Blogs

Subsidie Nieuws en Tips

10 / 10 / 2021

Komt mijn HR glas of nieuw kozijn in aanmerking voor subsidie?

Alles wat u moet weten over de isolatie subsidie voor isolerend glas en kozijnen


Komt mijn HR glas of nieuw kozijn in aanmerking voor subsidie?

Ook in 2021 kan u subsidie krijgen als u uw woning isoleert. In 2020 was het subsidiepercentage nog 30 procent, in 2021 is dit helaas verlaagd 20 procent. Een van de meest populaire stappen om energie te besparen en extra comfort in huis te krijgen is het plaatsen van HR++ glas. Al sinds de jaren 80 is dit een van de meest populaire manieren om de kou buiten te houden. In dit blog meer over de subsidie die u voor uw kozijnen en dubbel glas kan krijgen en veelvoorkomende vragen.

Glas subsidie snel berekenen

HR++ glas en kozijnen subsidie

Veel vragen over de isolatie subsidie gaan over isolerend glas en kozijnen. De websites van de overheid zijn niet altijd even duidelijk wat nou wel en niet in aanmerking komt. Allereerst is het belangrijk om te vermelden dat u voor zowel triple glas als HR++ glas subsidie kan aanvragen. Voor triple glas kan u 100 euro per m2 en voor HR++ glas 35 euro per m2 subsidie ontvangen. Wanneer u kozijnpanelen laat plaatsen, dan moet dit dezelfde isolerende waarde hebben als het glas, anders komen deze elementen niet voor subsidie in aanmerking.

Gaat u uw kozijnen geheel vervangen, dan is dat vaak prijziger dan alleen het vervangen van het glas. Voor de plaatsing van triple glas is dat vaak noodzakelijk. Moet u toch uw kozijnen vervangen, omdat er bijvoorbeeld sprake is van houtrot of andere onderhoudsbehoefte, dan kan het de moeite zijn in een keer naar triple glas over te stappen in plaats van HR++ glas. Helaas is het niet mogelijk een extra subsidie te krijgen voor het vervangen van uw kozijnen. De ISDE subsidie kijkt enkel en alleen naar de hoeveelheid meters glas. Hieronder een aantal tips om de subsidieaanvraag voor uw isolerende glas gemakkelijker te maken:

Tip 1: Bekijk van te voren of u in aanmerking komt. Dit kan door via onze subsidietool te bekijken of je voldoet aan de hoeveel m2 die geplaatst moeten worden. 

Tip 2: Zorg ervoor dat de aannemer of plaatser van het glas op de factuur duidelijk de hoeveel m2 die geplaatst wordt, het merk glas en de U-waarde noteert. De U-waarde laat zien hoe goed het glas isoleert. Deze informatie moet de overheid controleren voordat u subsidie kan ontvangen. Bekijk hier ons stappenplan subsidie aanvragen bij verbouwing.

Tip 3: Maakt tijdens het plaatsen van het glas wat foto's. Deze moet u uiteindelijk samen met de factuur en een betalingsbewijs (internetbankieren screenshot of pinbon) toesturen voor de subsidie. 

 

Wij kunnen u helpen bij de subsidieaanvraag voor isolatie. Voor slechts 85 euro vragen wij uw subsidie aan bij de overheid. Zo bent u weinig tijd kwijt en loopt u geen risico's. U betaalt pas achteraf bij een succesvolle aanvraag. Heeft u nog vragen? Stuur ons dan een email op: info@simpelsubsidie.nl

 

Wat is een kozijnstaat?

Bij het indienen van uw subsidieaanvraag wordt gevraagd of u ook een kozijnstaat aanlevert. Een kozijnstaat is een bouwkundige tekeningen waarop alle afmetingen en uitvoering van het kozijn en ramen staat vermeld. U hoeft deze tekeningen niet zelf te maken of op te vragen. Het is een standaardpraktijk deze tekeningen te maken voordat de kozijnen of het glas bij u geplaatst wordt. Belangrijk is wel dat het bouwbedrijf u deze gegevens geeft zodat de subsidie correct aangevraagd kan worden. Via onze slimme isolatie subsidie tool kan u direct uw kansen bekijken.

Glas subsidie snel berekenen

Gratis stappenplan

Download ons gratis stappenplan voor isolatiesubsidie aanvragen, en ontvang alles wat u moet weten om snel uw subsidie te ontvangen.

Ik stuur je ons gratis stappenplan toe. Zo ben je altijd op de hoogte!

Meer blogs van Simpel Subsidie

Aanvraagformulier voor subsidie op isolatie

Extra subsidie voor warmtepomp

Hoe kan ik subsidie aanvragen als ik mijn warmtepomp of zonneboiler zelf installeer?