Blogs

Subsidie Nieuws en Tips

10 / 11 / 2023

Wat is een isolatie subsidie meldcode

Wat is de isolatie meldcode en waarom is het nodig voor de subsidieaanvraag?


Wat is een isolatie subsidie meldcode

De ISDE subsidie maakt het mogelijk met 30 procent voordeel uw woning energiezuiniger te maken. Als je twee isolerende maatregelen neemt of één isolatiemaatregel in combinatie met een warmtepomp, zonneboiler of warmtenet aansluiting dan kan u de subsidie aanvragen. Bij het aanvragen van isolatie subsidie moet je wel letten op de isolatie meldcode. In dit blog meer over deze meldcode.

Isolatie subsidie berekenen

Wat is de isolatie meldcode?

Per soort isolatie en isolatiemaatregel is het nodig een meldcode op te geven aan RVO. Met deze informatie kan de overheid in de gaten houden welk materiaal wordt toegepast in welke hoeveelheden. Dit is indirect ook een controle of de toegepaste materialen wel van voldoende kwaliteit zijn. De installateurs en producenten van deze isolatiematerialen moet dit aanmelden bij RVO. De afgelopen jaren werd al gewerkt met een meldcode voor warmtepompen en zonneboilers. De meldcode is vooral belangrijk voor de subsidie voor nieuwe kozijnen en dubbel glas. Zonder een meldcode duurt het 2 maanden langer voordat de overheid de aanvraag in behandeling neemt. De meeste partijen werken al met meldcodes, dus vraag die altijd op.

De meldcode is een KA nummer. Dit nummer geeft de categorie: dakisolatie, gevelisolatie, glas etc aan en wat de minimale Rd of U-waarde is. Een soort ID-bewijs voor je isolatiemateriaal. Tot slot geeft deze meldcode het materiaalsoort aan (bijvoorbeeld reflectiefolie of glaswol) en de minimale dikte in mm. Als je installateur of bouwbedrijf met meldcodes werkt, dan kan je dat gemakkelijk via ons systeem doorgeven. Via onze subsidietool kan je gemakkelijk een check doen hoeveel subsidie je kan ontvangen en is zonder gedoe de aanvraag gedaan.

Is een isolatie meldcode verplicht?

De isolatie meldcode maakt het gemakkelijk om snel te selecteren wat voor type isolatiemateriaal je bouwbedrijf toepast. Dit helpt bij een snelle subsidieaanvraag met een kleine kans op vragen vanuit de overheid. Wanneer je geen meldcode heeft kan je alsnog zelf de isolatie subsidie aanvragen. Het is dan van belang dat u een omschrijving van de maatregel, merk, technische omschrijving en soort isolatiemaatregel aanlevert. Het makkelijkst is je aannemer te vragen het volgende op te nemen op de factuur: Hoeveel m2 isolatie er is geplaatst per maatregel (dak, vloer etc), wat het merk van de isolatie is en wat de isolatiekwaliteit (Rd-waarde) is. Wij zien vaak dat bij de verbouwing van een woning de aannemer alle werkzaamheden op één grote factuur zet. Dit is niet voldoende informatie om de subsidie aan te kunnen vragen. In dit blogbericht meer informatie over hoe subsidie aanvragen voor verbouwing van je woning. 

Kortom, je kunt de isolatie subsidie aanvragen zonder meldcode, maar dit geeft een hoop extra werk. Onze verwachting is dan ook dat de meeste isolatiebedrijven en glaspartijen al snel met een vaste lijst meldcodes gaan werken. Dit maakt het subsidie aanvragen gemakkelijker. Via onze subsidietool kan je altijd gratis de subsidiecheck doen, maar voor aanvragen is een meldcode verplicht.. Wij zorgen ervoor dat we stap voor stap de juiste gegevens opvragen en indienen bij de overheid. Zo kan je wel snel je subsidie aanvragen en hoef je niet te wachten op de meldcode van je installateur. Je bent slechts 85 euro kwijt voor deze subsidieaanvraag en het scheelt je een hoop gedoe en tijd. Je kan hier meer lezen over de isolatie subsidie 2023 en ook een stappenplan downloaden.

 

 

Gratis stappenplan

Download ons gratis stappenplan voor isolatiesubsidie aanvragen, en ontvang alles wat u moet weten om snel uw subsidie te ontvangen.

Ik stuur je ons gratis stappenplan toe. Zo ben je altijd op de hoogte!

Meer blogs van Simpel Subsidie

ISDE subsidie ventilatie

ISDE zakelijk warmtepomp - Regel hier je aanvraag

biobased isolatie subsidie