Blogs

Subsidie Nieuws en Tips

08 / 01 / 2023

Stappenplan HR++ glas isolatie aanvragen

Subsidie voor dubbel glas of HR++ aanvragen


Stappenplan HR++ glas isolatie aanvragen

Dubbel glas is al sinds de jaren 80 een populaire manier om energie te besparen en meer comfort in huis te krijgen. HR glas subsidie helpt er dan bij om de investering extra snel terug te verdienen. In dit blog de subsidiekansen op een rijtje en waar je op moet letten bij de subsidieaanvraag voor isolerend glas.

Subsidie Isolatie Aanvragen

Subsidie op HR glas en Triple glas

Het is mogelijk om in 2021 subsidie te krijgen op HR glas. De ISDE subsidie zorgt voor gemiddeld 20 procent korting op isolerende maatregelen. Zowel HR als triple glas vallen onder deze maatregelen. Niet al het HR glas komt zomaar in aanmerking voor de subsidie. Het glas moet voldoen aan bepaalde kwaliteitseisen en beschikken over een maximale U-waarde. In het geval van HR++ glas is dit 1,2 U-waarde. In het geval van Triple glas is dit een maximale U-waarde van 0,7. Zorg ervoor dat je van te voren de partij die het glas installeert vraag om de kwaliteit en het liefst ook de isolatie meldcode van dit glas. Daarbij moet je ook een kozijnstaat ontvangen. Hierin staat alle technische informatie. Tot slot kom je pas in aanmerking voor de subsidie als je tenminste 8 vierkante meter glas vervangt. Het bedrag dat je kan ontvangen hiervoor is maximaal 35 euro per vierkante meter. Nieuwe kozijnen komen niet in aanmerking voor subsidie, het gaat puur om de hoeveelheid vierkante meter glas.

Subsidie op HR++ en triple glas in 2022

De subsidiebedragen voor het HR++ en triple glas zullen in 2022 verhoogd worden. De voorwaarde is wel dat het glas in 2022 geplaatst moet zijn. Dit moet duidelijk op de factuur staan, anders krijgt u het oude subsidiebedrag zoals dat hierboven is beschreven. Lees hier meer over de triple glas subsidie.

 

Stappenplan HR++ glas aanvragen

De voorwaarden van het isolerende glas alleen zijn niet voldoende om de isolatie subsidie aan te vragen. Naast de aanschaf van HR++ glas is het nodig ook nog een andere isolerende maatregel te nemen of een warmtepomp of zonneboiler aan te schaffen. Al deze maatregelen moeten zijn uitgevoerd door een bedrijf dat staat ingeschreven bij de KvK. Na het betalen en uitvoeren van de maatregelen kan je subsidie aanvragen:

Op zoek naar een isolatie specialist?

1. Zorg voor facturen waarop duidelijk de hoeveelheid netto vierkante meter glas en isolerend materiaal staan. Kozijnen komen niet in aanmerking voor subsidie als glas geplaatst is in 2022. Kozijnpanelen zijn niet hetzelfde als kozijnen, dit zijn platen. Zorg ervoor dat de partij die het glas plaatst op de factuur ook: De u-waarde van het glas en exacte merk glas vermeldt. Hierbij hoort ook een meldcode van het glas. Zijn deze gegevens onvolledig, dan duurt de subsidieaanvraag 2 tot 3 maanden langer. Het is dus belangrijk dat de aannemer of glaspartij goede informatie oplevert.

1a. Zijn je glas en kozijnen geplaatst in 2023, dan mag je de vierkante meters kozijnen wel optellen voor de subsidieaanvraag. De overheid heeft besloten dit te wijzigen vanaf 2023. Lees meer in dit document van de overheid.

2. Zorg ervoor dat je wat foto’s maakt tijdens het uitvoeren van de werkzaamheden. De overheid vraagt om deze foto’s om zeker te weten dat de isolatie of glas is geplaatst.

3. Pak onze subsidietool erbij een vul stap voor stap de gegevens in. Dit kost u slechts enkele minuten. Daarna gaan wij aan de slag en wordt het subsidiebedrag direct op uw rekening gestort. Dit kost u slechts 85 euro en u betaalt achteraf bij succes. Meer lezen over subsidie op kozijnen en glas, volg dan de link.

Gratis stappenplan

Download ons gratis stappenplan voor isolatiesubsidie aanvragen, en ontvang alles wat u moet weten om snel uw subsidie te ontvangen.

Ik stuur je ons gratis stappenplan toe. Zo ben je altijd op de hoogte!

Meer blogs van Simpel Subsidie

ISDE subsidie ventilatie

ISDE zakelijk warmtepomp - Regel hier je aanvraag

biobased isolatie subsidie