Blogs

Subsidie Nieuws en Tips

29 / 10 / 2022

Warmtepompboiler subsidie

Subsidie warmtepompboiler 2022 aanvragen


Warmtepompboiler subsidie

De warmtepompboiler wint aan populariteit als mooi alternatief om de woning te verduurzamen en energie te besparen. Maar wat is een warmtepompboiler en wat voor subsidiemogelijkheden zijn er? In dit blog aandacht voor de warmtepompboiler subsidie, de werking van deze installatie en hoe je warmtepompboiler subsidie aanvraagt. Lees hier meer over de warmtepomp subsidie 2023.

Check je warmtepompboiler subsidie

Wat is een warmtepompboiler?

De warmtepompboiler is een installatie die gebruik maakt van de ventilatielucht of omgevingslucht in de woning om water te verwarmen. Door deze installatie gratis gebruikt maakt van de warmte in deze lucht wordt er geen elektriciteit of gas gebruikt. Dit levert een besparing op. Zeker ten opzichte van elektrische boilers, die zijn tot drie keer minder efficiënt. Dit verklaart ook de toegenomen populariteit van warmtepompboilers, het systeem is simpelweg veel efficiënter en verdient zich terug.

Het werkt als volgt. De warmtepompboiler onttrekt de warme lucht uit de ventilatie en stuurt deze door naar de warmtewisselaar. Door dit systeem stroomt een koelvloeistof die van de warme lucht een gas maakt. De compressor in de warmtepompboiler drukt dit gas vervolgens samen, waardoor er hoge temperaturen vrijkomen. Met deze hitte wordt warm water verwarmd en heeft u een besparing.

Op zoek naar een warmtepomp?

Vaak wordt de warmtepompboiler op de begane grond geplaatst. Dit komt door het gewicht van de installatie. De garage is dan ook een populaire plek om de warmtepompboiler te installeren. Het kan daarbij slim zijn om de warmtepompboiler aan te sluiten op de zonnepanelen installatie. Hiermee wordt de warmte van de boiler duurzaam opgewekt.

Warmtepompboiler subsidie aanvragen

Warmteboiler subsidie aanvragen kan 2022. Neem bijvoorbeeld de Auer Edel Eau warmtepompboilers. Voor deze systemen is het mogelijk tot wel 800 euro subsidie te ontvangen. Dit kan oplopen tot wel 30% van het aankoopbedrag. Dit heeft een groot effect op de terugverdientijd van de installatie. De warmtepompboiler subsidie valt onder de ISDE regeling. Deze ISDE subsidie maakt het voor particulieren mogelijk om subsidies te ontvangen bij het verduurzamen van de woning. Deze ISDE regeling loopt tot 2025. Er is voor volgend jaar ruim 200 miljoen euro beschikbaar. Om in aanmerking te komen voor de warmtepompboiler, volg het onderstaande stappenplan. Je kunt bij ons gratis te subsidie en voorwaarden checken. Voor het aanvragen vragen we slechts 85 euro. U betaalt pas achteraf bij succes. Zo loopt u geen risico en bepaart u en hoop werk/gedoe:

Stap 1: Check van te voren hoeveel subsidie je kan krijgen op je warmtepompboiler. Dit kan je doen door op onze tool te zoeken naar je pomp, bijvoorbeeld de Auer Edel. Ons systeem laat zien dat je in aanmerking komt voor 800 euro subsidie.

Stap 2: Na het betalen en installeren van je warmtepompboiler heb je tot 12 maanden de tijd om de subsidie aan te vragen. We raden aan dat je dit zo snel mogelijk doet. Je weet nooit hoe het met het subsidiepotje staat. Let wel op. Je mag de warmtepomp niet zelf installeren, dit moet zijn gedaan door een installatiebedrijf met een KvK nummer.

Stap 3: Vul in ons systeem je gegevens in en upload de factuur en een betalingsbewijs. Dit mag bijvoorbeeld een pinbon zijn of een screenshot van je internetbankieren. Je kan deze foto's ook met je telefoon maken en gemakkelijk uploaden in ons systeem. Maak je geen gebruik van ons systeem dan moet je zelf de aanvraag doen via DigiD en een account aanmaken bij de overheid.

Stap 4: Na het invullen van ons systeem krijg je een bevestiging met je subsidieaanvraag. Wij regelen verder alles en het subsidiebedrag staat binnen 8 weken op je rekening. Pas achteraf bij succes krijg je van ons de factuur. Onze service is no cure no pay.

 

Warmtepompboiler combineren met isolatie subsidie?

Helaas kan je in 2022 voor één isolatiemaatregel, zoals dakisolatie, geen subsidie aanvragen. Je moet altijd twee isolerende maatregelen nemen. Wel is er een andere mogelijkheid. Wanneer je een warmtepompboiler hebt gekocht, dan mag je wel één isolatiemaatregel opgeven. Dit is toch een mooie kans om zo extra subsidie te krijgen. Meer lezen over de isolatie subsidie kan door op de link te klikken. In 2023 kan je wel los subsidie aanvragen voor één isolatiemaatregel, je krijgt dan wel een lager subsidiebedrag. Het is daarom altijd verstandig om het bijvoorbeeld te combineren met een warmtepompboiler. 

Warmtepompboiler subsidie aanvragen in 2023 is ook mogelijk. Dan is er opnieuw budget beschikbaar in de ISDE subsidie. De verwachting is dat tot 2030 subsidie beschikbaar blijft. De voorwaarden blijven hetzelfde als hierboven beschreven.

 

Gratis stappenplan

Download ons gratis stappenplan voor warmtepompsubsidie aanvragen, en ontvang alles wat u moet weten om snel uw subsidie te ontvangen.

Ik stuur je ons gratis stappenplan toe. Zo ben je altijd op de hoogte!

Meer blogs van Simpel Subsidie

Beste hybride warmtepomp 2023

Wat is een thuisbatterij?

Vacuümglas subsidie aanvragen