Blogs

Subsidie Nieuws en Tips

Blogs

Subsidie Nieuws en Tips

11 / 08 / 2021

Subsidie warmtepomp 2022

Kan ik warmtepomp subsidie krijgen in 2022?


Subsidie warmtepomp 2022

Het lijkt vroeg om er al over na te denken, maar de vragen komen al binnen. Is er een warmtepomp subsidie beschikbaar in 2022? De eerste verbouwingen en installaties staan al gepland voor dat jaar en al snel duizenden euro’s subsidie mislopen, dat zou vervelend zijn. In dit blog alle informatie over de warmtepomp subsidie 2022.

Bereken gratis je warmtepomp subsidie

Warmtepomp subsidie 2022

De warmtepomp wordt ondersteunt vanuit de ISDE subsidie. Deze regeling is bedacht om zowel energie besparen aan te moedigen als alternatieven voor aardgas verwarmen. De subsidie voor de warmtepomp is al jaren beschikbaar en wordt eigenlijk ieder jaar verlengd. U krijgt op basis van het vermogen van de warmtepomp een subsidie uitgekeerd. Een hybride warmtepomp levert tussen de 500 en 1.500 euro subsidie op. Een volledig elektrisch systeem komt al snel uit op 2.500 euro. In 2021 is er ruim 124 miljoen euro beschikbaar voor onder andere de warmtepomp. Halverwege het jaar is er van deze subsidie nog minder dan 90 miljoen over. Het ziet er dus naar uit dat er voldoende budget blijft voor de warmtepomp subsidie gedurende 2021.

Heeft u een warmtepomp aangeschaft en wordt deze geïnstalleerd in 2022? Dan moet u even wachten met de subsidieaanvraag en is het afwachten wat de regeling gaat doen. De verwachting is dat warmtepompen door de overheid tot zeker 2025 of zelfs 2030 financieel gesteund gaan worden. Onze verwachting is dat er gewoon budget beschikbaar zal komen onder de ISDE subsidie in 2022. De grootste discussies op dit moment gaan vooral over het extra stimuleren van warmtepompen door de subsidiebedragen te verhogen.

 

Warmtepomp subsidie aanvragen 2022

Wil je zeker zijn van warmtepomp subsidie in 2022? Dan is het verstandig rekening te houden met de subsidievoorwaarden die nu nog gelden. Deze voorwaarden zijn de afgelopen jaren telkens verlengd en er lijkt geen reden te zijn om deze aan te passen de komende jaren. Hier moet je rekening mee houden:

1. Zorg dat je de warmtepomp laat plaatsen door een installateur. Als je de warmtepomp zelf plaatst dan heb je geen recht op de subsidie.

2. Zorg ervoor dat de installateur op de factuur de warmtepomp meldcode vermeldt. Deze code helpt de overheid om te bepalen wat voor subsidiebedrag je zal ontvangen.  

3. Zorg ervoor dat je de factuur en een bewijs van betalen goed bewaart. Deze informatie heb je nodig om de subsidieaanvraag te doen bij de overheid.

 

Zeker zijn van subsidie? Je kan gratis onze warmtepomp subsidiecheck invullen. We helpen je dan stap voor stap door alle voorwaarden heen.

Gratis stappenplan

Download ons gratis stappenplan voor subsidie aanvragen, en ontvang alles wat u moet weten om snel uw subsidie te ontvangen.

ontvang ons gratis stappenplan

Wij sturen jou ons gratis stappenplan subsidie aanvragen toe.

Meer blogs van Simpel Subsidie

Extra subsidie voor warmtepomp

Hoe kan ik subsidie aanvragen als ik mijn warmtepomp of zonneboiler zelf installeer?

Kan ik mijn woning aan de binnenkant isoleren?