Blogs

Subsidie Nieuws en Tips

Blogs

Subsidie Nieuws en Tips

15 / 01 / 2021

Warmtepompboiler subsidie

Subsidie warmtepompboiler 2021 direct aanvragen


Warmtepompboiler subsidie

De warmtepompboiler wint aan populariteit als mooi alternatief om de woning te verduurzamen en energie te besparen. Maar wat is een warmtepompboiler en wat voor subsidiemogelijkheden zijn er? In dit blog aandacht voor de warmtepompboiler subsidie en de werking van deze installatie.

Subsidie Warmtepomp Aanvragen

Wat is een warmtepompboiler?

De warmtepompboiler is een installatie die gebruik maakt van de ventilatielucht of omgevingslucht in de woning om water te verwarmen. Door deze installatie gratis gebruikt maakt van de warmte in deze lucht wordt er geen elektriciteit of gas gebruikt. Dit levert een besparing op. Zeker ten opzichte van elektrische boilers, die zijn tot drie keer minder efficiënt. Dit verklaart ook de toegenomen populariteit van warmtepompboilers, het systeem is simpelweg veel efficiënter en verdient zich terug.

Het werkt als volgt. De warmtepompboiler onttrekt de warme lucht uit de ventilatie en stuurt deze door naar de warmtewisselaar. Door dit systeem stroomt een koelvloeistof die van de warme lucht een gas maakt. De compressor in de warmtepompboiler drukt dit gas vervolgens samen, waardoor er hoge temperaturen vrijkomen. Met deze hitte wordt warm water verwarmd en heeft u een besparing.

Vaak wordt de warmtepompboiler op de begane grond geplaatst. Dit komt door het gewicht van de installatie. De garage is dan ook een populaire plek om de warmtepompboiler te installeren. Het kan daarbij slim zijn om de warmtepompboiler aan te sluiten op de zonnepanelen installatie. Hiermee wordt de warmte van de boiler duurzaam opgewekt.

 

Warmtepompboiler subsidie aanvragen

Warmteboiler subsidie zal ook in 2021 een mogelijkheid zijn. Neem bijvoorbeeld de Auer Edel Eau warmtepompboilers. Voor deze systemen is het mogelijk tot wel 800 euro subsidie te ontvangen. Dit kan oplopen tot wel 30% van het aankoopbedrag. Dit heeft een groot effect op de terugverdientijd van de installatie.

De warmtepompboiler subsidie valt onder de ISDE regeling. Deze ISDE subsidie maakt het voor particulieren mogelijk om subsidies te ontvangen bij het verduurzamen van de woning. Deze ISDE regeling loopt tot 2025. Er is voor volgend jaar 100 miljoen euro beschikbaar.

Subsidie Warmtepomp Aanvragen

Meer blogs van Simpel Subsidie

VvE isolatie subsidie

VvE subsidie duurzaamheid

ISDE budget 2021