Blogs

Subsidie Nieuws en Tips

07 / 05 / 2023

Subsidiepot warmtepomp

Warmtepomp subsidiepot 2023 en 2024


Subsidiepot warmtepomp

Subsidiepot voor de warmtepomp, hoe vol zit die en wanneer is die leeg? Dat is een van de meest gestelde vragen. In dit blogbericht vertellen we je alles over de subsidiekansen voor de warmtepomp in 2023 en de komende jaren. Ook vertellen we alles over de stand van de warmtepomp subsidiepot.

Bereken gratis je warmtepomp subsidie

Hoeveel zit er in de warmtepomp subsidiepot

Dit jaar is er weer ISDE subsidie beschikbaar. Onder deze subsidieregeling valt de warmtepomp. Het voordeel is al snel 30% op de totale installatie van het apparaat, dus zeker de moeite waard om je vooraf in te verdiepen. Het werkelijke subsidiebedrag is een vast bedrag dat afhangt van het vermogen van je warmtepomp. Gemiddeld kan je uitgaan van circa 2.500 euro subsidie bij een hybride warmtepomp en tot wel 8.000 euro subsidie voor een volledig elektrisch systeem.

Zeker met de doorbraak en mogelijke verplichting van een (hybride) warmtepomp is het extra relevant om te weten of je de komende jaren nog warmtepomp subsidie kan ontvangen. In 2023 zit er 350 miljoen euro in de subsidiepot. Dit bedrag is zowel voor isolatie, warmtepompen als zonneboilers bedoeld. Ook kunnen particulieren hier gebruik van maken én zakelijke klanten. Let wel op, de voorwaarden voor zakelijke gebruikers zijn net anders dan bij particulieren. Als particulier heb je na installatie 24 maanden de tijd je subsidie aan te vragen.

Actuele stand warmtepomp subsidiepot. Op dit moment (mei 2023) zit er nog circa 190 miljoen euro in de subsidiepot voor warmtepompen. Het potje gaat sneller leeg, omdat je dit jaar ook voor één isolatiemaatregel subsidie kan aanvragen. De verwachting is dat de subsidiepot in november 2023 leeg is als de overheid niet extra bijstort. Tot nu toe is dat wel ieder jaar het geval. Zo zijn er geluiden dat de overheid geld uit Europa gaat gebruiken om de ISDE subsidiepot in 2024 verder te laten groeien. Dat lijkt ook nodig, omdat het aantal warmtepompen dat geïnstalleerd wordt sterk zal blijven groeien de komende jaren.

 

Warmtepomp subsidiepot komende jaren

De verwachting is dat de warmtepomp nog subsidie zal krijgen tot minimaal 2026 en mogelijk tot 2030. De overheid heeft als doel tot aan 2030 snel CO2 uitstoot terug te dringen en de warmtepomp is daar een belangrijke installatie voor. Onze verwachting is dan ook dat de komende jaren de warmtepomp rond de 30% subsidie zal blijven houden. Zeker met de stijgende materiaal- en installatiekosten is dit de manier om de warmtepomp aantrekkelijk te houden voor particulieren om in te investeren.

Onze tip is wel altijd zo snel mogelijk je warmtepomp subsidie aan te vragen ná de installatie. Als particulier kan je na betaling en installatie van je systeem de subsidie regelen. Er is namelijk geen garantie dat de overheid de subsidiepot aanvult ieder jaar als deze op is. Ben je een MKB’er, particuliere verhuurder of andere zakelijke speler? Dan moet je voordat je de warmtepomp koopt de subsidie al aanvragen. Dus zelfs al voordat je een koopovereenkomst aangaat.

 

Subsidiepot warmtepomp leeg?

Help! Is de subsidiepot voor de warmtepomp leeg? We krijgen steeds vaker dit soort berichten binnen van particulieren die natuurlijk zekerheid willen of ze wel subsidie ontvangen na aanschaf van een dure installatie. Voor nu is de warmtepomp subsidiepot nog niet leeg. Er is 350 miljoen euro beschikbaar en dit is waarschijnlijk in november 2023 op. Ook daarna loop je nog weinig risico. De overheid is van plan de komende jaren subsidie beschikbaar te stellen. Je hebt bovendien tot 24 maanden ná de installatie van de warmtepomp om je subsidie te regelen. Dus je kan dan gewoon in 2024 je ISDE subsidie aanvragen.

 

Hulp bij warmtepomp subsidie aanvragen?

Wij zijn de grootste partij in Nederland die particulieren helpt hun subsidie voor verduurzamen te ontvangen. We werken ook samen met grote installatiebedrijven zoals Breman, Feenstra en Remeha om warmtepomp subsidies aan te vragen voor particulieren. Voor een vast bedrag helpen wij je zonder zorgen de subsidie te regelen.

Meer weten? Bekijk dan onze website en doe je gratis subsidiecheck. Daarmee krijg je het subsidiebedrag in zicht en alle voorwaarden in beeld. Onze service is no cure no pay en je betaald pas achteraf, dus zo loop je geen enkel risico.

Gratis stappenplan

Download ons gratis stappenplan voor warmtepompsubsidie aanvragen, en ontvang alles wat u moet weten om snel uw subsidie te ontvangen.

Ik stuur je ons gratis stappenplan toe. Zo ben je altijd op de hoogte!

Meer blogs van Simpel Subsidie

ISDE subsidie ventilatie

ISDE zakelijk warmtepomp - Regel hier je aanvraag

biobased isolatie subsidie