Blogs

Subsidie Nieuws en Tips

09 / 10 / 2021

Bereken uw subsidie met de ISDE rekentool

Rekentool ISDE voor woningeigenaren


Bereken uw subsidie met de ISDE rekentool

Je ISDE subsidie berekenen

Vanaf 4 januari 2021 is de website van de overheid (RVO) aangepast. Alle nieuwe ISDE subsidie 2021 voorwaarden staan nu online met de informatie die nodig is om subsidie aan te vragen. Een van de verbeteringen is dat de overheid nu geen Excel meer beschikbaar stelt om uw subsidie te berekenen, maar een ISDE rekentool.

Met de ISDE rekentool kan u de aansluiting op een warmtenet, isolatiemaatregelen, warmtepomp en zonneboiler berekenen. In het geval van de isolatiemaatregelen hangt het subsidiebedrag af van het type isolatiemaatregel plus de hoeveelheid vierkante meter die u aanpakt. Dit berekent het systeem automatisch. Bij warmtepompen en zonneboilers hangt de subsidie af van het vermogen. Na afloop is het mogelijk uw resultaat als PDF te downloaden, toch gemakkelijk.

Het is goed om te zien dat RVO heeft gewerkt aan het versimpelen van de website. Minder tekst en duidelijke voorwaarden en een rekentool. De subsidiecheck is alleen niet compleet, omdat de ISDE rekentool voor woningeigenaren niet de voorwaarden of uw exacte product laat zien. Via onze ISDE rekentool kan u in meer detail uw subsidie berekenen en alle voorwaarden goed in de gaten houden. Zo is het van belang dat u een isolatie meldcode gebruikt, uw facturen goed bewaard en 12 maanden na de installatie uw subsidie aanvraagt.

Tot slot kan u uw subsidiecheck per e-mail ontvangen. Hierin staat alle informatie over uw subsidiekansen. Dit kan u ook als reminder instellen. Dus als u uw zonneboiler bijvoorbeeld over 2 maanden laat installeren, dan sturen wij u daarna uw subsidie update.

 

Gratis stappenplan

Download ons gratis stappenplan voor subsidie aanvragen, en ontvang alles wat u moet weten om snel uw subsidie te ontvangen.

Ik stuur je ons gratis stappenplan toe. Zo ben je altijd op de hoogte!

Meer blogs van Simpel Subsidie

Aanvraagformulier voor subsidie op isolatie

Extra subsidie voor warmtepomp

Hoe kan ik subsidie aanvragen als ik mijn warmtepomp of zonneboiler zelf installeer?