Blogs

Subsidie Nieuws en Tips

31 / 10 / 2022

Hoe ziet een goede factuur voor triple of HR++ glas eruit?

Goede factuur van isolerend glas om subsidie mee aan te vragen


Hoe ziet een goede factuur voor triple of HR++ glas eruit?

De meeste fouten bij subsidieaanvragen ontstaat door een onvolledige factuur van je isolerende glas. Dit is zonde, want dit kost al snel 2 of 3 maanden extra wachten. De overheid kijkt streng naar het isolerende glas, vooral triple glas, omdat het subsidiebedrag daar hoog is. Zo moet het glas voldoen aan minimale isolatie eisen, zie hieronder de samenvatting. Meer lezen over een goede factuur voor isolatie, check deze blog. Lees hier meer over subsidie op kozijnen en dubbel glas.

 Om het gemakkelijk te maken om te zien of je isolerende glas in aanmerking komt voor subsidie is er een meldcode bedacht. Deze meldcode laat aan de overheid zien wat voor kwaliteit het glas heeft en wat voor merk er exact is geplaatst. Je kan alleen subsidie aanvragen als deze meldcode voor glas er is. Deze moet op de factuur staan. Voorbeeld van een meldcode: KA18513. Deze code staat voor Scheuten Glas Isolide SuperPlus. In dit blog voorbeelden hoe een goede factuur eruitziet en hoe je aan de juiste informatie komt voor de subsidieaanvraag. isolatie subsidie 2023? Volg dan de link.

 

Hoe zorg ik voor een goede factuur voor glas?

Om ervoor te zorgen dat je subsidieaanvraag wordt goedgekeurd is een goede factuur belangrijk. Van te voren de glaspartij of aannemer op deze noodzaak met voorbeelden hoe dit eruit moet komen te zien is verstandig. Vooral bij glas werken weinig partijen met goede facturen, wat je subsidieaanvraag al snel met 2 maanden vertraagd. Op een goede factuur voor glas staan deze dingen:

1. Hoeveel vierkante meter glas is geplaatst. De kozijnen tellen niet mee, dus alleen het glas moet duidelijk op de factuur staan.

2. Wat de isolatiekwaliteit (U-waarde) is. Bij HR++ glas mag dit maximaal 1,2 zijn. Bij triple glas 0,7. 

3. Wat het exacte merk glas is dat geplaatst is. Bijvoorbeeld Scheuten Isolide SuperPlus. Daarbij hoort ook de meldcode van het glas bijvoorbeeld: KA18513. Als deze meldcode ontbreekt, dan moet de rest van de informatie zo duidelijk zijn, dat dit logisch te herleiden is.

4. In het geval van triple glas heeft u een kozijnstaat nodig. Dit is een overzicht van de technische tekeningen. Lees hier meer over de triple glas subsidie.

Tip: Let op, Alleen het al aanwezig glasoppervlak van vóór de renovatie komt in aanmerking voor subsidie, dus gaat u een schuifpui plaatsen ter vervanging van bijvoorbeeld een raam en deur, dan komt dat niet in aanmerking. Vervangt u een bestaande schuifpui, dan komt u wel in aanmerking voor de subsidie.

 

Op zoek naar een isolatie specialist?

 

Voorbeeld van een goede factuur

Hieronder een voorbeeld van een goede factuur van glas. Hierop staat duidelijk hoeveel m2 glas er geplaatst is, zonder de kozijnen. Maar ook wat de U-waarde en meldcode is. Vooral de meldcode is van belang, omdat anders de overheid 2-3 maanden langer over de aanvraag zal doen. Wij kunnen je zonder meldcode helaas niet verder helpen. De rest van de informatie moet duidelijk genoeg zijn dat een meldcode te herleiden is. In ons systeem kan je de meldcodes vinden van glas. Klik hier om te lezen over: isolatie subsidie aanvragen

Voorbeeld van een slechte factuur

Op een slechte of onvolledige factuur van glas komen we deze veel gemaakte fouten tegen:

1. Er staat niet op wat voor merk glas er geplaatst is of een meldcode. Vaak staat er alleen triple glas of HR++ glas. Dit is niet voldoende en de factuur zal aangepast moeten worden.

2. Het kozijn is meegeteld. Het kozijn komt niet in aanmerking voor de subsidie. Alleen de netto vierkante meters geplaatst isolatieglas. Dit moet duidelijk op de factuur staan.

3. Een kozijnstaat ontbreekt. Bij triple glas is het verplicht een kozijnstaat aan te leveren. Dit is een technisch overzicht van de geplaatste kozijnen en het glas.

 

Help mijn aannemer of glasleverancier wil geen nieuwe factuur maken

Helaas werken niet alle aannemers of glaspartijen mee aan het opstellen van goede facturen. Het aanpassen van een factuur vereist ook formeel crediteren. Daar willen veel bedrijven niet aan beginnen. Een alternatief is een verklaring per e-mail waarop alle informatie duidelijk op een rijtje moet staan. Heb je ook een uitbouw laten plaatsen of een groot project gedaan? Laat dan deze partij ook verklaren dat de werkzaamheden in de bestaande schil van de woning zijn uitgevoerd. Een uitbouw of aanbouw komt niet in aanmerking. Voorbeeld van een verklaring:Gratis je isolatie subsidie berekenen

Gratis stappenplan

Download ons gratis stappenplan voor isolatiesubsidie aanvragen, en ontvang alles wat u moet weten om snel uw subsidie te ontvangen.

Ik stuur je ons gratis stappenplan toe. Zo ben je altijd op de hoogte!

Meer blogs van Simpel Subsidie

Triple glas subsidie

Subsidie nieuwe kozijnen en dubbel glas

Zonneboiler subsidie 2023