Blogs

Subsidie Nieuws en Tips

04 / 02 / 2023

Extra isolatie subsidie beschikbaar in 2022?!

Hoe kom je in aanmerking voor isolatie subsidie in 2022?


Extra isolatie subsidie beschikbaar in 2022?!

Op dit moment wordt druk gediscussieerd over het Nationaal Isolatieprogramma. Nederland moet sneller isoleren en subsidie is een belangrijk onderdeel. Specifiek de isolatie subsidie, moet die verhoogd worden om meer mensen te helpen? In dit blog meer informatie.

Gratis je isolatie subsidie berekenen

 

Het Nationaal Isolatieprogramma

De overheid wil, zeker met de stijgende gasprijzen en toenemende druk om te verduurzamen, sneller alle woningen isoleren. Dit is zowel goed voor de portemonnee als het klimaat. Op dit moment is er al een ISDE subsidie beschikbaar. Deze subsidieregeling maakt het mogelijk om subsidie voor je isolatiemaatregelen te krijgen. Je moet dan wel tenminste twee isolatiemaatregelen nemen. Denk aan bijvoorbeeld dakisolatie en isolerend glas. Vanuit de Tweede Kamer is er nu een oproep om ook subsidie te geven voor één isolerende maatregel en vooral mensen met een kleinere portemonnee te helpen met verduurzamen.

Waarschijnlijk gaat de subsidie voor één isolatiemaatregel er niet komen. Er worden jaarlijks 100.000 woningen geïsoleerd met een maatregel en dit zou het stimulerende effect wegnemen om meer aan isolatie te doen. In normale taal: De overheid wil je graag overtuigen om geen één maar twee maatregelen te nemen voor de subsidie. Voor de groep met een kleinere portemonnee zullen gemeenten subsidie krijgen om dit lokaal in te zetten waar dat echt nodig is. Het is best moeilijk om landelijk beleid te maken wat specifiek deze doelgroep helpt. 150 miljoen komt daarvoor vrij en zo kunnen bewoners die last hebben van energiearmoede en slecht geisoleerde woningen gebruik maken van bijvoorbeeld isolatievouchers.

Extra isolatie subsidie in 2022

Waarschijnlijk komt er, net als bij de hybride warmtepomp, extra subsidie beschikbaar voor isolatie. Dit is een van de focuspunten van het Nationale Isolatieprogramma waar de politiek in Den Haag zich wel in kan vinden. Dit zou betekenen dat je geen 20 maar 30 procent voordeel kan krijgen op je investeringsbedrag! Het gemiddelde subsidiebedrag voor isolatie zou hiermee stijgen tot 1.500 euro. Bij de isolatiebedragen per m2 moet je dan nog eens 50 procent optellen. Lees in dit blog nog meer over de isolatie subsidie 2022. Waarschijnlijk wordt eind november bekend hoe de ISDE subsidie 2022 er exact uit gaat zien. Wij zullen dan al onze blogs updaten met alle relevante informatie, zodat je geen kansen misloopt.

Voor isolatie is inmiddels bekend dat het gemiddelde subsidiepercentage van 20 naar 30 procent zal stijgen! 1 januari 2022 betekent dit extra subsidie voor je isolatiemaatregelen. De voorwaarde is dan wel dat de isolatie geplaatst moet zijn in 2022. Tot slot wordt er ook nog onderzocht of voor vloer en dakisolatie het mogelijk is ook doe het zelvers de kans te geven op de subsidie! Dit wordt later pas bekend gemaakt.

De subsidiebedragen per vierkante meter in 2022

Hieronder alle informatie op een rijtje

Isolatie subsidie aanvragen in 2022

Vanuit Simpel Subsidie kunnen we je helpen om tegen een vast bedrag, no-cure no-pay de subsidie te regelen. Met onze gratis subsidietool kan je je isolatie subsidie berekenen en kom je nooit voor verrassingen te staan. Volg de link hieronder en bekijk gratis je kansen. ISDE subsidie aanvragen was nog nooit zo gemakkelijk.

Gratis je isolatie subsidie berekenen

Gratis stappenplan

Download ons gratis stappenplan voor isolatiesubsidie aanvragen, en ontvang alles wat u moet weten om snel uw subsidie te ontvangen.

Ik stuur je ons gratis stappenplan toe. Zo ben je altijd op de hoogte!

Meer blogs van Simpel Subsidie

ISDE subsidie ventilatie

ISDE zakelijk warmtepomp - Regel hier je aanvraag

biobased isolatie subsidie