De ISDE subsidie maakt het mogelijk met 30 procent voordeel uw woning energiezuiniger te maken. Als u twee isolerende maatregelen neemt of één isolatiemaatregel in combinatie met een warmtepomp, zonneboiler of warmtenet aansluiting dan kunt u de subsidie aanvragen. Bij het aanvragen van isolatie subsidie moet u wel letten op de isolatie meldcode. In deze blog meer over deze meldcode.
Per soort isolatie en isolatiemaatregel is het nodig een meldcode op te geven aan RVO. Met deze informatie kan de overheid in de gaten houden welk materiaal wordt toegepast in welke hoeveelheden. Dit is indirect ook een controle of de toegepaste materialen wel van voldoende kwaliteit zijn. De installateurs en producenten van deze isolatiematerialen moeten dit aanmelden bij RVO. De afgelopen jaren werd al gewerkt met een meldcode voor warmtepompen en zonneboilers. De meldcode is vooral belangrijk voor de subsidie voor nieuwe kozijnen en dubbel glas. Zonder een meldcode duurt het 2 maanden langer voordat de overheid de aanvraag in behandeling neemt. De meeste partijen werken al met meldcodes, dus vraag die altijd op.
De meldcode is een KA nummer. Dit nummer geeft de categorie: dakisolatie, gevelisolatie, glas etc aan en wat de minimale Rd- of U-waarde is. Een soort ID-bewijs voor uw isolatiemateriaal. Tot slot geeft deze meldcode het materiaalsoort aan (bijvoorbeeld reflectiefolie of glaswol) en de minimale dikte in mm. Als uw installateur of bouwbedrijf met meldcodes werkt, dan kunt u dat gemakkelijk via ons systeem doorgeven. Via onze subsidietool kunt u gemakkelijk een check doen hoeveel subsidie u kunt ontvangen en is zonder gedoe de aanvraag gedaan.
De isolatie meldcode maakt het gemakkelijk om snel te selecteren wat voor type isolatiemateriaal uw bouwbedrijf toepast. Dit helpt bij een snelle subsidieaanvraag met een kleine kans op vragen vanuit de overheid. Wanneer u geen meldcode heeft, kunt u alsnog zelf de isolatie subsidie aanvragen. Het is dan van belang dat u een omschrijving van de maatregel, het merk, de technische omschrijving en de soort isolatiemaatregel aanlevert. Het makkelijkst is uw aannemer te vragen het volgende op te nemen op de factuur: Hoeveel m2 isolatie er is geplaatst per maatregel (dak, vloer etc), wat het merk van de isolatie is en wat de isolatiekwaliteit (Rd-waarde) is. Wij zien vaak dat bij de verbouwing van een woning de aannemer alle werkzaamheden op één grote factuur zet. Dit is niet voldoende informatie om de subsidie aan te kunnen vragen. In dit blogbericht meer informatie over hoe subsidie aanvragen voor verbouwing van uw woning.
Kortom, u kunt de isolatie subsidie aanvragen zonder meldcode, maar dit geeft een hoop extra werk. Onze verwachting is dan ook dat de meeste isolatiebedrijven en glaspartijen al snel met een vaste lijst meldcodes gaan werken. Dit maakt het subsidie aanvragen gemakkelijker. Via onze subsidietool kunt u altijd gratis de subsidiecheck doen, maar voor aanvragen is een meldcode verplicht. Wij zorgen ervoor dat we stap voor stap de juiste gegevens opvragen en indienen bij de overheid. Zo kunt u wel snel uw subsidie aanvragen en hoeft u niet te wachten op de meldcode van uw installateur. U bent slechts 85 euro kwijt voor deze subsidieaanvraag en het scheelt u een hoop gedoe en tijd. U kunt hier meer lezen over de isolatie subsidie 2024 en ook een stappenplan downloaden. Zo bent u op de hoogte van de meest actuele regels.
SVOH subsidie warmtepomp aanvragen
SVOH subsidie 2025 - hulp bij aanvragen
Overgangsregeling warmtepomp subsidie 2025