Blogs

Subsidie Nieuws en Tips

Blogs

Subsidie Nieuws en Tips

11 / 08 / 2021

Warmtepompboiler subsidie

Subsidie warmtepompboiler 2022 aanvragen


Warmtepompboiler subsidie

De warmtepompboiler wint aan populariteit als mooi alternatief om de woning te verduurzamen en energie te besparen. Maar wat is een warmtepompboiler en wat voor subsidiemogelijkheden zijn er? In dit blog aandacht voor de warmtepompboiler subsidie en de werking van deze installatie.

Check je warmtepompboiler subsidie

Wat is een warmtepompboiler?

De warmtepompboiler is een installatie die gebruik maakt van de ventilatielucht of omgevingslucht in de woning om water te verwarmen. Door deze installatie gratis gebruikt maakt van de warmte in deze lucht wordt er geen elektriciteit of gas gebruikt. Dit levert een besparing op. Zeker ten opzichte van elektrische boilers, die zijn tot drie keer minder efficiënt. Dit verklaart ook de toegenomen populariteit van warmtepompboilers, het systeem is simpelweg veel efficiënter en verdient zich terug.

Het werkt als volgt. De warmtepompboiler onttrekt de warme lucht uit de ventilatie en stuurt deze door naar de warmtewisselaar. Door dit systeem stroomt een koelvloeistof die van de warme lucht een gas maakt. De compressor in de warmtepompboiler drukt dit gas vervolgens samen, waardoor er hoge temperaturen vrijkomen. Met deze hitte wordt warm water verwarmd en heeft u een besparing.

Vaak wordt de warmtepompboiler op de begane grond geplaatst. Dit komt door het gewicht van de installatie. De garage is dan ook een populaire plek om de warmtepompboiler te installeren. Het kan daarbij slim zijn om de warmtepompboiler aan te sluiten op de zonnepanelen installatie. Hiermee wordt de warmte van de boiler duurzaam opgewekt.

 

Warmtepompboiler subsidie aanvragen

Warmteboiler subsidie aanvragen kan in 2021 en 2022. Neem bijvoorbeeld de Auer Edel Eau warmtepompboilers. Voor deze systemen is het mogelijk tot wel 800 euro subsidie te ontvangen. Dit kan oplopen tot wel 30% van het aankoopbedrag. Dit heeft een groot effect op de terugverdientijd van de installatie. De warmtepompboiler subsidie valt onder de ISDE regeling. Deze ISDE subsidie maakt het voor particulieren mogelijk om subsidies te ontvangen bij het verduurzamen van de woning. Deze ISDE regeling loopt tot 2025. Er is voor volgend jaar 164 miljoen euro beschikbaar. Om in aanmerking te komen voor de warmtepompboiler, volg het onderstaande stappenplan. Je kunt bij ons gratis te subsidie en voorwaarden checken. Voor het aanvragen vragen we slechts 85 euro. U betaalt pas achteraf bij succes. Zo loopt u geen risico en bepaart u en hoop werk/gedoe:

Stap 1: Check van te voren hoeveel subsidie je kan krijgen op je warmtepompboiler. Dit kan je doen door op onze tool te zoeken naar je pomp, bijvoorbeeld de Auer Edel. Ons systeem laat zien dat je in aanmerking komt voor 800 euro subsidie.

Stap 2: Na het betalen en installeren van je warmtepompboiler heb je tot 12 maanden de tijd om de subsidie aan te vragen. We raden aan dat je dit zo snel mogelijk doet. Je weet nooit hoe het met het subsidiepotje staat. Let wel op. Je mag de warmtepomp niet zelf installeren, dit moet zijn gedaan door een installatiebedrijf met een KvK nummer.

Stap 3: Vul in ons systeem je gegevens in en upload de factuur en een betalingsbewijs. Dit mag bijvoorbeeld een pinbon zijn of een screenshot van je internetbankieren. Je kan deze foto's ook met je telefoon maken en gemakkelijk uploaden in ons systeem. Maak je geen gebruik van ons systeem dan moet je zelf de aanvraag doen via DigiD en een account aanmaken bij de overheid.

Stap 4: Na het invullen van ons systeem krijg je een bevestiging met je subsidieaanvraag. Wij regelen verder alles en het subsidiebedrag staat binnen 8 weken op je rekening. Pas achteraf bij succes krijg je van ons de factuur.

 

Check je warmtepompboiler subsidie

Gratis stappenplan

Download ons gratis stappenplan voor subsidie aanvragen, en ontvang alles wat u moet weten om snel uw subsidie te ontvangen.

ontvang ons gratis stappenplan

Wij sturen jou ons gratis stappenplan subsidie aanvragen toe.

Meer blogs van Simpel Subsidie

Extra subsidie voor warmtepomp

Hoe kan ik subsidie aanvragen als ik mijn warmtepomp of zonneboiler zelf installeer?

Kan ik mijn woning aan de binnenkant isoleren?