Blogs

Subsidie Nieuws en Tips

30 / 12 / 2021

Subsidies voor particuliere verhuurders en beleggers

Hoe vraagt u als particuliere verhuurder of belegger ISDE subsidie aan?


Subsidies voor particuliere verhuurders en beleggers

Het verduurzamen van woningen zal de komende jaren alleen maar meer aandacht gaan krijgen. Van Europa, de landelijke politiek tot uw gemeente, iedereen is bezig met plannen voor de bestaande woningvoorraad. Om eigenaren te verleiden minder aardgas te verbruiken, energie te besparen of duurzaam op te wekken zijn er verschillende subsidies in het leven geroepen. In dit blog aandacht voor de subsidies die relevant zijn voor particuliere verhuurders en beleggers. En goed nieuws voor de particuliere belegger in 2022, er komt een SVOH subsidie aan voor verduurzamen en onderhoud!

Bereken je ISDE subsidie

Subsidies voor particuliere verhuurders en beleggers

De afgelopen jaren is het aantal particuliere verhuurders steviger gegroeid. Met lage rentes zoeken steeds meer Nederlanders naar manieren om hun geld te laten renderen. Een van de manieren om geld te laten renderen is het investeren in vastgoed. Met de toegenomen druk om te verduurzamen krijgen wij dan ook vaak de vraag: Kan ik als belegger / particuliere verhuurders ook aanspraak maken op duurzaamheidssubsidies?

In het kort: Ja, u kan als particuliere verhuurder subsidie krijgen om te verduurzamen. De ISDE subsidie is voor u relevant als u zonneboilers of warmtepompen aanschaft voor uw bezit. U moet dan als een zakelijke subsidieaanvraag doen. Aandachtspunt hierbij is dat u deze aanvraag moet starten voordat u de koopovereenkomst ondertekend. Na de installatie van de producten laat u de subsidie vervolgens vaststellen. De subsidie voor deze installaties komt neer op ongeveer 20 procent van de aankoopprijs. In 2022 kan dit subsidiebedrag wel eens oplopen tot 30 procent van het aankoopbedrag! Voor het isoleren van uw woningen kan u geen subsidie aanvragen in 2021. Deze ISDE subsidie is alleen aan te vragen door eigenaar bewoners. Het voordeel van het isoleren van uw bezit kan wel zijn dat u mogelijk een hogere huurprijs kan vragen.

Bent u van plan om uw woningen aan te sluiten op een warmtenet? Dan komt u niet in aanmerking voor de ISDE subsidie, maar voor de SAH subsidie. Onder deze regeling kunnen ook woningcorporaties subsidie aanvragen voor het aansluiten van hun bezit op het warmtenet.

 

De Subsidieregeling Verduurzaming en Onderhoud Huurwoningen (SVOH subsidie)

Op dit moment werkt de overheid nog aan een nieuwe subsidieregeling voor particuliere verhuurders en beleggers. Dit zal waarschijnlijk de Subsidieregeling Verduurzaming en Onderhoud Huurwoningen (SVOH) gaan heten. Deze regeling wordt bedacht omdat er nu geen subsidieregelingen zijn voor de isolatie van deze huurwoningen. De SVOH subsidie is van toepassing op verhuurders onder de liberalisatiegrens. Je kan voor maximaal 50 huurwoningen een subsidieaanvraag doen. Je kan subsidie krijgen voor isolatiemaatregelen, onderhoud wat bijdraagt aan energiebesparing en energieadvies. Om aanspraak te maken op de SVOH subsidie moet je tenministe twee maatregelen nemen. Het energieadvies kan je dus ook krijgen met een subsidie. Je komt daar alleen voor in aanmerking als je ook twee maatregelen gaat uitvoeren. De SVOH subsidieregeling gaat waarschijnlijk lopen van 1 maart 2022 tot 1 januari 2026. Vanuit Simpel Subsidie gaan wij hier software voor ontwikkelingen om de aanvraag van deze subsidie transparant, snel en tegen een goede prijs te kunnen doen. 

 

Hulp bij subsidie aanvragen als belegger?

Als ondernemer bent u al druk genoeg, dus is het laten ontzorgen van de subsidieaanvraag een logische stap. Op dit moment helpen wij nog niet bij zakelijke subsidieaanvragen. Bekijk de website van de overheid voor meer informatie.

Gratis stappenplan

Download ons gratis stappenplan voor subsidie aanvragen, en ontvang alles wat u moet weten om snel uw subsidie te ontvangen.

Ik stuur je ons gratis stappenplan toe. Zo ben je altijd op de hoogte!

Meer blogs van Simpel Subsidie

ISDE subsidie ventilatie

ISDE zakelijk warmtepomp - Regel hier je aanvraag

biobased isolatie subsidie