voor mijn hybride warmtepomp in 2022?


Subsidie hybride warmtepomp 2022 - gratis stappenplan

Een van de grote motivaties om een hybride warmtepomp aan de schaffen is de terugverdientijd. Vandaar is de warmtepomp subsidie van belang om woningeigenaren over de streep te trekken te investeren. In 2021 is er een subsidie beschikbaar, maar wij ontvangen al regelmatig de vraag: is er voor mijn hybride warmtepomp subsidie in 2022? In dit blog alle informatie op een rijtje. Direct jouw subsidiekansen checken en snel regelen? Klik dan op de link hieronder.

Bereken je hybride warmtepomp subsidie

Hybride warmtepomp subsidie 2022

Aan aandacht ontbreekt het de hybride warmtepomp niet. Zowel experts als de politiek ziet dit apparaat als dé manier om sneller minder aardgas en daarmee CO2 uitstoot te besparen. In 2021 was er dan ook de ISDE subsidie beschikbaar waardoor je tot 20 procent korting kon krijgen op de aanschaf van een hybride warmtepomp. Met al die aandacht en wens tot maar liefst 100.000 hybride warmtepompen per jaar te installeren in Nederland komt de vraag op: Hoe zit het dan met de subsidie op de hybride warmtepomp in 2022?

Op zoek naar een warmtepomp?

De verwachting is dat tot 2030 er subsidie beschikbaar blijft voor warmtepompen, zonneboilers en isolatie. De huidige regeling werkt goed en zijn waarschijnlijk niet worden aangepast. In 2022 zal er dus waarschijnlijk ook subsidie beschikbaar zijn voor je warmtepomp. De vraag is vooral of er méér subsidie bijkomt. De politiek vindt de groei van het aantal hybride warmtepompen zo belangrijk dat er eerder meer dan minder subsidie beschikbaar zal komen voor deze installatie.  

De laatste update is dat er inderdaad meer subsidie bij gaat komen voor de hybride warmtepomp! Nu kan je al tussen de 1.350 en 2.600 euro subsidie krijgen voor zo'n installatie, maar dit subsidiebedrag kan met wel 50 procent gaan stijgen. De terugverdientijd voor een hybride warmtepomp daalt hiermee en de verwachting is dat er flink meer geinstalleerd gaan worden. 

28 oktober 2021 is bekend geworden dat de hybride warmtepomp subsidie in 2022 verhoogd zal worden. Je kan deze steun uit de ISDE subsidie ontvangen en dit kan oplopen tot 30 procent van je investeringsbedrag. Een aantal grote installatiebedrijven geeft al aan dat de terugverdientijd van een hybride warmtepomp hiermee 4 tot 8 jaar gaat worden, een stevige verbetering. Deze extra steun is er de komende drie jaar, van 2022 tot 2024. Er is maar liefst 282 miljoen euro beschikbaar gesteld in die periode aan extra ISDE subsidie.

In 2022 je hybride warmtepomp subsidie pas aanvragen?

Aangezien je meer subsidie kan krijgen op de hybride warmtepomp in 2022, is het dan slim de subsidieaanvraag pas in 2022 te doen? Ja, als de warmtepomp wordt geplaatst in 2022.  De overheid (RVO) zal als uitgangspunt nemen: De datum waarop de warmtepomp is geplaatst. Als dit in 2021 is, dan krijg je het oude subsidiebedrag. Als je de warmtepomp laat plaatsen in 2022, dan krijg je het hogere subsidiebedrag. Let op wel op dat je uiterlijk 12 maanden ná de installatie van de hybride warmtepomp je subsidieaanvraag moet zijn ingediend! Is de warmtepomp geplaatst in 2022, zorg dat dit duidelijk op de factuur staat als installatiedatum.

Hybride warmtepomp subsidie aanvragen

Ben je van plan een warmtepomp aan te schaffen in 2022? Dan is het verstandig de subsidievoorwaarden van te voren goed te bekijken. Hieronder de belangrijkste punten waar je rekening mee moet houden:

Punt 1: Je mag de hybride warmtepomp niet zelf installeren. Je mag de pomp wel in het buitenland kopen, zolang de installatie maar gebeurt door een installatiebedrijf. Ben je handig? Je mag bepaalde werkzaamheden wel zelf uitvoeren, maar zorg ervoor dat de in bedrijfstelling van de installatie door een expert wordt uitgevoerd.

Punt 2: Zorg ervoor dat de installateur op de factuur duidelijk vermeldt wat voor warmtepomp er is geïnstalleerd. Afhankelijk van het vermogen van de warmtepomp is het subsidiebedrag hoger of lager. Het minimale subsidiebedrag krijg je voor een warmtepompboiler, circa 750 euro in 2022. 

Punt 3: Bewaar de factuur en het bewijs van installeren goed. Deze moet je uiteindelijk indienen om de subsidie te ontvangen. Ga naar de website van RVO om met je DigiD de aanvraag te doen. Let op, je moet hier wel een account voor aanmaken en bij het fout invullen van het document kan het 2-3 maanden langer duren voordat je de subsidie op je rekening gestort krijgt.

 

Zeker zijn van subsidie en zonder gedoe regelen? Je kan gratis onze warmtepomp subsidiecheck invullen. We helpen je dan stap voor stap door alle voorwaarden heen. Je hebt bij ons geen DigiD nodig. Met onze service heb je maximale garantie op een goede subsidieaanvraag en snel resultaat. Zeker met het hogere subsidiebedrag in 2022 is het de moeite die subsidie zeker te stellen.

Heb je nog geen warmtepomp laten installeren? Laat je dan eerst goed adviseren. Dat kan bijvoorbeeld via De Energiebespaarders. Zij bieden advies en ontzorging wanneer je start met je woning verduurzamen. Nog op zoek naar een offerte voor je warmtepomp? Klik dan op de knop bovenin het artikel. Via die knop kan je een aantal offertes laten aanvragen de warmtepomp.

Gratis stappenplan

Download ons gratis stappenplan voor warmtepompsubsidie aanvragen, en ontvang alles wat u moet weten om snel uw subsidie te ontvangen.

Ik stuur je ons gratis stappenplan toe. Zo ben je altijd op de hoogte!

Meer blogs van Simpel Subsidie

ISDE subsidie ventilatie

ISDE zakelijk warmtepomp - Regel hier je aanvraag

biobased isolatie subsidie