Blogs

Subsidie Nieuws en Tips

01 / 02 / 2024

Triple glas subsidie

Triple glas subsidie aanvragen


Triple glas subsidie

Triple glas subsidie is die er? En zo ja, hoe vraag je deze subsidie op triple glas dan aan? In dit blog alle informatie over de beschikbare subsidie voor isolerend glas, de voorwaarden en hoe je deze succesvol aanvraagt. Want in 2023 mag je ook de kozijnen meetellen!

Gratis je triple glas subsidie berekenen

Subsidie nieuwe ramen

De komende jaren is er subsidie beschikbaar voor het isoleren van de eigen woning. Zowel op isolatiemateriaal als glas. De ISDE subsidie beschikt over een pot van ruim 200 miljoen euro subsidie waarmee de overheid wil aanmoedigen dat miljoenen woningen wordt verduurzaamd tot aan 2030. Tot 2022 moest je isolerend glas altijd combineren met nog een isolatiemaatregel, waardoor je niet altijd subsidie kon aanvragen. Vanaf 2023 kan je ook alleen voor glas subsidie aanvragen. Zowel voor HR++ glas als triple glas met ook de kozijnen meegenomen.

 

Triple glas subsidie

Vooral voor triple glas is het subsidiebedrag aantrekkelijk. De overheid spreekt over een gemiddeld voordeel van 30 procent, maar in de praktijk wordt dit anders berekend. Je krijgt namelijk per vierkante meter triple glas die je plaatst een vast subsidiebedrag, namelijk 150 euro. Aanvullend moet je tenminste 8 vierkante meter glas vervangen om in aanmerking te komen voor de subsidie. Hieronder de subsidiebedragen die je kan krijgen per vierkante meter. Let wel op, als je slechts voor één maatregel subsidie aanvraagt, dan is het bedrag per vierkante meter de helft lager.

Wil je subsidie aanvragen voor triple glas? Dan moet je op een aantal zaken goed letten. Voor de overheid is het belangrijk te weten hoeveel vierkante meter glas er exact geplaatst is. Dit moet samen met de U-waarde en meldcode van het glas op de factuur staan. De meldcode voor het glas is een soort ID-bewijs van het glas. Dit geeft aan wat voor merk glas het is en de isolatiewaarde. Wanneer u de keuze maakt waar uw glas te komen, dan is het aan te raden om na te vragen of de partij werkt met deze meldcodes. Zonder deze meldcodes is er geen zekerheid dat u de subsidie kan krijgen en duurt een aanvraag al snel 2 maanden langer. Voor vacuumglas gelden net andere regels. Volg de link in deze alinea om hier meer over te lezen.

Ontbreekt er informatie op je factuur en wil de aannemer of glaspartij dit niet aanpassen? Vraag dan om een email op schrift op per email waar op staat: Hoeveel m2 glas er is geplaatst, de U-waarde en meldcode. Hieronder een voorbeeldje:

Subsidie voor nieuwe kozijnen?

Zoals te lezen is, kan je ook subsidie krijgen voor isolerende deuren, kozijnpanelen en HR++ glas. Let wel op, kozijnpanelen zijn geen kozijnen. Enorm verwarrend, maar dit zijn de isolerende platen die vaak onder het glas worden bevestigd. Voor kozijnen is geen subsidie beschikbaar als het werk is gedaan in 2022. Wel is het een verplichting dat met het plaatsen van triple glas ook isolerende kozijnen worden geplaatst. 

Heb je isolerend glas en kozijnen geplaatst in 2023, dan kan je ook voor kozijnen de subsidie aanvragen. Je mag dan de vierkante meters kozijn optellen bij het dubbel of triple glas. Hierover kan je meer op de website van de overheid lezen. Dit levert je al snel extra subsidie op.

De overheid wil bij triple glas zelfs een bewijs zien dat er nieuwe kozijnen zijn geplaatst. Dit noemen ze de kozijnstaat. Dit is een overzicht van de technische tekeningen van de kozijnen, hieronder een voorbeeld. Bij dubbel glas is dit niet verplicht.

Wanneer vraag ik subsidie aan voor triple glas?

De triple glas subsidie kan je aanvragen wanneer het glas geplaatst én betaald is. Je hebt na de factuurdatum 24 maanden de tijd om je aanvraag te regelen. Je hebt dan een factuur nodig, betaalbewijs (kopie internetbankieren of bouwdepot) en een foto van het geplaatste glas. Samen met wat van je persoonsgegevens kan je dan de subsidie regelen via de website van de overheid. Makkelijkst is de aanvraag via onze website te doen. Dan krijg je ook gelijk je indicatieve subsidiebedrag te zien en controleren wij alles nog een keer.

Heb je voor of na het plaatsen van je isolerende glas nog een andere isolatiemaatregel genomen of zonneboiler of warmtepomp aangeschaft? Combineer dan deze in één subsidieaanvraag. Dat levert je het hoogste bedrag aan subsidie op en scheelt je weer extra werk. Lees hier meer over de isolatie subsidie 2023 om geen kansen mis te lopen.

Gratis stappenplan

Download ons gratis stappenplan voor isolatiesubsidie aanvragen, en ontvang alles wat u moet weten om snel uw subsidie te ontvangen.

Ik stuur je ons gratis stappenplan toe. Zo ben je altijd op de hoogte!

Meer blogs van Simpel Subsidie

ISDE subsidie ventilatie

ISDE zakelijk warmtepomp - Regel hier je aanvraag

biobased isolatie subsidie