Blogs

Subsidie Nieuws en Tips

03 / 12 / 2021

ISDE budget 2021

Wat is het ISDE subsidiebudget voor 2021 en kom je nog in aanmerking?


ISDE budget 2021

Voor de ISDE subsidie is ook dit jaar een flink budget beschikbaar. Toch krijgen wij regelmatig de vraag hoe het staat met het ISDE budget in 2021? Zit er wel genoeg geld in de subsidiepot en loop je geen kansen mis als je niet nu je isolatie of warmtepomp laat plaatsen? Zeker met de oplopende kosten van materiaal en overvolle agenda’s van installateurs en bouwbedrijven is dat geen gekke vrees. In dit blogbericht meer over het ISDE subsidie budget van 2021 en 2022.

ISDE Subsidie Aanvragen

ISDE subsidie budget

Het totale ISDE subsidie budget bedraagt 164 miljoen euro voor 2021. Dit subsidiepotje is zowel bedoeld voor particulieren als zakelijke partijen. Dit bedrag is vervolgens opgedeeld in 40 miljoen euro voor investeringen in zonnepanelen en windturbines en 124 miljoen euro voor isolatie, warmtepompen en zonneboilers. Ook is nieuw aan de regeling toegevoegd dat je een subsidie kan ontvangen als je aansluit op een warmtenet.



Tot nu toe zijn er nog geen 500 aanvragen gedaan voor zonnepanelen en windturbine projecten. Het subsidiebedrag wat daarvan is aangevraagd is nu circa 5 miljoen euro. Bij de warmtepompen en zonneboilers is door de zakelijke partijen (denk aan kantoorpanden of VvE’s) tot nu toe circa 6 miljoen euro aangevraagd. Hieronder een totaaloverzicht dat de stand van zaken tot en met april weergeeft. Inmiddels is er natuurlijk meer subsidie vergeven.

 

Isolatie subsidie budget 2021

En dan nu de vraag waarover wij de meeste vragen krijgen. Is er nog voldoende isolatie subsidie budget beschikbaar voor 2021? Afgelopen jaar toen de isolatie subsidie nog onder de SEEH viel was het subsidiepotje op het eind namelijk op. Het gevolg: teleurstelling, want het subsidiebedrag was toen nog 30 procent. Dit jaar is er een flink bedrag beschikbaar voor de isolatie subsidie en het ziet ernaar uit dat dit niet overschreden zal worden. Eind april waren er bijna 10.000 aanvragen gedaan voor subsidie en was er voor particulieren zo’n 17,1 miljoen euro gereserveerd. Er is de eerste 4 maanden van 2021 dus 24 miljoen euro vergeven, met nog 100 miljoen in de subsidiepot.

Op zoek naar een isolatie specialist?

Op het eerste oog lijkt er geen tekort te zijn aan subsidie dit jaar. Een winstwaarschuwing is wel dat nog niet voor al het isolatiemateriaal en HR++ glas er meldcodes beschikbaar waren. Het kan zijn dat we nog een inhaalslag van subsidieaanvragen gaan krijgen. Ons advies is dan ook niet te wachten met de ISDE subsidie aanvraag. De verwachting is dat zeker voor de warmtepomp de subsidieregeling de komende jaren hetzelfde blijft. Lees meer over de warmtepomp subsidie 2022

Gratis stappenplan

Download ons gratis stappenplan voor isolatiesubsidie aanvragen, en ontvang alles wat u moet weten om snel uw subsidie te ontvangen.

Ik stuur je ons gratis stappenplan toe. Zo ben je altijd op de hoogte!

Meer blogs van Simpel Subsidie

ISDE subsidie ventilatie

ISDE zakelijk warmtepomp - Regel hier je aanvraag

biobased isolatie subsidie