Blogs

Subsidie Nieuws en Tips

09 / 10 / 2021

Dakisolatie subsidie

Dakisolatie subsidie aanvragen, wanneer kom je in aanmerking?


Dakisolatie subsidie

Dakisolatie is een van de meest populaire isolatiemaatregelen die genomen wordt op dit moment door woningeigenaren. Met een terugverdientijd tussen de 6 en 12 jaar en meer comfort is het een slimme stap op weg naar een energiezuinig huis. Een van de meest gestelde vragen is of er ook dakisolatie subsidie te krijgen is. In dit blog alles over de mogelijkheden om subsidie te krijgen op dakisolatie.

Subsidie Isolatie Aanvragen

Dakisolatie subsidie aanvragen

De komende jaren zal de overheid het isoleren van woningen ondersteunen. Er zijn een hoop ambitieuze klimaatdoelen gesteld en een van de belangrijkste onderdelen is minder energie verbruiken. In 2021 wordt dakisolatie gesteund vanuit de ISDE subsidie. Deze regeling maakt het mogelijk een korting te krijgen van wel 20 procent op de aangebrachte dakisolatie. Deze subsidie is tot eind 2021 beschikbaar en blijft waarschijnlijk tot 2025 van kracht. Voor VvE isolatie subsidie is er een andere regeling beschikbaar. Dit is de SEEH subsidie.

Het bedrag wat je krijgt per vierkante meter dakisolatie is 20 euro. Hier zitten wel een aantal voorwaarden aan verbonden. Zo moet de dakisolatie aan een minimale Rd-waarde voldoen. Deze Rd-waarde zegt wat over de isolatiekwaliteit. Deze moet tenminste 3,5 Rd zijn. Het is verstandig het bedrijf dat je helpt bij de dakisolatie te vragen naar de kwaliteit die geplaatst gaat worden. Vaak heeft dit materiaal een isolatie meldcode wat een garantie is van een juiste isolatiekwaliteit. Tot slot moet je tenminste 25 m2 dakisolatie plaatsen om in aanmerking te komen voor de isolatie subsidie. Hieronder alle vereisten nog op een rijtje:

Voorwaarden ISDE subsidie aanvragen

Dit zijn niet de enige voorwaarden waar je rekening mee moet houden bij het aanvragen van subsidie voor de dakisolatie. Je moet tenminste twee isolerende maatregelen nemen of de dakisolatie combineren met de aanschaf van een warmtepomp of zonneboiler. Bij isolerende maatregelen is het ook mogelijk om op HR++ glas subsidie te ontvangen. Daarnaast moeten de werkzaamheden worden uitgevoerd door een bouwbedrijf met een KvK-inschrijving. Je mag de isolatie dus niet zelf plaatsen. Bij het aanvragen van de ISDE subsidie is het belangrijk dat u de facturen van de werkzaamheden plus betaalbewijzen goed bewaard. Tot slot, zorg ervoor dat u wat foto´s maakt tijdens de werkzaamheden. De overheid vraagt om foto´s als bewijs dat de dakisolatie daadwerkelijk is geplaatst. Via ons systeem kan u al deze maatregelen gemakkelijk checken, zo komt u niet voor verrassingen te staan.

Gratis stappenplan

Download ons gratis stappenplan voor isolatiesubsidie aanvragen, en ontvang alles wat u moet weten om snel uw subsidie te ontvangen.

Ik stuur je ons gratis stappenplan toe. Zo ben je altijd op de hoogte!

Meer blogs van Simpel Subsidie

ISDE subsidie ventilatie

ISDE zakelijk warmtepomp - Regel hier je aanvraag

biobased isolatie subsidie