Blogs

Subsidie Nieuws en Tips

Blogs

Subsidie Nieuws en Tips

15 / 01 / 2021

Wat is een isolatie subsidie meldcode

Wat is de isolatie meldcode en waarom is het nodig voor de subsidieaanvraag?


Wat is een isolatie subsidie meldcode

De ISDE isolatiesubsidie maakt het mogelijk met 20 procent voordeel uw woning energiezuiniger te maken. Als u twee isolerende maatregelen neemt of één isolatiemaatregel in combinatie met een warmtepomp, zonneboiler of warmtenet aansluiting dan kan u de subsidie aanvragen. Bij het aanvragen van isolatie subsidie moet u vanaf 2021 wel letten op de isolatie meldcode. In dit blog meer over deze meldcode.

Subsidie Isolatie Aanvragen

Wat is de isolatie meldcode?

Per soort isolatie en isolatiemaatregel is het nodig een meldcode op te geven aan RVO. Met deze informatie kan de overheid in de gaten houden welk materiaal wordt toegepast in welke hoeveelheden. Dit is indirect ook een controle of de toegepaste materialen wel van voldoende kwaliteit zijn. De installateurs en producenten van deze isolatiematerialen moet dit aanmelden bij RVO. De afgelopen jaren werd al gewerkt met een meldcode voor warmtepompen en zonneboilers.

De meldcode is een KA nummer. Dit nummer geeft de categorie: dakisolatie, gevelisolatie etc aan en wat de minimale Rd-waarde is. Tot slot geeft deze meldcode het materiaalsoort aan (bijvoorbeeld reflectiefolie of glaswol) en de minimale dikte in mm. Als u installateur of bouwbedrijf met meldcodes werkt, dan kan u dat gemakkelijk via ons systeem doorgeven.

 

Is een isolatie meldcode verplicht?

De isolatie meldcode maakt het gemakkelijk om snel te selecteren wat voor type isolatiemateriaal uw bouwbedrijf toepast. Dit helpt bij een snelle subsidieaanvraag met een kleine kans op vragen vanuit RVO. Wanneer u geen meldcode heeft kan u alsnog de isolatie subsidie aanvragen. Het is dan van belang dat u een uitgebreide omschrijving van de maatregel, merk, technische omschrijving en soort isolatiemaatregel aanlevert.

Kortom, u kan de isolatie subsidie aanvragen zonder meldcode, maar dit geeft een hoop extra werk. Onze verwachting is dan ook dat de meeste isolatiebedrijven al snel met een vaste lijst meldcodes gaan werken. Dit maakt het subsidie aanvragen gemakkelijker.

 

 

Meer blogs van Simpel Subsidie

Subsidies voor particuliere verhuurders en beleggers

Subsidie isolatie foto’s

Isolerende deur subsidie