De afgelopen maanden is de hybride warmtepomp veel in het nieuws geweest. Waar eerst jarenlang de focus lag op het in één keer van het aardgas afstappen door het aanschaffen van een volledig elektrische warmtepomp, lijkt nu stapsgewijs verduurzamen te winnen. De hybride warmtepomp maakt het mogelijk stap voor stap afscheid te nemen van het aardgas. Dit systeem werkt samen met de cv-ketel en zorgt voor het grootste deel van het jaar voor de ruimteverwarming en warm tapwater. Voor de pieken tijdens de winter schiet de cv-ketel dan bij. Inmiddels lijkt de terugverdientijd van een hybride warmtepomp al onder de 10 jaar te liggen, een interessante investering.
Toch is de hybride warmtepomp geen goedkope installatie. Al snel valt de investering een factor 3-4 hoger uit dan alleen een nieuwe cv-ketel. Met de wens van de rijksoverheid om toch minder aardgas te gaan verbruiken was er meer stimulans nodig. Hier is de ISDE subsidie voor bedacht. De subsidieregeling stimuleert de aanschaf van duurzame installaties en isolatiemaatregelen. Alles van warmtepompen, zonneboilers en aansluiting op een warmtenet tot isolatiemaatregelen.
[solvari]Op zoek naar een warmtepomp?_vergelijk gratis offertes[/solvari]
Ook voor de hybride warmtepomp is er een subsidie beschikbaar. Dit subsidiebedrag is afhankelijk van het vermogen van de warmtepomp en komt neer op al snel 500 tot 1.500 euro per apparaat. Dit geeft al snel een korting op de aanschafprijs van zo’n 20 procent. Met de stijgende aardgasbelasting en focus op energiebesparing lijkt de business case van een hybride warmtepomp steeds aantrekkelijker te worden.
Let op! U kunt in 2022 extra subsidie krijgen voor uw hybride warmtepomp. Het gemiddelde bedrag is verhoogd van 20 procent voordeel naar 30 procent, zeker de moeite waard. De voorwaarde is wel dat de warmtepomp geinstalleerd moet zijn of worden in 2022. Dus als uw warmtepomp al is geplaatst, dan krijgt u het subsidiebedrag van 2021. Voor slechts 85 euro kunnen we u maximale garantie geven op een succesvolle subsidieaanvraag. Vul hieronder onze tool in en check gratis uw subsidiebedrag en de voorwaarden.
Bent u van plan een hybride warmtepomp aan te schaffen? Let dan wel even goed op de subsidievoorwaarden en uw kansen. Als u een zakelijke klant bent moet u voordat u de koopovereenkomst ondertekend de subsidie hebben aangevraagd. Na de installatie van de warmtepomp laat u deze subsidie vervolgens vaststellen. Hierna wordt het subsidiebedrag pas op uw bankrekening overgemaakt.
Bent u een particulier? Dan gaat het warmtepomp subsidie aanvragen net wat anders. U kunt tot 12 maanden na de installatie van uw hybride warmtepomp nog de subsidie aanvragen. U moet daarbij wel de meldcode vermelden van uw apparaat, de factuur en een betalingsbewijs aanleveren. U kunt via onze subsidietools altijd gemakkelijk de voorwaarden checken, zodat u geen kansen misloopt. Van belang is ook te vermelden dat u voor een nieuwbouwwoning geen subsidie kunt ontvangen voor warmtepompen, zonneboilers, isolatie of de aansluiting op een warmtenet.
Voordat u vertrekt, nog een laatste tip! Heeft u de afgelopen 12 maanden uw woning geïsoleerd en koopt u nu een warmtepomp, dan kunt u mogelijk nog subsidie krijgen voor deze isolatiemaatregel. Normaal gesproken moet u twee isolatiemaatregelen nemen om subsidie te ontvangen. Sinds 2021 is het mogelijk dit ook te combineren met de aanschaf van een hybride warmtepomp. Bekijk onze isolatie subsidie tools om de voorwaarden te bekijken. Meer lezen over de hybride warmtepomp subsidie 2022? Volg dan de link.
SVOH subsidie warmtepomp aanvragen
SVOH subsidie 2025 - hulp bij aanvragen
Overgangsregeling warmtepomp subsidie 2025