Blogs

Subsidie Nieuws en Tips

Blogs

Subsidie Nieuws en Tips

04 / 01 / 2021

Komt mijn HR glas of nieuw kozijn in aanmerking voor subsidie?

Alles wat u moet weten over de isolatie subsidie voor isolerend glas en kozijnen


Komt mijn HR glas of nieuw kozijn in aanmerking voor subsidie?

Ook in 2021 kan u subsidie krijgen als u uw woning isoleert. In 2020 was het subsidiepercentage nog 30 procent, in 2021 is dit helaas verlaagd 20 procent. Een van de meest populaire stappen om energie te besparen en extra comfort in huis te krijgen is het plaatsen van HR++ glas. Al sinds de jaren 80 is dit een van de meest populaire manieren om de kou buiten te houden. In dit blog meer over de subsidie die u voor uw kozijnen en dubbel glas kan krijgen en veelvoorkomende vragen.

 

HR++ glas en kozijnen subsidie

Veel vragen over de isolatie subsidie gaan over isolerend glas en kozijnen. De websites van de overheid zijn niet altijd even duidelijk wat nou wel en niet in aanmerking komt. Allereerst is het belangrijk om te vermelden dat u voor zowel triple glas als HR++ glas subsidie kan aanvragen. Voor triple glas kan u 100 euro per m2 en voor HR++ glas 35 euro per m2 subsidie ontvangen. Wanneer u kozijnpanelen laat plaatsen, dan moet dit dezelfde isolerende waarde hebben als het glas, anders komen deze elementen niet voor subsidie in aanmerking.

Gaat u uw kozijnen geheel vervangen, dan is dat vaak prijziger dan alleen het vervangen van het glas. Voor de plaatsing van triple glas is dat vaak noodzakelijk. Moet u toch uw kozijnen vervangen, omdat er bijvoorbeeld sprake is van houtrot of andere onderhoudsbehoefte, dan kan het de moeite zijn in een keer naar triple glas over te stappen in plaats van HR++ glas. Helaas is het niet mogelijk een extra subsidie te krijgen voor het vervangen van uw kozijnen. De ISDE subsidie kijkt enkel en alleen naar de hoeveelheid meters glas.

 

Wat is een kozijnstaat?

Bij het indienen van uw subsidieaanvraag wordt gevraagd of u ook een kozijnstaat aanlevert. Een kozijnstaat is een bouwkundige tekeningen waarop alle afmetingen en uitvoering van het kozijn en ramen staat vermeld. U hoeft deze tekeningen niet zelf te maken of op te vragen. Het is een standaardpraktijk deze tekeningen te maken voordat de kozijnen of het glas bij u geplaatst wordt. Belangrijk is wel dat het bouwbedrijf u deze gegevens geeft zodat de subsidie correct aangevraagd kan worden. Via onze slimme isolatie subsidie tool kan u direct uw kansen bekijken.

Meer blogs van Simpel Subsidie

ISDE subsidie 2022

RVO subsidie isolatie 2022

Hulp bij subsidie aanvraag isolatie