Blogs

Subsidie Nieuws en Tips

08 / 01 / 2023

Subsidie dubbel glas

Alle informatie over de ISDE subsidie dubbel glas


Subsidie dubbel glas

Plaatsen van isolerend glas, ook wel dubbel glas of HR++ glas genoemd, is blijvend populair. Als sinds de jaren 70 is dit een van de meest populaire manieren om de kou buiten de deur te houden en aan energiebesparing te doen. Vorig jaar was er nog de SEEH subsidie die het mogelijk maakte om voor het plaatsen van HR++ glas een subsidie te ontvangen. Dit jaar is er de ISDE subsidie die het mogelijk maakt voor uw isolerende maatregelen een bijdrage te ontvangen. In dit blog meer over de subsidiekansen bij het plaatsen van isolerend glas en waar u op moet letten.

Subsidie Isolatie Aanvragen

Subsidie op isolerend glas

Voor 2021 is er de nieuwe ISDE subsidie. Deze regeling focust zich op zowel het opwekken van duurzame energie als energiebesparing door particulieren. Dit betekent dat u zowel voor het plaatsen van een zonneboiler, warmtepomp als isolatiemaatregelen subsidie kan ontvangen. Bij de isolerende maatregelen moet u denken aan: spouwmuurisolatie, gevelisolatie, dakisolatie en vloerisolatie. Daarnaast is het mogelijk om subsidie te ontvangen voor: dubbel glas, triple glas en kozijnpanelen. Voor triple glas subsidie zijn er extra spelregels. Volg de link om meer te lezen.

U kan helaas geen extra subsidie krijgen als u geheel nieuwe kozijnen met HR++ of triple glas laat plaatsen. Alleen het glas en de kozijnpanelen komen in aanmerking voor subsidie. Voor HR++ glas kan u 53 euro per m2 subsidie ontvangen, voor triple glas is dat 150 euro m2. Bij het plaatsen van kozijnpanelen moet u goed opletten, deze moeten dezelfde isolerende waarde hebben als het glas, anders komen deze panelen niet in aanmerking voor subsidie. U moet tenminste 8 m2 nieuw glas plaatsen om in aanmerking te komen voor de isolatie subsidie. Maximaal komt er 45 m2 glas in aanmerking voor deze regeling. Tot slot is het van belang dat u de werkzaamheden laat uitvoeren door een erkend bouwbedrijf, ingeschreven bij de KvK. Dit is een voorwaarde om de subsidie aan te vragen.Glas subsidie in 2023

Let op. In 2023 mag je wél het isolerende kozijn optellen bij het isolerende glas. Het totaal aan vierkante meters telt voor de subsidie. Heb je glas en kozijnen in 2022 laten plaatsen? Dan tellen de kozijnen helaas niet mee. Lees hier meer over in dit document van de overheid.

Snel uw glas subsidie berekenen

Met onze ISDE rekentool kan u snel berekenen voor hoeveel subsidie u in aanmerking komt. Na het invullen van uw gewenste maatregelen nemen we ook nog de voorwaarden van de subsidie met u door, zo komt u niet voor verrassingen te staan. Meer lezen over subsidie op kozijnen en isolerend glas, volg dan de link

Gratis stappenplan

Download ons gratis stappenplan voor isolatiesubsidie aanvragen, en ontvang alles wat u moet weten om snel uw subsidie te ontvangen.

Ik stuur je ons gratis stappenplan toe. Zo ben je altijd op de hoogte!

Meer blogs van Simpel Subsidie

ISDE subsidie ventilatie

ISDE zakelijk warmtepomp - Regel hier je aanvraag

biobased isolatie subsidie