Blogs

Subsidie Nieuws en Tips

10 / 10 / 2021

De isolatie subsidie in Rotterdam

Welke subsidies zijn er in Rotterdam beschikbaar voor woningisolatie?


De isolatie subsidie in Rotterdam

Wat voor subsidies voor isolatie, verduurzaming of je woning verbeteren zijn beschikbaar in Rotterdam? In dit blog meer informatie over de subsidie voor woningeigenaren in Rotterdam en hoe je hiervoor in aanmerking komt.

Bereken gratis je isolatie subsidie

De isolatie subsidie in Rotterdam

De gemeente Rotterdam stelt verschillende subsidies beschikbaar voor het verduurzamen van de woning. Op de website van de gemeente staat al deze informatie op een rijtje. Zo is er een elektrisch koken subsidie voor bewoners van Pendrecht en Heindijk beschikbaar. Deze wijken maken deel uit van de plannen van de gemeente Rotterdam om geheel van het aardgas af te stappen. De subsidie komt neer op maximaal 500 euro per adres. De gemeente Rotterdam komt later dit jaar ook met een subsidie voor woningeigenaren die hun woning willen isoleren. Hiervoor komt circa 1.000 euro subsidie per woning voor beschikbaar. Wanneer deze regeling bekend is dan delen wij deze hier.

 

ISDE subsidie

De belangrijkste subsidieregeling voor het isoleren van woningen in Rotterdam is de ISDE subsidie. Deze regeling maakt het mogelijk om voor twee isolerende maatregelen (bijvoorbeeld dakisolatie en vloerisolatie) subsidie aan te vragen. Je kan ook subsidie aanvragen voor een warmtepomp of zonneboiler. Van te voren moet je wel op de voorwaarden letten. Zo moet het isolatiemateriaal aan bepaalde Rd-waarden (isolatiekwaliteit) voldoen en moet je minimale hoeveelheid vierkante meter aanpakken. In het overzicht hieronder de voorwaarden. Deze kan je ook gelijk berekenen met onze subsidietool.

 

Wij raden aan de aannemer of uw isolatiebedrijf te vragen duidelijk op de factuur te vermelden: Hoeveel m2 isolatie er is geplaatst, wat de Rd-waarde is en het merk van de isolatie. Dit voorkomt later vragen bij het subsidieaanvragen. Daarnaast moet u wat foto’s maken wanneer de isolatie wordt geplaatst en een betaalbewijs bij uw aanvraag toevoegen. Denk daarbij aan een bankafschrift of pinbon. ISDE subsidie aanvragen in 2022 is waarschijnlijk ook mogelijk. De regeling blijft lopen tot 2025. In onze blogs kan u meer lezen over deze ontwikkelingen.

Bereken gratis je isolatie subsidie

Gratis stappenplan

Download ons gratis stappenplan voor isolatiesubsidie aanvragen, en ontvang alles wat u moet weten om snel uw subsidie te ontvangen.

Ik stuur je ons gratis stappenplan toe. Zo ben je altijd op de hoogte!

Meer blogs van Simpel Subsidie

ISDE subsidie ventilatie

ISDE zakelijk warmtepomp - Regel hier je aanvraag

biobased isolatie subsidie