Blogs

Subsidie Nieuws en Tips

04 / 02 / 2023

Tot wanneer kan ik isolatie subsidie krijgen?

Wanneer moet je de isolatie subsidie aanvragen?


Tot wanneer kan ik isolatie subsidie krijgen?

Tot wanneer kan ik subsidie krijgen en hoe snel moet ik zijn met het aanvragen van de ISDE subsidie? Die vraag krijgen wij vaak. In dit overzicht alle doorlooptijden en voorwaarden waar je rekening mee moet houden. Van belang is dat je uiteindelijk 12 maanden na het plaatsen van de isolatie ook de subsidieaanvraag regelt. 

Gratis je subsidie berekenen

Tot wanneer kan ik isolatie subsidie krijgen

In 2022 kan je alleen subsidie voor isolatie krijgen als je tenminste twee maatregelen neemt. Bijvoorbeeld dakisolatie en vloerisolatie. Je mag ook één isolatiemaatregel combineren met bijvoorbeeld een warmtepomp of zonneboiler. Tot zover niet een hele spannende regel. Maar, het is belangrijk om te weten dat je uiterlijk 12 maanden nadat de eerste isolatiemaatregel is uitgevoerd je de subsidie moet aanvragen. Vaak kijkt de overheid naar de datum die op de factuur van de isolatie staat. Bij de ISDE subsidie in 2023 zijn deze regels hetzelfde.

Dus als bij je thuis vandaag de bodemisolatie is geplaatst en over 4 maanden is de spouwmuurisolatie aan de beurt. Dan kan je pas je subsidie over 4 maanden aanvragen als alles betaald is. Je hebt dan behalve je persoonsgegevens de facturen, betalingsbewijzen en foto’s van de geplaatste isolatie nodig. In het overzicht hierboven staat de tijdslijn nog uitgetekend. Direct isolatie subsidie aanvragen? Volg dan de link.

Help, ik moet lang wachten op mijn tweede isolatie maatregel!

Helaas is het nu erg druk en worden er meer dan ooit offerte aangevraagd om te isoleren. Dat betekent dat als je al één maatregel hebt laten uitvoeren, dat je misschien niet op tijd bent met je tweede maatregel. Hoe los je dat op? Helaas zal de overheid vasthouden aan de eis dat je uiterlijk 12 maanden na het uitvoeren van de eerste isolatiemaatregel de subsidie moet aanvragen. Er is nog wel een andere mogelijkheid.

Wanneer je na 2 april 2022 één isolatiemaatregel hebt laten plaatsen, dan kan je daarvoor in 2023 alleen subsidie aanvragen. Dus in 2023 kan je voor één isolatiemaatregel alsnog subsidie regelen. Let wel op. Waarschijnlijk krijg je dan een lager subsidiebedrag, omdat de overheid graag ziet dat je meerdere maatregelen in één keer uitvoert. Hieronder de subsidiebedragen per vierkante meter die je kan verwachten. Lees hier meer over isolatiesubsidie voor een maatregel:

Hoe lang duurt de isolatie subsidieaanvraag?

Als je eenmaal de subsidieaanvraag hebt aangevraagd dan neemt de overheid 8 weken de tijd om de subsidie in behandeling te nemen. Helaas heeft ook de overheid te maken met grote onderbezetting, dus als je pech hebt, dan komt daar nog een tweede termijn van 8 tot 12 weken bij. Als wij de subsidieaanvraag regelen dan duurt dat gemiddeld 5 tot 6 weken. Dat komt omdat wij honderden subsidieaanvragen per maand doen, dus precies weten wat voor informatie de overheid moet ontvangen. isolatie subsidie 2023? Volg dan de link.

Gratis stappenplan

Download ons gratis stappenplan voor isolatiesubsidie aanvragen, en ontvang alles wat u moet weten om snel uw subsidie te ontvangen.

Ik stuur je ons gratis stappenplan toe. Zo ben je altijd op de hoogte!

Meer blogs van Simpel Subsidie

ISDE subsidie ventilatie

ISDE zakelijk warmtepomp - Regel hier je aanvraag

biobased isolatie subsidie