Blogs

Subsidie Nieuws en Tips

15 / 01 / 2021

ISDE subsidie verlengd met 5 jaar door kabinet

5 jaar langer subsidie voor warmtepomp en zonneboiler


ISDE subsidie verlengd met 5 jaar door kabinet

Vanaf 2016 is het mogelijk om een subsidie te krijgen voor de aanschaf van warmtepompen en zonneboilers. Deze ISDE subsidie zou 5 jaar lang duren, dus aflopen eind 2020. Het kabinet heeft via een brief van minister Wiebes laten weten voornemens te zijn deze subsidieregeling met 5 jaar te verlengen.

ISDE Subsidie Aanvragen

Verlenging van de ISDE subsidie

De subsidie voor warmtepompen en zonneboilers is in het leven geroepen om Nederlandse woningen minder aardgas te laten verbruiken. Het doel is dat alle woningen uiterlijk in 2050 van het aardgas af zijn. Duurzame alternatieven zoals warmtepompen en zonneboiler zijn zonder steun van de overheid nog minder voordelig. Steun in de vorm van subsidies is nodig om de verkoop van warmtepompen en zonneboilers te stimuleren. Voor 2020 is er in totaal 100 miljoen aan subsidie beschikbaar.

 

Toevoegen van isolatiemaatregelen

Voor de isolatie van woningen is op dit moment ook een subsidie beschikbaar, de SEEH regeling. De minister geeft aan deze regeling samen te voegen met de ISDE regeling in 2021 voor de particulieren. Hoe dit er in de praktijk uit gaat zien en hoe omgegaan wordt met de VvE's is nog onduidelijk.

 

Ben u van plan een warmtepomp of zonneboiler aan te schaffen voor een bestaande woning? Dan kan het geen kwaad alvast de mogelijkheden voor uw subsidie te verkennen. Via onze slimme tools kan u snel zien voor hoeveel subsidie u in aanmerking komt en is het aanvragen binnen 5 minuten geregeld.

Gratis stappenplan

Download ons gratis stappenplan voor subsidie aanvragen, en ontvang alles wat u moet weten om snel uw subsidie te ontvangen.

Ik stuur je ons gratis stappenplan toe. Zo ben je altijd op de hoogte!

Meer blogs van Simpel Subsidie

ISDE subsidie ventilatie

ISDE zakelijk warmtepomp - Regel hier je aanvraag

biobased isolatie subsidie