Veelgestelde vragen
Zoek hier uw vraag:
De warmtepomp meldcode is een KA nummer dat RVO gebruikt om te identificeren wat voor soort warmtepomp u heeft aangeschaft. Aan deze meldcode zit een subsidiebedrag vast. Via onze warmtepomp subsidietool kan u snel zoeken naar uw warmtepomp en zorgen wij ervoor dat u altijd de juiste meldcode gebruikt.
Vanaf 2021 is het nodig om per isolatiemaatregel die u neemt de isolatie meldcode door te geven aan RVO. Met deze code kan de overheid zien wat voor soort isolatie u heeft gebruikt. Dit hangt ook samen met het subsidiebedrag dat u kan ontvangen.
Deze isolatie meldcode wordt vaak doorgegeven door uw aannemer of installateur. Via ons software kan u gemakkelijk deze voorwaarden controleren en isolatie subsidie snel aanvragen.
Als particuliere verhuurder komt u ook in aanmerking voor een aantal maatregelen die onder de ISDE subsidie vallen. Zo kan u subsidie voor de plaatsing van een warmtepomp en zonneboiler aanvragen. Ook woningcorporaties komen hiervoor in aanmerking.
Voor de isolatiesubsidie komt u niet in aanmerking. Deze kan alleen benut worden door eigenaar bewoners. Voor de aansluiting op het warmtenet kan u gebruik maken van de SAH regeling.
De apparatenlijst warmtepompen 2021 kan u inzien via onze warmtepomp subsidietool. Via dit systeem kan u snel uw warmtepomp vinden en het subsidiebedrag checken. U kan ook meer lezen over de apparatenlijst via dit blog.
Wanneer uw warmtepomp niet op de apparatenlijst van RVO staat of te vinden is in onze tooling, dan kan u alsnog subsidie aanvragen. In dat geval raden we u aan de product- en technische beschrijving toe te sturen.
Met deze informatie kunnen we uw subsidieaanvraag alsnog regelen. U kan dit toesturen naar: info@simpelsubsidie.nl
De hoeveelheid warmtepomp of zonneboiler subsidie die u kan ontvangen hangt af van het vermogen van uw apparaat. De warmtepomp subsidie is altijd minimaal 500 euro. Hoe hoger het vermogen (kW) van de warmtepomp hoe hoger het subsidiebedrag. Het maximale subsidiebedrag voor de warmtepomp is 8.500 euro, dit komt neer op 67 kW vermogen. Voor de zonneboiler werkt het hetzelfde. In de apparatenlijst wordt dit uitgedrukt in de hoeveelheid kWh jaaropbrengst de zonneboiler produceert.
U kan geen subsidie meer krijgen voor de aanschaf van een warmtepomp voor uw nieuwbouwwoning. In 2020 was het nog mogelijk gebruik te maken van de overgangsregeling. In 2021 zijn er geen mogelijkheden meer voor nieuwbouwsubsidie.
U komt in aanmerking voor de warmtepomp subsidie wanneer uw woning gebouwd is met een omgevingsvergunning die is afgegeven voor 1 juli 2018.
U kan tot 12 maanden na de installatie van uw warmtepomp en zonneboiler subsidie aanvragen. Voor de isolatiesubsidie moet u uiterlijk 12 maanden ná de uitvoering van uw eerste isolatiemaatregel subsidie aanvragen.
Let op voor de warmtepompen en zonneboilers geldt dat u deze apparaten uiterlijk na 30 juni 2020 heeft laten installateren.
Een van de belangrijkste voorwaarden om in aanmerking te komen voor de ISDE subsidie is dat u uw installatie of isolatie laat plaatsen door een erkend bouwbedrijf. Maar hoe weet u of uw aannemer erkend is?
Erkend betekent dat de aannemer staat ingeschreven bij de Kamer van Koophandel (KvK). In de praktijk komen vrijwel alle bouwbedrijven en aannemers is aanmerking voor het stempel 'erkend'.