Blogs

Subsidie Nieuws en Tips

10 / 11 / 2023

Hulp bij subsidie aanvraag isolatie

Hoe schakel ik als particulier hulp in bij subsidie aanvragen


Hulp bij subsidie aanvraag isolatie

Hulp bij het subsidie aanvragen van isolatie, warmtepomp of zonneboiler? Het kan lastig zijn om de juiste informatie te vinden en hulp te ontvangen. Wij krijgen regelmatig vragen van particulieren of we kunnen helpen bij het subsidieaanvragen. Hieronder wat uitleg over de subsidiemogelijkheden en hoe we je kunnen helpen bij de aanvraag.

Subsidie Isolatie Aanvragen

Hoe vraag je subsidie aan?

Voor warmtepompen, zonneboilers en isolatie is er de ISDE subsidie beschikbaar. Deze subsidie telt op tot circa 20 procent voordeel op de aanschafkosten, de moeite waard. Voor het aanvragen van deze subsidie moet je wel aan een aantal voorwaarden voldoen. Je hebt tot 12 maanden na de installatie van de apparatuur of isolatie de tijd om de subsidie te regelen. De maatregelen moeten zijn uitgevoerd door een bouwbedrijf met een KvK inschrijving. Je komt niet in aanmerking voor de subsidie als doe-het-zelvers. Bij de installatie van een warmtepomp op zonneboiler moet je vervolgens een betalingsbewijs en factuur indienen bij de subsidieaanvraag. De isolatie subsidie 2022 zal 30 procent subsidie opleveren! Dit is een grote stijging van het subsidiebedrag, dus extra interessant om te isoleren.

Voor de isolatie subsidie zijn er nog wat extra punten waarop je moet letten. Zo is het van belang dat het materiaal dat je gaat gebruiken voldoet aan bepaalde isolatiewaarden en minimale vierkante meters. Om zeker te weten dat het materiaal voldoet kan je je aannemer vragen naar de isolatie meldcode. Deze code heeft de overheid bedacht om de kwaliteit van het materiaal vast te leggen. Tot slot, zorg ervoor dat je wat foto’s maakt terwijl het werk wordt uitgevoerd, ook dat moet de overheid ontvangen.

 

Hulp bij de aanvraag voor isolatie subsidie

Om je snel en gemakkelijk door alle voorwaarden heen te helpen hebben wij software bedacht. Via onze subsidietool weet je binnen één minuut hoeveel subsidie je kan ontvangen. Het aanvragen van de subsidie is vervolgens nog maar enkele minuten werk. Wij gaan daarna aan de slag met de aanvraag bij de overheid. Zo loopt je geen risico en wij helpen met eventuele vragen en onduidelijkheden. Ook zeker zijn van subsidie? Doe dan onze check. Voor slechts 85 euro ontzorgen wij de gehele subsidieaanvraag. Je betaalt pas achteraf bij succes, zo loop je geen enkel risico.

Maatwerk subsidie hulp

Regelmatig krijgen wij vragen of wij op maat willen helpen bij een subsidieaanvraag. Vooral bij de renovatie van een geheel huis kan subsidie aanvragen lastig zijn. Vaak worden alle isolatiemaatregelen op één hoop in de offerte en uiteindelijke betalingen verrekend. Hieronder alvast wat tips om ook bij de renovatie van je woning in aanmerking te komen voor de isolatie subsidie:

> Vraag de aannemer de kwaliteit van het isolatiemateriaal duidelijk in de factuur te zetten. Hierbij het type isolatiemateriaal, aantal vierkante meters en liefst de meldcode.

> Bij de plaatsing van triple of HR++ glas zorg ervoor dat de aannemer een kozijnstaat toestuurt. Hierin staat alle informatie over de hoeveelheid glas en de kwaliteit die geplaatst zal worden.

> Maak zelf wat foto’s tijdens de uitvoering van de maatregelen. 

Gratis stappenplan

Download ons gratis stappenplan voor isolatiesubsidie aanvragen, en ontvang alles wat u moet weten om snel uw subsidie te ontvangen.

Ik stuur je ons gratis stappenplan toe. Zo ben je altijd op de hoogte!

Meer blogs van Simpel Subsidie

ISDE subsidie ventilatie

ISDE zakelijk warmtepomp - Regel hier je aanvraag

biobased isolatie subsidie