Blogs

Subsidie Nieuws en Tips

14 / 04 / 2023

Vacuümglas subsidie aanvragen

Vacuümglas subsidie aanvragen


Vacuümglas subsidie aanvragen

Vacuümglas is een nieuwe techniek waarmee hoge isolatie waarden gehaald kunnen worden met dun glas. De vraag die wij alleen vaak krijgen is: kan je op vacuümglas subsidie krijgen en waar moet je dan rekening mee houden?

Gratis je isolatie subsidie berekenen

Vacuümglas subsidie

Ben je een woningeigenaar, dan kan je bij het verduurzamen van je woning in aanmerking komen voor de ISDE subsidie. Deze regeling geeft je 15 tot 30 procent voordeel op de aanschaf op isolatie, warmtepomp of zonneboiler. Een van de onderdelen van deze regeling is de subsidie op isolerend glas. Je kan zowel subsidie krijgen voor HR++ als triple glas. In 2023 kan je daarbij ook subsidie krijgen voor de nieuwe kozijnen, die mogen opgeteld worden bij de vierkante meters glas.

Hierboven de subsidiebedragen per vierkante meter die je kan krijgen. Neem je één isolatiemaatregel, dan krijg je een lager subsidiebedrag dan dat je twee maatregelen neemt. Voor vacuümglas zou je verwachten dat je automatisch de subsidie voor ‘triple glas’ krijgt. Dat is alleen niet het geval. Je moet bij triple glas ook verplicht de kozijnen vervangen. Bij vacuümglas worden vaak de bestaande kozijnen gebruikt, zeker als het gaat om monumenten.

Gebruik je vacuümglas en wil je dan toch subsidie aanvragen? Dan moet je voor HR++ subsidie aanvragen. Helaas is het subsidiebedrag lager, maar zo heb je nog wel recht op de subsidie. De voorwaarden voor de subsidie is dat het glas minimaal een U-waarde moet hebben van 1.2. Dit haalt vacuümglas gemakkelijk. Vraag verder de glaspartij altijd om de meldcode van het glas. Nogmaals: heb je je kozijnen laten vervangen dan heb je de meldcode nodig van triple glas, anders van HR++ glas.

Gratis stappenplan

Download ons gratis stappenplan voor isolatiesubsidie aanvragen, en ontvang alles wat u moet weten om snel uw subsidie te ontvangen.

Ik stuur je ons gratis stappenplan toe. Zo ben je altijd op de hoogte!

Meer blogs van Simpel Subsidie

Subsidiepot warmtepomp

Beste hybride warmtepomp 2023

Wat is een thuisbatterij?