Blogs

Subsidie Nieuws en Tips

04 / 02 / 2023

Extra subsidie voor warmtepomp

Er komt extra subsidie voor de hybride warmtepomp beschikbaar


Extra subsidie voor warmtepomp

Extra subsidie voor de warmtepomp?! Prinsjesdag bracht een hoop nieuwe kansen voor de verduurzaming in Nederland mee. Een van de grote aandachtspunten is extra subsidie voor de hybride warmtepomp. In dit blog kort de ontwikkelingen en hoe je deze kans kan benutten.

Check gratis je warmtepomp subsidie

 

Extra subsidie hybride warmtepomp

De hybride warmtepomp wordt al een aantal jaar als een manier gezien om sneller te verduurzamen in Nederland. Met de lancering van de Miljoenennota lijkt ook de politiek graag een versnelling te zien in zowel de isolatie- als de warmtepomp opgave. In 2020 waren er nog 22.000 stuks verkocht, maar de wens is dit op te schroeven tot meer dan 100.000 warmtepompen per jaar! De resultaten van de hybride warmtepomp zijn positief, dit apparaat bespaart wel tot 70 procent op het aardgasverbruik en met de stijgende gasprijzen is dit zeker interessant. De terugverdientijd voor een hybride warmtepomp ligt nu tussen de 8 en 12 jaar. Met de hogere gasprijzen in 2021 zakt deze terugverdientijd, zeker met een aantal acties van installateurs in sommige gevallen zelfs naar 4 tot 8 jaar!

 

Om tot een snelle uitrol van de hybride warmtepomp te komen moet deze terugverdientijd eigen op minimaal 7 jaar komen te liggen. De fabrikanten denken dat een 40 procent kostendaling al mogelijk is! De overheid wil dit nu ondersteunen met extra subsidie voor de hybride warmtepomp. Nu kan je 1.350 tot 2.600 euro subsidie krijgen voor je hybride warmtepomp. Dit voordeel zou zomaar 500 tot 1.000 euro hoger kunnen komen te liggen!

Inmiddels is er meer bekend over de invulling van de extra steun! De ISDE subsidie gaat de komende drie jaar verhoogd worden voor de hybride warmtepomp. De hybride warmtepomp subsidie 2022 komt dan neer op maar liefst 30 procent van het aankoopbedrag. Dit flinke subsidievoordeel maakt dat in veel gevallen die terugverdientijd rond de 7 jaar komt te liggen!

Hybride warmtepomp subsidie aanvragen in 2021 of in 2022?

Met de verhoging van de ISDE subsidie van 20 naar 30 procent op de hybride warmtepomp per 2022 komt de vraag op: Wanneer moet ik mijn subsidie dan indienen voor het meeste voordeel? Voor alsnog lijkt het erop dat als je warmtepomp is geinstalleerd in 2021 en je doet de aanvraag in 2022 je alsnog die 30 procent subsidie kan krijgen. het loont dus om even te wachten met het subsidie aanvragen. Let hierbij wel op dat je maximaal 12 maanden na de installatie van de warmtepomp je subsidie moet aanvragen! Mocht de overheid de installatiedatum als uitgangspunt nemen, dan krijg je gewoon het oude subsidiebedrag alsnog in 2022.

Hoe vraag je subsidie aan voor je hybride warmtepomp?

De komende 5 tot 10 jaar blijft er waarschijnlijk een warmtepomp subsidie beschikbaar. Deze ondersteuning valt zoals benoemd onder de ISDE subsidie. Wil je hiervoor in aanmerking komen, lees dan ons stappenplan hieronder. Het is belangrijk goed voorbereid te zijn. Wil je met maximale garantie je subsidie aanvragen? Schakel dan onze service in.

Check gratis je warmtepomp subsidie

Gratis stappenplan

Download ons gratis stappenplan voor warmtepompsubsidie aanvragen, en ontvang alles wat u moet weten om snel uw subsidie te ontvangen.

Ik stuur je ons gratis stappenplan toe. Zo ben je altijd op de hoogte!

Meer blogs van Simpel Subsidie

ISDE subsidie ventilatie

ISDE zakelijk warmtepomp - Regel hier je aanvraag

biobased isolatie subsidie