Blogs

Subsidie Nieuws en Tips

15 / 04 / 2022

Isolatie subsidie aanvragen voor een maatregel

Hoe vraagt u isolatie subsidie aan als u al een warmtepomp of zonneboiler heeft gekocht


Isolatie subsidie aanvragen voor een maatregel

Isolatie subsidie aanvragen voor één maatregel? Dat kan helaas niet zomaar. Een veelgehoorde klacht is dat je tenminste twee isolerende maatregelen moet nemen voordat er een subsidie aangevraagd kan worden. De overheid gaat dat veranderen in 2023. Dan komt er ook 15 procent subsidie wanneer je één isolerende maatregel neemt. Hieronder meer.

Bereken je isolatie subsidie

Isolatie subsidie 2023 – let op de voorwaarden

Aan de isolatie subsidie zijn een aantal zaken veranderd. Zo wil de overheid voortaan graag weten wat voor isolatiemateriaal u gebruikt heeft in de vorm van een isolatie meldcode. Daarnaast moet u opletten of u wel voldoet aan de minimale hoeveel m2 isolatie. Gelukkig kan u met onze isolatietool dit snel zelf berekenen. De meldcodes van isolatie worden vaak aangeleverd door de bouwbedrijven waarmee u samenwerkt. Deze partijen willen natuurlijk ook hun isolatie zo voordelig mogelijk aanbieden. U kan gerust de isolatie laten plaatsen en de factuur betalen, voordat u de subsidie aanvraagt. Beide gegevens zijn nodig om de subsidie aanvraag succesvol in te dienen. U heeft tot 12 maanden na plaatsing van de isolatie de tijd de subsidie te regelen.

Hieronder de subsidiebedragen die je kan krijgen per vierkante meter als je twee maatregelen neemt. Het subsidiebedrag komt gemiddeld neer op 30 procent. Voor één maatregel zal dit bedrag dus lager komen te liggen. Deze bedragen zijn nog niet bekend:

Isolatie subsidie voor één maatregel?

Een belangrijke wijziging is dat u in 2023 wel voor één isolatiemaatregel subsidie kan ontvangen. De voorwaarde? Je moet de isolatie combineren met een warmtepomp of zonneboiler en je ontvangt 30 procent subsidie op de aanvraag. U kan ook voor één maatregel subsidie aanvragen, maar dan zal het bedrag lager uitvallen, 15 procent. Wel opletten, je hebt tot 12 maanden na het uitvoeren van de maatregel de tijd subsidie aan te vragen. Het is dus altijd voordeliger om voor twee maatregelen subsidie aan te vragen, omdat je voordeel dan groter wordt.

Via onze subsidietool kan u gemakkelijk aangeven of u al eerder een apparaat heeft aangeschaft. Dan houden wij daar automatisch rekening mee met uw subsidieaanvraag. Wilt u in één keer subsidie aanvragen voor isolatie en bijvoorbeeld een warmtepomp? Dan kan dat ook gemakkelijk via onze ISDE rekentool

Subsidie Isolatie Aanvragen

Gratis stappenplan

Download ons gratis stappenplan voor isolatiesubsidie aanvragen, en ontvang alles wat u moet weten om snel uw subsidie te ontvangen.

Ik stuur je ons gratis stappenplan toe. Zo ben je altijd op de hoogte!

Meer blogs van Simpel Subsidie

ISDE subsidie ventilatie

ISDE zakelijk warmtepomp - Regel hier je aanvraag

biobased isolatie subsidie