Blogs

Subsidie Nieuws en Tips

04 / 02 / 2023

Zonneboiler subsidie 2023

Zonneboiler subsidie aanvragen in 2023


Zonneboiler subsidie 2023

In 2023 is het weer mogelijk om zonneboiler subsidie aan te vragen. De ISDE subsidie is dan ook weer open en zo kan je tot 30 procent subsidie krijgen op de aanschaf van een zonneboiler. In dit blog meer informatie over deze subsidiekansen en waar je op moet letten.

Subsidie Zonneboiler Checken

Zonneboiler subsidie aanvragen 2023

In 2023 is de zonneboiler subsidie weer beschikbaar. Tot ruim 30 procent subsidie kan je dan krijgen op de aanschaf. In de praktijk geeft ieder soort zonneboiler je een vast bedrag aan subsidie. Dit wordt berekend aan de hand van het vermogen van de zonneboiler. Het gaat al snel om meer dan 2.000 euro subsidie. Meer lezen over de actuele stand van zaken met de ISDE subsidiepot. Volg dan de link. Heb je je zonneboiler al besteld in 2022 en moet je nu wachten door lange levertijden? Dat is geen probleem, je kan de aanvraag gewoon in 2023 regelen.

Als particulier moet je voldoen aan een aantal spelregels om aanspraak te kunnen maken op de zonneboiler subsidie. Je moet sowieso de subsidie aanvragen voor de woning waar je woont en die je ook in bezit hebt. Je kan niet als een huurder subsidie aanvragen. Het is wel mogelijk voor je verhuurde woningen subsidie aan te vragen. Heb je een vakantiewoning of tweede woonverblijf? Dan kom je helaas niet in aanmerking voor de subsidie.

In 2023 komt er meer dan 200 miljoen euro beschikbaar voor zonneboiler subsidie. De terugverdientijd is hiermee erg aantrekkelijk, al snel 5 tot 8 jaar. Wil je berekenen hoeveel subsidie je kan krijgen? Dit kan je gemakkelijk via onze website berekenen met direct een check op alle andere voorwaarden.

 

Voorwaarden van de zonneboiler subsidie 2023

Het is nog nooit interessanter geweest om een zonneboiler aan te schaffen met deze aardgasprijzen. Maar goed, waar moet je dan op letten, zodat je zeker gebruik kan maken van de subsidie die er nu beschikbaar is? Hieronder onze tips:

1. Ben je een bewoner, verhuurder of zakelijk?

De ISDE subsidie 2023 is voor diverse doelgroepen in het leven geroepen. Als particulier heb je 12 maanden na de aanschaf en betaling van de zonneboiler de tijd om de subsidie te regelen. Als particuliere verhuurders of bedrijf, dan moet je de subsidie vooraf regelen. Dat is dus voordat je een koopovereenkomst aangaat. Daar moet je na afloop van de installatie de ISDE subsidie laten vaststellen. Als particulier krijg je de subsidie vaak binnen 8 weken uitgekeerd van de overheid.

2. Kies voor een bekend zonneboiler merk

Er komen steeds meer nieuwe zonneboilers en warmtepompen op de markt. Alleen zijn niet al deze producten bekend bij de overheid en dat kan een probleem voor de subsidie opleveren. Alle producten die bekend zijn bij de overheid krijgen een KA nummer, een meldcode. Dit ID-bewijs voor het product geeft je een hogere kans op de subsidie. Wij werken ook alleen met producten die bekend staan bij de overheid om zo de hoogste kans op subsidie te garanderen.

3. Laat je zonneboiler installeren

Er zijn een hoop doe het zelf pakketten beschikbaar voor zonneboilers. Dit lijkt op het oog een interessante optie. Let wel op, dit kan een lastig technische opgave zijn en je krijgt géén subsidie als doe het zelver. De overheid vereist altijd een installatiebewijs. Lees hier meer over de exacte regels. Wij raden sowieso een bewijs van inbedrijfstelling aan.

4. Zorg voor een goede factuur

Installatiebedrijven zijn erg druk. Dus niet alle partijen hebben evenveel aandacht voor een goede factuur waarmee u de subsidieaanvraag kan doen. Het gevolg is afkeuring van uw aanvraag en tenminste een vertraging van enkele maanden. Op een goede factuur moet tenminste het merk ene type zonneboiler staan samen met de meldcode. Daarnaast is het verstandig op te nemen dat het apparaat ook gemonteerd is door uw installateur. Samen met een betalingsbewijs (pinbon of kopie internetbankieren) ben je klaar voor de aanvraag.

5. Tip: combineer met isolatie

Isolatie subsidie in 2023 is erg aantrekkelijk. Je kan ook voor een maatregel 15% subsidie krijgen. Alleen combineer je de zonneboiler met deze ene isolatiemaatregel, dan levert je dat weer meer subsidie op. Geen 15 procent, maar 30 procent subsidie. Let wel op. Je moet dan voor beide maatregelen tegelijkertijd de subsidieaanvraag doen.

 

Hulp bij zonneboiler subsidie aanvragen

Zou je hulp bij het zonneboiler subsidie aanvragen? Wij helpen maandelijks honderden huiseigenaren bij hun subsidieaanvraag en werken samen met grote partijen in de markt zoals: Centraal Beheer, Remeha en ABN AMRO. Je kan bij ons sowieso 100% gratis je subsidiebedrag checken en de voorwaarden. Volg de knop hieronder voor meer informatie:

Subsidie Zonneboiler Checken

Gratis stappenplan

Download ons gratis stappenplan voor warmtepompsubsidie aanvragen, en ontvang alles wat u moet weten om snel uw subsidie te ontvangen.

Ik stuur je ons gratis stappenplan toe. Zo ben je altijd op de hoogte!

Meer blogs van Simpel Subsidie

ISDE subsidie ventilatie

ISDE zakelijk warmtepomp - Regel hier je aanvraag

biobased isolatie subsidie