Blogs

Subsidie Nieuws en Tips

03 / 12 / 2021

Warmtepomp subsidie 2021

Beschikbare subsidie voor warmtepompen in 2020 en 2021


Warmtepomp subsidie 2021

Voor 2020 is er een subsidie voor de aanschaf van een warmtepompen beschikbaar. Het budget voor dit jaar is 100 miljoen. Particulieren die hiermee hun woning gebouwd voor 1 januari 2018 mee verduurzamen komen hiervoor in aanmerking. Tot het eind van dit jaar is er ook een overgangsregeling voor particulieren die hun warmtepomp nog in 2019 hebben aangeschaft. Maar hoe zit het met de subsidie voor warmtepompen in 2021?

Gratis warmtepomp subsidie checken

Warmtepomp subsidie 2021

Bij het lanceren van het definitieve Klimaatakkoord maakte minister Wiebes bekend dat er tot 2030 subsidiemiddelen beschikbaar blijven voor warmtepompen, zonneboilers en isolatiemaatregelen. Isolatie en warmtepompen vallen nu nog onder aparte subsidiepotjes, de Investeringsregeling Duurzame Energie (ISDE) en Subsidie Energiebesparing Eigen Huis (SEEH). In 2021 en ook in 2022 vallen zowel de isolatie als warmtepompen onder de nieuwe ISDE subsidie. Voor houtpelletkachels en biomassaketels komen geen nieuwe subsidieregelingen meer beschikbaar in 2021.

 

Op zoek naar een warmtepomp?

Wanneer raakt de subsidiepot voor warmtepompen op?

Eind 2019 was de subsidieregeling voor warmtepompen uitgeput. Veel particulieren vragen dan ook of ze zeker zijn van een subsidie op hun warmtepomp in 2021 en 2022. Toch zonde als u voor uw hybride warmtepomp tot 30% van uw aankoopbedrag niet kan terugkrijgen.

Toch hoeft u niet ongerust te worden. In 2019 kon nog voor nieuwbouwwoningen subsidie aangevraagd worden. Dit maakte dat het aantal aanvragen voor de ISDE subsidie een stuk hoger lagen dan nu het geval is. Kortom, nu u alleen subsidie kan aanvragen voor uw warmtepomp in een woning gebouwd voor 30 juni 2018 komen er minder subsidieaanvragen binnen. In 2019 steeg het aantal subsidieaanvragen voor warmtepompen nog naar 14.678. een stijging van 8,1 procent. De vraag is of met het wegvallen van de nieuwbouw dit aantal zo hoog blijft. Voor 2021 is er in totaal 164 miljoen euro beschikbaar voor zowel warmtepomp als isolatie subsidie. De verwachting is dat ook in 2022 subsidie beschikbaar is. Voor meer informatie bekijk onze blogs over de isolatie subsidie 2022 en de warmtepomp subsidie 2022.

 

Op zoek naar een warmtepomp?

Zeker zijn van uw warmtepomp subsidie in 2021

Ben u van plan een warmtepomp aan te schaffen in 2021 of 2022? Dan kan het geen kwaad alvast de mogelijkheden voor uw subsidie te verkennen. Via onze slimme tools kan u snel zien voor hoeveel subsidie u in aanmerking komt en is het aanvragen binnen 5 minuten geregeld. Belangrijk om te onthouden is dat uw warmtepomp geinstalleerd moet zijn door een erkende installateur. Dit is een partij die is ingeschreven bij de KvK. Daarnaast moet u een factuur en betaalbewijs aanleveren bij de overheid. Na het indienen van uw subsidieaanvraag duurt het tot 8 weken voordat het bedrag op uw rekening staat. Wij kunnen u voor 85 euro achteraf betalen helpen.

Gratis warmtepomp subsidie checken

Gratis stappenplan

Download ons gratis stappenplan voor warmtepompsubsidie aanvragen, en ontvang alles wat u moet weten om snel uw subsidie te ontvangen.

Ik stuur je ons gratis stappenplan toe. Zo ben je altijd op de hoogte!

Meer blogs van Simpel Subsidie

ISDE subsidie ventilatie

ISDE zakelijk warmtepomp - Regel hier je aanvraag

biobased isolatie subsidie