Blogs

Subsidie Nieuws en Tips

18 / 09 / 2022

Subsidie warmtepomp 2022 - gratis stappenplan

Kan ik warmtepomp subsidie krijgen in 2022?


Subsidie warmtepomp 2022 - gratis stappenplan

Het is een van de meest gestelde vragen. Is er een warmtepomp subsidie beschikbaar in 2022? Ook in 2022 staan een hoop warmtepomp installaties gepland en een subsidie ontvangen van duizenden euro's kan dan zeker geen kwaad. In dit blog alle informatie over de warmtepomp subsidie 2022 en wat tips om de maximale garantie op succes te pakken.

Bereken gratis je warmtepomp subsidie

Warmtepomp subsidie 2022

De warmtepomp wordt ondersteunt vanuit de ISDE subsidie. Deze regeling is bedacht om zowel energie besparen aan te moedigen als alternatieven voor aardgas verwarmen. De subsidie voor de warmtepomp is al jaren beschikbaar en wordt eigenlijk ieder jaar verlengd. U krijgt op basis van het vermogen van de warmtepomp een subsidie uitgekeerd. Een hybride warmtepomp levert tussen de 500 en 1.500 euro subsidie op. Een volledig elektrisch systeem komt al snel uit op 2.500 euro. In 2021 was er ruim 124 miljoen euro beschikbaar voor onder andere de warmtepomp. In september 2021 is er van deze subsidie nog ruim 62 miljoen over. Het ziet er dus naar uit dat er voldoende budget blijft voor de warmtepomp subsidie gedurende 2021.Heeft u een warmtepomp aangeschaft en wordt deze geïnstalleerd in 2022? Dan moet u even wachten met de subsidieaanvraag en is het afwachten wat de regeling gaat doen. De verwachting is dat warmtepompen door de overheid tot zeker 2025 of zelfs 2030 financieel gesteund gaan worden. Onze verwachting is dat er gewoon budget beschikbaar zal komen onder de ISDE subsidie in 2022. De grootste discussies op dit moment gaan vooral over het extra stimuleren van warmtepompen door de subsidiebedragen te verhogen. 28 oktober 2021 is er bekend gemaakt dat de (hybride) warmtepomp de komende drie jaar (2022 tot 2024) extra gestimuleerd zal worden met subsidie! Je kan dan tot 30 procent subsidie ontvangen op de investering in een hybride warmtepomp.

Je hybride warmtepomp subsidie aanvragen in 2022 i.p.v. 2021?

Is het slim om je hybride warmtepomp subsidie pas aan te vragen in 2022 in plaats van 2021? Ja, als de warmtepomp geplaatst wordt in 2022. De voorwaarde voor extra warmtepomp subsidie gaat zijn dat de warmtepomp ook geinstalleerd is in 2022. Is je warmtepomp al geplaatst, dan krijg je het subsidiebedrag van 2021. Let wel op dat je uiterlijk 12 maanden na de installatie van de warmtepomp je subsidie moet hebben aangevraagd. Het heeft weinig zin om te wachten met de subsidieaanvraag als op uw facturen en betalingsbewijzen staat dat de warmtepomp is geplaatst in 2022. De overheid zal dan het oude subsidiebedrag aan u uitkeren.

Warmtepomp subsidie aanvragen 2022

Wil je zeker zijn van warmtepomp subsidie in 2022? Dan is het verstandig rekening te houden met de subsidievoorwaarden die nu nog gelden. Deze voorwaarden zijn de afgelopen jaren telkens verlengd en er lijkt geen reden te zijn om deze aan te passen de komende jaren. Hier moet je rekening mee houden:

Op zoek naar een warmtepomp?

Tip 1. Zorg dat je de warmtepomp laat plaatsen door een installateur. Als je de warmtepomp zelf plaatst dan heb je geen recht op de subsidie. Je kan wel een deel van de werkzaamheden zelf uitvoeren, als je maar een bewijs van inbedrijfstelling laat opstellen door een installateur.

Tip 2. Zorg ervoor dat de installateur op de factuur de warmtepomp meldcode vermeldt. Deze code helpt de overheid om te bepalen wat voor subsidiebedrag je zal ontvangen. Heeft de installateur deze meldcode niet? Zorg er dan voor dat het merk warmtepomp en het vermogen duidelijk op de factuur staat, dan helpen wij u bij de aanvraag.  

Tip 3. Zorg ervoor dat je de factuur en een bewijs van betalen goed bewaart. Deze informatie heb je nodig om de subsidieaanvraag te doen bij de overheid. Samen met je persoonsgegevens moet je deze informatie indienen bij RVO. Dat kan door in te loggen met je DigiD en een account aan te maken. Let wel goed op dat je de voorwaarden goed leest. Als je een fout maakt bij de subsidieaanvraag kan dat niet altijd meer hersteld worden. Het duurt dan al snel 2 maanden langer voordat je je subsidie krijgt.

 

Zeker zijn van subsidie? Je kan gratis onze warmtepomp subsidiecheck invullen. We helpen je dan stap voor stap door alle voorwaarden heen. Op deze manier weet je van te voren hoeveel warmtepomp subsidie je in 2022 kan krijgen. We kunnen je ook helpen met de subsidieaanvraag. Op deze manier heb je de maximale garantie op de subsidie en een snelle afhandeling. Via de link hieronder kan je je aanvraag regelen. Meer te weten komen over de actuele ISDE subsidiepot? Volg dan de link.


Bereken gratis je warmtepomp subsidie

Gratis stappenplan

Download ons gratis stappenplan voor warmtepompsubsidie aanvragen, en ontvang alles wat u moet weten om snel uw subsidie te ontvangen.

Ik stuur je ons gratis stappenplan toe. Zo ben je altijd op de hoogte!

Meer blogs van Simpel Subsidie

ISDE subsidie ventilatie

ISDE zakelijk warmtepomp - Regel hier je aanvraag

biobased isolatie subsidie