Blogs

Subsidie Nieuws en Tips

Blogs

Subsidie Nieuws en Tips

12 / 08 / 2021

Subsidies voor particuliere verhuurders en beleggers

Hoe vraagt u als particuliere verhuurder of belegger ISDE subsidie aan?


Subsidies voor particuliere verhuurders en beleggers

Het verduurzamen van woningen zal de komende jaren alleen maar meer aandacht gaan krijgen. Van Europa, de landelijke politiek tot uw gemeente, iedereen is bezig met plannen voor de bestaande woningvoorraad. Om eigenaren te verleiden minder aardgas te verbruiken, energie te besparen of duurzaam op te wekken zijn er verschillende subsidies in het leven geroepen. In dit blog aandacht voor de subsidies die relevant zijn voor particuliere verhuurders en beleggers.

Bereken je ISDE subsidie

Subsidies voor particuliere verhuurders en beleggers

De afgelopen jaren is het aantal particuliere verhuurders steviger gegroeid. Met lage rentes zoeken steeds meer Nederlanders naar manieren om hun geld te laten renderen. Een van de manieren om geld te laten renderen is het investeren in vastgoed. Met de toegenomen druk om te verduurzamen krijgen wij dan ook vaak de vraag: Kan ik als belegger / particuliere verhuurders ook aanspraak maken op duurzaamheidssubsidies?

In het kort: Ja, u kan als particuliere verhuurder subsidie krijgen om te verduurzamen. De ISDE subsidie is voor u relevant als u zonneboilers of warmtepompen aanschaft voor uw bezit. U moet dan als een zakelijke subsidieaanvraag doen. Aandachtspunt hierbij is dat u deze aanvraag moet starten voordat u de koopovereenkomst ondertekend. Na de installatie van de producten laat u de subsidie vervolgens vaststellen. De subsidie voor deze installaties komt neer op ongeveer 20 procent van de aankoopprijs. Voor het isoleren van uw woningen kan u geen subsidie aanvragen. Deze subsidie is alleen aan te vragen door eigenaar bewoners. Het voordeel van het isoleren van uw bezit kan wel zijn dat u mogelijk een hogere huurprijs kan vragen.

Bent u van plan om uw woningen aan te sluiten op een warmtenet? Dan komt u niet in aanmerking voor de ISDE subsidie, maar voor de SAH subsidie. Onder deze regeling kunnen ook woningcorporaties subsidie aanvragen voor het aansluiten van hun bezit op het warmtenet.

 

 

Gratis stappenplan

Download ons gratis stappenplan voor subsidie aanvragen, en ontvang alles wat u moet weten om snel uw subsidie te ontvangen.

ontvang ons gratis stappenplan

Wij sturen jou ons gratis stappenplan subsidie aanvragen toe.

Meer blogs van Simpel Subsidie

Extra subsidie voor warmtepomp

Hoe kan ik subsidie aanvragen als ik mijn warmtepomp of zonneboiler zelf installeer?

Kan ik mijn woning aan de binnenkant isoleren?