Blogs

Subsidie Nieuws en Tips

15 / 10 / 2022

De 3 subsidietips voor bedrijven in 2020

Doet u iets met duurzaamheid in uw bedrijf? De kans is groot dat u gebruik kan maken van subsidies.


De 3 subsidietips voor bedrijven in 2020

Ik weet het, als ondernemers zijn we druk en op zoek naar subsidies? Daar heeft natuurlijk niemand zin in en tijd voor over. Toch kan het een hoop opleveren, zeker als u duurzame ambities heeft met uw bedrijfsvoering, panden of projecten. In dit blog leest u over de 3 belangrijkste subsidietips voor uw bedrijf in 2020.

Tip 1 - Uw bedrijfspand renoveren of verbeteren geeft subsidiekansen

Verlichting die toe is aan vervanging of isoleren van de schil, het zijn allemaal kansen voor subsidie. Wanneer u winstbelasting betaald kan u een aantal van deze duurzame installaties of ingrepen aftrekken van deze belasting. Deze regeling heet de Energie-investeringsaftrek (EIA) en geeft gemiddeld een voordeel van 11% op de oorspronkelijke investering. Een kleine greep uit de maatregelen die onder deze regeling vallen: LED verlichting, HR glas voor nieuwe bedrijfsgebouwen, isolatie, ventilatoren en nog veel meer. Wilt u de EIA bekijken op kansen voor uw investeringen? Volg dan deze link.

Tip 2 – Uw eigen zonne-energie opwekken kan bijna altijd met subsidie

Zonnepanelen zijn een van de eerste dingen waaraan ondernemers denken bij verduurzaming en met een goede reden. Zonnepanelen verdienen zichzelf redelijk snel terug (7-10 jaar) en in jaar één begint de korting op de energierekening al. Er zijn meerdere subsidies en fiscale voordelen beschikbaar voor de plaatsing van zonnepanelen.

Belangrijk is om te weten van welke regeling u het beste gebruik kan maken. Dit is afhankelijk van uw elektriciteitsverbruik per jaar, zwaarte van de aansluiting en het type bedrijf (VOF, BV) dat u heeft. Wanneer u minder dan 10.000 kWh verbruikt in uw kantoorpand of bedrijfsgebouw dan kunt u het beste gebruik maken van de salderingsregeling. U krijgt dezelfde prijs voor de opgewekte als geleverde energie. Wanneer u een grootverbruik aansluiting heeft (en vaak meer dan 100.000 kWh verbruikt) dan kan u gebruik maken van de SDE+ subsidie. Dit is een erg interessante regeling voor grootverbruikers. Via deze tool kunt u zelf een berekening maken en een subsidiebureau mee laten kijken naar uw situatie.

Valt u tussen deze twee categorieën in? Geen probleem. Er zijn tweetal fiscale mogelijkheden om tussen de 6% en 12% belastingvoordeel te creëren. De kleinschaligheidsinvesteringsaftrek (KIA) is vooral interessant voor een VOF of eenmanszaak. De Energie-Investeringsaftrek (EIA) biedt vooral in 2020 een hoop nieuwe kansen (zie dit artikel). Vanaf een installatie van 55 zonnepanelen kunt u deze regeling inzetten. Hulp nodig bij een EIA-aanvraag of checken of u in aanmerking komt? Klik dan op deze link.

Tip 3 - Verduurzaming als kans zelf meer te verkopen

Veel ondernemers geven aan zelf niet veel bezig te zijn met subsidies. Logisch als het gaat over de eigen bedrijfsvoering of kantoorpanden, minder slim als het gaat om uw klanten. Veel bedrijven verkopen duurzame installaties of producten en op veel van deze producten kunnen uw klanten een subsidie krijgen. Deze subsidie goed onder de aandacht brengen kan een reden zijn waarom er bij u gekocht wordt en niet de concurrent.

 

Inzicht krijgen in de verschillende subsidies die voor uw bedrijf of producten interessant zijn? Bekijk dan eens onze tools voor de warmtepompen en warmteboiler subsidie en EIA regeling. Met behulp van deze tools kan u binnen enkele minuten uw klanten de extra meerwaarde van uw product laten zien. Meer bedrijven vinden? Volg dan de link.

 

Gratis stappenplan

Download ons gratis stappenplan voor subsidie aanvragen, en ontvang alles wat u moet weten om snel uw subsidie te ontvangen.

Ik stuur je ons gratis stappenplan toe. Zo ben je altijd op de hoogte!

Meer blogs van Simpel Subsidie

ISDE subsidie ventilatie

ISDE zakelijk warmtepomp - Regel hier je aanvraag

biobased isolatie subsidie