Blogs

Subsidie Nieuws en Tips

31 / 01 / 2024

Hoe ziet een goede factuur voor isolatie eruit?

Goede factuur voor je isolatie subsidie opstellen


Hoe ziet een goede factuur voor isolatie eruit?

De meeste fouten die gemaakt worden bij subsidieaanvragen ontstaan door onvolledige facturen. De overheid kijkt streng naar het materiaal dat je hebt laten plaatsen en of het wel voldoende kwaliteit heeft. De isolatiewaarde van isolatie heet de Rd-waarde. Deze moet bij spouwmuurisolatie minstens 1,1, zijn en bij de rest minimaal 3,5. Hieronder een overzicht van al het isolatiemateriaal en aan welke eisen het moet voldoen. Leren hoe een goede factuur van glas eruit ziet? Check deze blog. Meer lezen over de isolatie subsidie 2023? Volg dan de link.

 

Om het gemakkelijk te maken om te zien of isolatiemateriaal voldoet aan de subsidieregels is er een meldcode bedacht. Deze meldcode laat aan de overheid zien wat de isolatiekwaliteit is. Het is belangrijk dat deze meldcode terug te vinden is op de factuur of af te leiden is. Een meldcode ziet er bijvoorbeeld zo uit: KA18086. Dit is Kingspan PIR voor dak. Deze meldcode vervangt het uitvoerdersformulier, waarin de aannemer of isolatiepartij verklaart wat er geplaatst is. Deze is dus al meer dan één jaar niet relevant meer.

 

Hoe zorg ik voor een goede factuur?

Om ervoor te zorgen dat je bij ons snel je subsidie kan aanvragen en binnen 7 weken het bedrag op je rekening krijgt, is een goede factuur van groot belang. Vandaar is belangrijk van te voren de aannemer of isolatiepartij te wijzen op de noodzaak een goede factuur op te stellen. Veel partijen doen dat, maar helaas nog niet alle partijen. Op een goede factuur staan de volgende dingen:

1. Hoeveel vierkante meter dak- of vloerisolatie er bijvoorbeeld geplaatst is.

2. Wat de isolatiekwaliteit is, bijvoorbeeld Rd-waarde 3,5

3. Wat het merk / type isolatie is dat geplaatst is. Bijvoorbeeld Kingspan Unidek EPS plus de dikte van het materiaal, bijvoorbeeld 120mm.

4. De meldcode van de isolatie. Bijvoorbeeld KA18086. De meldcode is het ID-bewijs van de isolatie en van groot belang.

Staan de eerste drie dingen goed op de factuur, dan kan je vaak gemakkelijk zelf je meldcode opzoeken in ons systeem en is het ook niet verplicht dat deze op de factuur staat. Lees hier meer over isolatie subsidie aanvragen.

 

Voorbeeld van een goede factuur

Hieronder een voorbeeld van Duits Isolatie factuur, compleet anoniem gemaakt natuurlijk. Deze factuur voldoet aan alle wensen die we hierboven hebben gedacht. De maatregel is duidelijk, het aantal m2, het merk wordt benoemd en ook nog de meldcode.

 

Hieronder een ander voorbeeld, dit keer van Isolatiespecialist. Er staat voldoende informatie op de factuur. De enige tip zou zijn om de meldcode erbij te vermelden. Via de website is te vinden wat voor materiaal er is gebruikt door Isolatiespecialist.

 

Voorbeeld van een slechte factuur

Op slechte/onvolledige factuur ontbreekt de informatie die hierboven beschreven staat. De meest gemaakte fouten zijn:

1. Het ontbreken van de vierkante meters. Soms staat keurig op de factuur welk materiaal gebruikt is en de isolatiewaarde (Rd-waarde), maar vergeet de aannemer te vermelden hoeveel m2 er geplaatst is.

2. Te algemeen materiaal beschreven. Vaak staat er hoeveel m2 er geplaatst is en de Rd-waarde, maar veel te algemeen werk materiaal geplaatst is. Alleen PIR isolatie opschrijven of algemeen merk zoals: Kingspan of Rockwool is niet voldoende. Het moet het exacte merk/type isolatiemateriaal zijn, dus liefst ook met een meldcode.

 

Help, mijn aannemer of isolatiebedrijf wil de factuur niet aanpassen!

Als een factuur als is gemaakt door een isolatiebedrijf of aannemer, dan is er vaak weerstand deze nog aan te vullen of aan te passen. Formeel moet de factuur dan gecrediteerd worden en opnieuw opgesteld. Dit is een hoop gedoe en veel bedrijven zitten daar niet op te wachten. Een verklaring per e-mail of via een opgesteld document bij een groot project is een mooi alternatief. Heb je een groot project laten uitvoeren. Vraag dan gelijk of ze verklaren dat de materialen zijn geplaatst in uw bestaande schil, want uitbouw komt niet in aanmerking. Hieronder een voorbeeld.



Gratis je isolatie subsidie berekenen

 

Gratis stappenplan

Download ons gratis stappenplan voor isolatiesubsidie aanvragen, en ontvang alles wat u moet weten om snel uw subsidie te ontvangen.

Ik stuur je ons gratis stappenplan toe. Zo ben je altijd op de hoogte!

Meer blogs van Simpel Subsidie

ISDE subsidie ventilatie

ISDE zakelijk warmtepomp - Regel hier je aanvraag

biobased isolatie subsidie