Blogs

Subsidie Nieuws en Tips

04 / 01 / 2024

Warmtepomp subsidie 2023

Warmtepomp subsidie 2023 aanvragen


Warmtepomp subsidie 2023

Warmtepomp subsidie 2023 aanvragen, is dat mogelijk? In 2023 kan je opnieuw subsidie krijgen voor je warmtepomp. De regeling valt onder de ISDE subsidie die waarschijnlijk beschikbaar blijft tot 2030. Toch is het verstandig de regels voor subsidie aanvragen goed te bekijken. In dit blogbericht alle informatie kort samengevat, zodat je de grootste kans op de warmtepomp subsidie hebt.

Bereken gratis je warmtepomp subsidie

Warmtepomp subsidie aanvragen in 2023

Met de lange wachttijden voor de installatie van een warmtepomp krijgen wij veel vragen over de subsidie. Is deze nog wel beschikbaar in 2023 en wat als het potje op is? De overheid heeft gelukkig beloofd om tot aan 2030 ISDE subsidie beschikbaar te stellen voor energiebesparing. Hier hoort de warmtepomp ook bij. Heb je je warmtepomp in 2022 al besteld en wordt die geplaatst in 2023, geen probleem dus. Je kan gewoon de subsidieaanvraag in 2023 doen wanneer er nieuw budget beschikbaar is.

In 2023 is er 350 miljoen euro beschikbaar voor onder andere de warmtepomp. De focus van de overheid is op sneller energie besparen, zeker met het oog op de hoge aardgasprijzen. Gemiddeld ontvang je 30 procent subsidie op de aanschaf van je warmtepomp. Hiermee verdien je een hybride warmtepomp al binnen 4 tot 8 jaar terug. Let wel op, je krijgt niet exact 30 procent subsidie op de aanschaf en installatie van de warmtepomp. Iedere warmtepomp heeft een speciaal nummer (meldcode), waarmee de overheid het subsidiebedrag bepaald. Je kan dit bedrag voor jouw warmtepomp hier berekenen.

 

Voorwaarden van de warmtepomp subsidie 2023

Het moment is dus rijp voor het aanschaffen van een warmtepomp.  Alleen goed om de voorwaarden voor het aanvragen van de subsidie warmtepomp 2023 even goed te bekijken. Hieronder de belangrijkste voorwaarden op een rij. Deze kan je ook vinden op onze website.

1. Ben je een bewoner, verhuurder of zakelijke klant?

Misschien een gekke vraag om mee te beginnen, maar wel van groot belang. De ISDE subsidie 2023 is er namelijk voor zowel zakelijke klanten als particulieren. Het proces en voorwaarden verschillen enorm tussen die twee. Ben je een eigenaar bewoner (je plaatst de warmtepomp in de woning waar je verblijft) dan kan je 12 maanden ná het betalen en installatie nog de subsidie regelen. Ben je een particuliere verhuurder of schaf je een warmtepomp aan voor een bedrijf? Dan moet je de subsidie aanvragen vóórdat je een koopovereenkomst aangaat. De overheid bekijkt dan je aanvraag en geeft je toestemming tot plaatsing over te gaan. Daarna krijg je de subsidie pas uitgekeerd. Heb je als zakelijke klant de warmtepomp al geplaatst voordat je subsidie aanvraagt, dan heb je daar geen recht meer op.

2. Kies voor een bekende warmtepomp

Er zijn nog wel eens partijen die een warmtepomp aanbieden die niet bekend is bij de overheid. Op deze warmtepompen heb je een minder hoge kans op een subsidie. De meldcode is dan namelijk niet bekend bij de overheid. Het is dan wel mogelijk de subsidie aan te vragen, maar dit levert 2 maanden vertraging op en extra bewijsmateriaal is noodzakelijk. Kortom, heb je de keuze, ga dan voor een warmtepomp die bekend is bij de overheid.

3. Laat je warmtepomp kundig installeren

De warmtepomp subsidie kan je alleen krijgen als de warmtepomp is geplaatst door een installateur. Heb je de warmtepomp helemaal zelf geplaatst? Dan heb je dus geen recht op de subsidie. Zorg ervoor dat op de factuur van de warmtepomp ook altijd staat vermeld dat dit inclusief de installatie is. De overheid kijkt hier streng naar. Heb je deel van de werkzaamheden zelf gedaan en wil je toch subsidie aanvragen? Dat is formeel niet mogelijk. Een inbedrijfstelling verklaring is niet voldoende om de subsidie mee aan te vragen.

4. Zorg voor een volledige factuur

Installateurs en bouwbedrijven zijn druk, dus hebben niet altijd even veel aandacht voor de subsidie en de regels. Dit gaat nog wel eens ten koste van een volledige factuur. Het gevolg? Vertraging in de subsidieaanvraag en in het ergste geval een afkeuring. Zorg daarom altijd voor een volledige factuur. Hier moeten de volgende zaken instaan: De datum van installatie, het type warmtepomp dat is geplaatst en de meldcode. De meldcode is te vinden op onze website. Samen met de factuur en een betalingsbewijs (kopie internetbankieren of pinbon) ben je klaar om de subsidie aan te vragen.

5. Combineer je warmtepomp met isolatie

Volgend jaar kan je ook voor een isolatiemaatregel subsidie aanvragen. Het nadeel van het aanvragen van één isolatiemaatregel in plaats van twee is dat je dan maar 15 procent subsidie krijgt. Maar wacht, hier is een mooie oplossing voor. Wanneer je één isolatiemaatregel combineert met de warmtepomp, dan krijg je voor beide 30 procent subsidie. Let wel op dat je uiterlijk 24 maanden ná het plaatsen van de eerste maatregel je subsidie regelt. Je kan bij ons ook voor beide maatregelen de subsidie regelen.

 

Hulp bij warmtepomp subsidie aanvragen 2023

Kan je hulp gebruiken bij de warmtepomp subsidieaanvraag? Wij helpen maandelijks honderden particulieren bij hun subsidieaanvraag. Via de website kan je sowieso gratis het subsidiebedrag voor je warmtepomp bekijken en de voorwaarden bekijken. Zet je ons aan het werk voor de subsidie, dan krijg je een eigen subsidieomgeving waar je alles in de gaten kan houden. Het duurt gemiddeld 8 weken voordat de overheid je aanvraag goedkeurt. Je betaalt pas voor onze service als het bedrag op je rekening staat, no cure no pay. Meer weten over zonneboiler subsidie aanvragen. Volg dan de link.

De kosten hiervoor zijn 85 euro, no cure no pay. Je betaalt ons pas bij succes en achteraf. Je kan sowieso gratis je subsidiebedrag berekenen en de voorwaarden checken. Klik op de link hieronder. Voor één isolatie maatregel je subsidie regelen is goedkoper, namelijk 65 euro. Meer weten over de warmtepomp subsidie 2024? Volg dan de link voor de meest recente informatie.

Bereken gratis je warmtepomp subsidie

Gratis stappenplan

Download ons gratis stappenplan voor warmtepompsubsidie aanvragen, en ontvang alles wat u moet weten om snel uw subsidie te ontvangen.

Ik stuur je ons gratis stappenplan toe. Zo ben je altijd op de hoogte!

Meer blogs van Simpel Subsidie

ISDE subsidie ventilatie

ISDE zakelijk warmtepomp - Regel hier je aanvraag

biobased isolatie subsidie