Blogs

Subsidie Nieuws en Tips

10 / 11 / 2023

Bereken uw subsidie met de ISDE subsidie rekentool

Rekentool ISDE subsidie voor woningeigenaren


Bereken uw subsidie met de ISDE subsidie rekentool

Hoe bereken je de ISDE subsidie? Dat gemakkelijk met onze subsidietool. Met een aantal klikken heb je zo berekend hoeveel subsidie je kan krijgen voor isolatie, warmtepomp of zonneboiler. Hieronder meer over de ISDE subsidie rekentool en hoe die te gebruiken.

Je ISDE subsidie berekenen

ISDE subsidie berekenen

In 2023 is het mogelijk om ISDE subsidie aan te vragen voor isolatie, de warmtepomp en zonneboiler. Wel moet je een aantal stappen doorlopen voordat je de ISDE subsidie kan berekenen. Zo moet je weten of je in aanmerking komt. Belangrijk om te weten is dat je voor de zonneboiler en/of warmtepomp altijd los subsidie kan aanvragen. Let wel op dat je dit uiterlijk 12 maanden na de installatie doet. 

Voor isolatie is dit anders. Je moet altijd voor twee isolerende maatregelen de subsidie aanvragen. Dus bijvoorbeel dak- en vloerisolatie. Je mag ook één isolatiemaatregel combineren met een zonneboiler of warmtepomp. Daarnaast is het belangrijk om te weten dat je een bepaalde hoeveel vierkante meter moet isoleren om in aanmerking te komen. Via onze subsidietool kan je gemakkelijk deze isolatie subsidie berekenen. Hieronder de bedragen die je per isolatiemaatregel kan krijgen:

Het subsidiebedrag van warmtepompen of zonneboilers berekenen werkt anders. Afhankelijk van het vermogen van het apparaat kan je een bepaald subsidiebedrag krijgen. Het gemakkelijkst is onze rekentool te gebruiken, daar kan je voor iedere warmtepomp het exacte subsidiebedrag vinden. Je kan zoeken op het type warmtepomp, maar ook bijvoorbeeld op meldcode. Dit is een code die de overheid gebruikt.

Verder is het belangrijk om te weten dat je de subside pas kan aanvragen als het werk is uitgevoerd en betaald. Je moet dan samen met wat persoonsgegevens de factuur van de warmtepomp of isolatie samen met een betalingsbewijs indienen bij de overheid. Wil je meer weten over deze subsidieaanvraag? Download dan ons stappenplan subsidie aanvragen. We kunnen je ook helpen met de aanvraag.

 

 

Gratis stappenplan

Download ons gratis stappenplan voor subsidie aanvragen, en ontvang alles wat u moet weten om snel uw subsidie te ontvangen.

Ik stuur je ons gratis stappenplan toe. Zo ben je altijd op de hoogte!

Meer blogs van Simpel Subsidie

ISDE subsidie ventilatie

ISDE zakelijk warmtepomp - Regel hier je aanvraag

biobased isolatie subsidie