Blogs

Subsidie Nieuws en Tips

04 / 02 / 2023

Isolatie subsidie voor doe het zelvers

Subsidie isolatie zelf aanbrengen


Isolatie subsidie voor doe het zelvers

Subsidie isolatie zelf aanbrengen, mag dat? Kan je als doe het zelvers subsidie krijgen? Deze vraag krijgen wij vaak. In de ISDE subsidie 2023 lijkt er een mogelijkheid te komen voor doe het zelvers om subsidie te krijgen op isolatie. Veel is nog onduidelijk, maar alvast meer informatie op een rij.

Gratis je isolatie subsidie berekenen

Waarom geen subsidie bij zelf isoleren?

Kan ik subsdie krijgen als ik zelf isoleer? Die vraag krijgen we vaak. De reden waarom de overheid geen isolatie subsidie geeft als je zelf de isolatie aanbrengt, is dat er minder kwaliteitsgarantie is. De overheid wil graag zeker weten dat het isolatiemateriaal van voldoende kwaliteit is, maar ook dat het kundig geplaatst is. Een van de voorwaarden van de subsidie is dan ook dat er een factuur moet zijn waarop staat dat een bouwbedrijf of isolatiepartij de materialen heeft geplaatst. Een factuur met alleen de kosten van de materialen is niet voldoende.

 

Tips om toch in aanmerking te komen

Er zijn manieren om toch in aanmerking te komen voor de isolatie subsidie ook al heb je zelf meegewerkt aan de klus. Ben je zelf een bouwer en heb je een KvK inschrijving? Maak dan vanuit je bedrijf een verklaring dat het werk kundig is uitgevoerd en geeft daarop ook een samenvatting van voor materiaal er geplaatst is en hoeveel. Doe je zelf wat werkzaamheden en het bedrijf het andere deel? Laat dat bedrijf dan ook zo'n verklaring opstellen. Van belang is vooral dat de overheid ziet dat er controle is geweest en het materiaal kundig is geplaatst.

Subsidie isolatie zelf aanvragen 2023

De overheid denkt na over een isolatie subsidie voor doe het zelvers in 2023. De spelregels daarvan zijn nog niet helemaal duidelijk. Onze verwachting is dat het subsidiebedrag wel wat lager komt te liggen, omdat de arbeidskosten niet gesubsidieerd hoeven te worden. Daarnaast verwachten we wel dat er extra bewijs aangeleverd zal moeten worden dat het materiaal goed is geplaatst en voldoet aan de eisen. Hieronder meer informatie over de subsidiebedragen per vierkante meter. Direct je isolatie subsidie aanvragen? Volg dan de link.

 

Gratis stappenplan

Download ons gratis stappenplan voor isolatiesubsidie aanvragen, en ontvang alles wat u moet weten om snel uw subsidie te ontvangen.

Ik stuur je ons gratis stappenplan toe. Zo ben je altijd op de hoogte!

Meer blogs van Simpel Subsidie

ISDE subsidie ventilatie

ISDE zakelijk warmtepomp - Regel hier je aanvraag

biobased isolatie subsidie