Blogs

Subsidie Nieuws en Tips

10 / 11 / 2023

Kan ik subsidie voor mijn airco krijgen?

Is er subsidie op airco?


Kan ik subsidie voor mijn airco krijgen?

Is er subsidie op airco en wat is de airco subsidie in 2023? Wij krijgen regelmatig de vraag of je voor je airco ook ISDE subsidie kan ontvangen. Je bespaart toch aardgas en wil de overheid dat niet? In dit blog alles over de airco subsidie.

Check gratis je warmtepomp subsidie

Is er subsidie op airco?

Een airco is een lucht/lucht systeem waarmee je zowel kan koelen als verwarmen. Ideaal bij hogere aardgasprijzen en mooie combinatie met zonnepanelen. Zeker met warmer wordende zomers daarbij fijn voor het comfort. De vraag rijst dan ook of je subsidie voor je airco kan krijgen. Het antwoord daarop is helaas nee, dat is niet mogelijk. De ISDE subsidie van de overheid sluit lucht/lucht systemen uit. Daar valt de airco ook onder.

De overheid stimuleert wel lucht/water systemen, zoals de hybride warmtepomp. In tegenstelling tot de airco heeft die wel een interessante terugverdientijd van 4 tot 8 jaar. Doordat de aardgasprijzen hoog zijn samen met aantrekkelijk subsidieregeling is dit apparaat de moeite waard om in te investeren. Je kan de hybride warmtepomp subsidie uiterlijk 12 maanden na het installeren van het apparaat aanvragen. Het subsidiebedrag is circa 30 procent van je aanschafprijs. Lees hier meer over warmtepomp subsidie aanvragen.

 

Airco subsidie in 2023

Helaas is er ook in 2023 geen subsidie voor een airco beschikbaar. De kans is klein dat de overheid airco’s zal stimuleren, omdat de hybride warmtepomp en andere systemen als efficiënter worden gezien om aardgasverbruik te verminderen. Wel is het mogelijk subsidie te krijgen voor je isolatie of glas. Let wel op dat je tenminste twee maatregelen moet nemen om daarvoor in aanmerking te komen voor het maximale subsidiebedrag. Deze ISDE subsidie kan ook lekker aantikken. Het levert komende jaren zeker 30 procent op je aanschafprijs op.

Gratis stappenplan

Download ons gratis stappenplan voor warmtepompsubsidie aanvragen, en ontvang alles wat u moet weten om snel uw subsidie te ontvangen.

Ik stuur je ons gratis stappenplan toe. Zo ben je altijd op de hoogte!

Meer blogs van Simpel Subsidie

ISDE subsidie ventilatie

ISDE zakelijk warmtepomp - Regel hier je aanvraag

biobased isolatie subsidie