Blogs

Subsidie Nieuws en Tips

04 / 02 / 2023

Isolatie subsidie voor 1 maatregel

Hoe vraag je isolatie subsidie aan voor een maatregel?


Isolatie subsidie voor 1 maatregel

Hoe vraag je isolatie subsidie aan voor een maatregel? Heb je vanaf april 2022 een isolatiemaatregel genomen? Dan kan je waarschijnlijk in 2023 je subsidie hiervoor regelen. Toch de moeite die extra meevaller. Lees hier meer over de isolatie subsidie voor een maatregel en hoe je niets misloopt.

Bereken je subsidie voor een maatregel

Isolatie subsidie voor een maatregel

Voor veel mensen die stap voor stap hun woning verduurzamen is het een vervelende regel: Je moet altijd voor tweede isolerende maatregelen tegelijkertijd subsidie aanvragen. Zo lopen een hoop huiseigenaren subsidie mis. De overheid is het daarmee eens. Vandaar is het mogelijk om in 2023 een subsidieaanvraag voor één isolatiemaatregel in te dienen. Waarschijnlijk krijg je wel een lager subsidiebedrag dan dat je voor 2 of meer isolatiemaatregelen subsidie aanvraagt. Onze tip is dat dan ook altijd te doen, tenzij niet anders kan. Voor warmtepompen en zonneboilers is het altijd mogelijk om subsidie aan te vragen voor het hogere bedrag, dat hoeft nooit in combinatie. De warmtepomp subsidie in 2023 is dus even hoog als het jaar daarvoor.

Wanneer kom je in aanmerking voor subsidie op een isolatiemaatregel? Je komt pas in aanmerking wanneer de isolatie na 1 april 2022 is uitgevoerd. Dus heb je in januari van dit jaar of in 2021 één subsidiemaatregel gedaan, dan kan je daar in 2023 geen subsidie voor aanvragen. Het loket van de overheid gaat helaas pas open op 24 januari 2023. Tot die tijd kan je het beste via onze website een check doen hoeveel subsidie je kan krijgen. Je kan ook al de subsidie aanvragen bij ons, wij doen dan de subsidieaanvraag wanneer het loket van de overheid opengaat.

 

Hoe vraag ik subsidie aan voor 1 isolatiemaatregel?

De exacte voorwaarden zijn eind 2022 bekend geworden. Hieronder kan je zien wat de subsidiebedragen zijn per vierkante meter. De overheid wil namelijk stimuleren dat zoveel mogelijk mensen twee of meer maatregelen uitvoeren. De subsidie zal net als dit jaar onder de ISDE subsidie komen. Het gaat wel spannend worden of het subsidiepotje voldoende beschikbaar is. Naar schatting worden er in Nederland zeker 100.000 losse isolatiemaatregelen genomen! Dus wees er snel bij. Gratis berekening maken? Volg dan deze link: Isolatie subsidie aanvragen

Veelgestelde vragen

1. Ik heb al een isolatiemaatregel genomen, maar het duurt lang voordat mijn tweede maatregel uitgevoerd wordt. Wat nu?
Je moet uiterlijk 12 maanden na het uitvoeren van de eerste maatregel subsidie aanvragen. Wachten loont, maar kan het niet anders, dan raden we je aan twee keer een losse subsidieaanvraag te doen.

2. Hoeveel kost het als jullie mij helpen bij de subsidieaanvraag?
Voor één maatregel wordt in 2023 ons tarief waarschijnlijk 65 euro. Voor de aanvraag van twee isolatiemaatregelen vragen wij 85 euro. Het kan wel zijn dat jouw isolatiepartij met ons samenwerkt. Dan kan je nog een korting krijgen.

3. Helpen jullie ook bij de aanvraag van zonneboiler of warmtepomp subsidie?

Zeker, wij kunnen ook bij deze subsidie helpen. Je kan hier meer lezen over de zonneboiler subsidie 2023 en warmtepomp subsidie 2023. Onze tip is wel altijd te kijken of je een isolatiemaatregel kan combineren met de installlatie, want dit levert je een hoger subsidiebedrag op.

 

 

 

 

 

Gratis stappenplan

Download ons gratis stappenplan voor isolatiesubsidie aanvragen, en ontvang alles wat u moet weten om snel uw subsidie te ontvangen.

Ik stuur je ons gratis stappenplan toe. Zo ben je altijd op de hoogte!

Meer blogs van Simpel Subsidie

ISDE subsidie ventilatie

ISDE zakelijk warmtepomp - Regel hier je aanvraag

biobased isolatie subsidie