Zakelijk warmtepomp subsidie aanvragen. Ook in 2024 is er weer ISDE subsidie beschikbaar voor de warmtepomp. Waarschijnlijk zelfs meer dan 600 miljoen euro. Je kan hier ook als zakelijke partij gebruik van maken. Belangrijk is dan wel de spelregels van de zakelijke ISDE subsidie te weten. Een fout is snel gemaakt en dan loop je hoop geld mis.
Voor de warmtepomp en ook zonneboiler zijn een hoop verschillende subsidiepotjes beschikbaar. Zo is er voor VvE’s de SVVE regeling en voor bedrijven die winstbelasting betalen de Energie Investeringsaftrek (EIA). De meest interessante regeling is wel de ISDE subsidie. Deze regeling geeft een vast bedrag aan subsidie per geplaatste warmtepomp of zonneboiler. Het subsidiebedrag hangt af van het vermogen van de warmtepomp en de meldcode. Deze meldcode is een soort ID Bewijs van het apparaat en hier is ook een subsidiebedrag aangekoppeld.
De zakelijke ISDE regeling kent voor de warmtepomp een aantal spelregels. De belangrijkste spelregel waar veel aanvragen op misgaan is dat je van te voren de subsidie al aangevraagd moet hebben. Dus voordat je de koopovereenkomst tekent voor je warmtepomp of zonneboiler moet je de aanvraag hebben gestart. Je kan deze aanvraag met ons regelen. Dit is eigenlijk een melding bij de overheid die vervolgens akkoord geeft op de aankoop.
Nadat je de aanvraag bent gestart kan je verder met het kopen, plaatsen en betalen van de warmtepomp. Je hebt deze facturen en betaalbewijzen nodig om de aanvraag vervolgens ‘vast te stellen’. Dit is eigenlijk de tweede subsidieaanvraag, hierna krijg je het bedrag op je rekening gestort. Je hebt na het eerste bericht van de overheid 24 maanden de tijd deze ‘vaststelling’ bij de overheid te regelen.
Van belang is wel dat de warmtepomp of zonneboiler volledig is geinstalleerd door een installatiebedrijf. Dit moet ook duidelijk op de facturen staan. Zorg er ook voor dat er een meldcode van het apparaat bekend is, dit voorkomt onduidelijkheid en vragen vanuit de overheid. Zowel particuliere investeerders, stichtingen als kantooreigenaren kunnen gebruik maken van deze regeling. Let wel op dat je niet meer dan 50.000 kWh stroom of 25.000 m3 aardgas mag verbruiken. Heb je een hoger verbruik? Dan vervalt het recht op de ISDE subsidie, mogelijk kan je wel gebruik maken van de EIA regeling. Met deze regeling krijg je een korting op je winstbelasting. Netto voordeel is rond de 11 procent, in onze ervaring is de zakelijke ISDE vaak net wat voordeliger.
Je kan bij ons gratis de voorwaarden en subsidiebedragen checken. Vragen kan je ook altijd stellen via info@simpelsubsidie.nl . Gebruik onze hulp bij de zakelijke aanvraag, zo loop je geen kansen mis.
Lagere warmtepomp subsidie in 2025?
ISDE Subsidie voor All-Electric Warmtepompen: alle tips op een rij
Guide to ISDE Subsidy - all the tips you need