Blogs

Subsidie Nieuws en Tips

10 / 11 / 2023

Subsidie nieuwe kozijnen en dubbel glas

Hoe krijg je subsidie voor nieuwe kozijnen en dubbel glas?


Subsidie nieuwe kozijnen en dubbel glas

Is er subsidie voor nieuwe kozijnen en dubbel glas? En zo ja, hoe vraag je deze subsidie dan aan. In dit blog bericht vertellen we je alles over de beschikbare subsidie op HR++ en triple glas en waar je op moet letten als je gebruik wil maken van deze ISDE subsidie. hr++ glas subsidie 2023. Extra interessant omdat in 2023 je ook de kozijnen mee mag tellen voor de subsidie.

Gratis je glas subsidie berekenen

Subsidie nieuwe ramen

De komende jaren is er subsidie beschikbaar voor het isoleren van de eigen woning. Zowel op isolatiemateriaal als glas. De ISDE subsidie beschikt over een pot van ruim 200 miljoen euro subsidie waarmee de overheid wil aanmoedigen dat miljoenen woningen wordt verduurzaamd tot aan 2030. Tot 2022 moest je isolerend glas altijd combineren met nog een isolatiemaatregel, waardoor je niet altijd subsidie kon aanvragen. Vanaf 2023 kan je ook alleen voor glas subsidie aanvragen.

Vraag je voor twee isolerende maatregelen subsidie aan, dan krijg je ongeveer 30 procent subsidie. Doe je het maar voor één maatregel, dan krijg je slechts 15 procent subsidie. Het subsidiebedrag wordt berekend met een vast bedrag dat je krijgt voor iedere vierkante meter geplaats isolatieglas. Hier het overzicht hieronder. Let op dit zijn nog de bedragen wanneer je twee maatregelen neemt. Pas in 2023 worden de bedragen per m2 bekend als je één maatregel neemt:

Krijg je subsidie voor nieuwe kozijnen?

Het overzicht hierboven lijkt te zeggen dat je ook subsidie kan krijgen voor het plaatsen van nieuwe kozijnen. Dit is alleen het geval voor nieuw glas en kozijnen geplaatst in 2023. Er is geen subsidie beschikbaar voor nieuwe kozijnen in 2022. Is mag het aantal vierkante meters kozijn optellen bij het aantal vierkante meters glas en dit voor de subsidie indienen. Lees hier alle details over triple glas subsidie.

Tot slot kan je wel subsidie krijgen voor isolerende deuren. Het subsidiebedrag is afhankelijk van de isolatiewaarde (u-waarde) van de deur. Onze ervaring is wel dat veel aanvragen met isolerende deuren vertraging opleveren en niet vaak worden goedgekeurd. Bij ons kan je daarom alleen de subsidie regelen voor isolatie en glas, maar niet voor deuren en kozijnpanelen (isolerende platen). Te vaak ontbreekt essentiële informatie van de kwaliteit van de deuren en kozijnpanelen. Glas in deuren mag je wel optellen bij de rest van je isolerende glas. Let op: isolerend glas en een isolerende deur ziet de overheid als één maatregel. Voor vacuumglas subsidie aanvragen kan ook. Vaak valt dit onder HR++ glas, volg de link om hier meer over te lezen.

 

Voorwaarden van isolerend glas subsidie

Belangrijk is om de voorwaarden te weten van de isolerend glas subsidie. Onze ervaring is dat lang niet alle glaspartijen voldoende informatie aanleveren om een succesvolle subsidieaanvraag te kunnen garanderen. Voor de subsidieaanvraag heb je een goede factuur nodig, betalingsbewijzen, foto’s van het glas en soms een kozijnstaat. Tot slot moet je wat van je persoonsgegevens aanleveren bij de overheid, of als je ons inschakelt, via ons systeem.

Belangrijkste onderdeel van de subsidieaanvraag is een duidelijke factuur. Op een goede factuur staat wat voor type glas er is geplaatst (het merk en type), het aantal vierkante meter geplaatste glas, de U-waarde en de meldcode. Een factuur waar alleen opstaat dat er dubbel glas is geplaatst is niet voldoende, en kan tot een afkeuring van de hele subsidieaanvraag zorgen. Ook komt alleen vervangen glas in aanmerking voor de subsidie. Een nieuwe dakkapel, uitbouw of vergroting van het glasoppervlak komt niet in aanmerking voor de subsidie.

Vooral de meldcode is van belang. Dit is een soort ‘ID-bewijs’ voor glas. De overheid ziet hieraan dat de kwaliteit van het glas voldoende is om subsidie te ontvangen. Zonder een meldcode kan je alleen subsidie aanvragen met kwaliteitsverklaringen. Wij nemen daarom ook geen aanvragen in behandeling zonder een meldcode. Je bent namelijk 2 maanden langer aan het wachten op je subsidie, zonder garanties op succes. Heb je een factuur met onvoldoende informatie ontvangen, vraag dan de glaspartij om deze factuur aan te passen of een verklaring aan te leveren:

Bij triple glas is het vervolgens van belang om te weten dat je ook verplicht je kozijnen moet laten vervangen. Je krijgt hier geen subsidie voor, maar het is een voorwaarde voor het verkrijgen van de subsidie op het glas. De overheid wil hier ook een ander bewijsstuk voor zien, de kozijnstaat. Dit is een technisch overzicht met de tekeningen van de kozijnen, hieronder een voorbeeld:

 

Subsidie isolerend glas 2023

Kort samengevat. Voor de isolatie subsidie 2023 is het dus belangrijk om te weten dat je ook alleen subsidie voor glas kan krijgen. Het subsidiebedrag valt dan wel lager uit als je alleen voor glas subsidie aanvraagt. Kan je de aanvraag combineren met nog een isolatiemaatregel, zonneboiler of warmtepomp, dan krijg je een hoger bedrag. Let wel op dat je de subsidieaanvraag uiterlijk 24 maanden na factuurdatum doet.
Heb je hulp nodig bij de glas subsidie aanvraag? Check dan onze online tool. Hiermee kan je je subsidiekansen berekenen en alle voorwaarden bekijken.

 

Gratis je glas subsidie berekenen

Gratis stappenplan

Download ons gratis stappenplan voor isolatiesubsidie aanvragen, en ontvang alles wat u moet weten om snel uw subsidie te ontvangen.

Ik stuur je ons gratis stappenplan toe. Zo ben je altijd op de hoogte!

Meer blogs van Simpel Subsidie

ISDE subsidie ventilatie

ISDE zakelijk warmtepomp - Regel hier je aanvraag

biobased isolatie subsidie