Blogs

Subsidie Nieuws en Tips

09 / 10 / 2021

Spouwmuurisolatie subsidie

Spouwmuurisolatie subsidie aanvragen


Spouwmuurisolatie subsidie

Spouwmuurisolatie is een van de maatregelen met een snelle terugverdientijd. Na 3 tot 5 jaar is de investering terugverdiend. Dit wordt nog aantrekkelijker met de subsidie die er beschikbaar is voor woningeigenaren die spouwmuurisolatie toepassen. In dit blog meer informatie over de spouwmuurisolatie subsidie en hoe je in aanmerking komt.

Subsidie Isolatie Aanvragen

Spouwmuurisolatie subsidie aanvragen

We moeten allemaal minder energie gaan verbruiken om zo onze CO2 uitstoot terug te dringen. Een groot voordeel is dat dit ook nog eens goed uitpakt voor de portemonnee. Een van de beste manier om snel wat aan je gasverbruik te doen is het toepassen van spouwmuurisolatie. Bij het toepassen van spouwmuurisolatie is het ook mogelijk om subsidie te ontvangen. De overheid heeft de ISDE subsidie bedacht om woningeigenaren nog extra aan te moedigen vooral de woning te isoleren. Voor VvE isolatie subsidie is de SEEH regeling bedacht.

Het subsidiebedrag wordt berekent per vierkante meter geïsoleerde oppervlakte. Voor de spouwmuurisolatie moet tenminste 15 vierkante meter worden aangepakt. Het subsidiebedrag per vierkante meter komt neer op 5 euro. Daarnaast moet de kwaliteit van de spouwmuurisolatie op orde zijn. Er moet tenminste een Rd-waarde van 1,1 worden toegevoegd. De partij die je spouwmuurisolatie plaatst weet wat de kwaliteit van hun materiaal is, zorg dat je dit van te voren checkt. In het beste geval beschikt het isolatiemateriaal over een isolatie meldcode waarmee de kwaliteit is gegarandeerd. Bij twijfel vraag een isolatiespecialist om hulp. Hieronder alle isolatie eisen nog op een rijtje:

Stappenplan spouwmuurisolatie subsidie aanvragen

Voldoe je aan de bovenstaande voorwaarden? Dan ben je er nog niet. De isolatie subsidie is alleen aan te vragen als je tenminste nog één maatregel uitvoert. Dat mag bijvoorbeeld dakisolatie zijn, maar het plaatsen van een warmtepomp of zonneboiler. Deze maatregelen mag je niet zelf uitvoeren, maar moeten geplaatst zijn door een partij die is ingeschreven bij de KvK. Een paar tips waardoor je je subsidie niet misloopt:

1. Zorg ervoor dat de partij die de werkzaamheden uitvoert goed op de factuur of offerte noteert welke kwaliteit spouwmuurisolatie er geplaatst wordt. Daarbij ook de vierkante meters en het liefst een meldcode.

2. Zorg ervoor dat je wat foto’s maakt tijdens het uitvoeren van de werkzaamheden. De overheid wil die graag terug zien in de subsidieaanvraag.

3. Check onze software en kijk gratis hoeveel subsidie je kan krijgen en wat de voorwaarden zijn. Wij helpen je stap voor stap door de voorwaarden heen en regelen voor slechts 85 euro de hele subsidieaanvraag. Betalen pas achteraf bij succes, dat scheelt een hoop gedoe! Meer lezen over de isolatie subsidie 2022, check dan ons andere blog.

Gratis stappenplan

Download ons gratis stappenplan voor isolatiesubsidie aanvragen, en ontvang alles wat u moet weten om snel uw subsidie te ontvangen.

Ik stuur je ons gratis stappenplan toe. Zo ben je altijd op de hoogte!

Meer blogs van Simpel Subsidie

ISDE subsidie ventilatie

ISDE zakelijk warmtepomp - Regel hier je aanvraag

biobased isolatie subsidie