Blogs

Subsidie Nieuws en Tips

15 / 11 / 2021

Gratis stappenplan om subsidie voor isolatie aan te vragen

Stappenplan voor isolatie subsidie aanvragen in 2022


Gratis stappenplan om subsidie voor isolatie aan te vragen

Ben je van plan om te investeren in energiebesparing? Dan is een subsidie ontvangen voor je investeringen een goede manier om sneller uit de kosten te komen. Er komt alleen een hoop kijken bij het aanvragen van de isolatie subsidie. Vandaar in dit blogbericht een stappenplan voor isolatie subsidie aanvragen. Bekijk deze stappen goed en verhoog daarmee de kans dat je in aanmerking komt. Extra interessant omdat de isolatie subsidie 2022 30 procent zal bedragen! Dit bekent een hoop extra subsidie als je twee maatregelen laat uitvoeren!

Gratis je isolatie subsidie berekenen

Stap 1 – Check of je in aanmerking komt

Voordat je een handtekening zet onder een aanbod van een isolatiepartij of aannemer, check eerst snel de subsidievoorwaarden. Dit kan je doen door de actieknop hierboven te volgen en ons systeem snel in te vullen. Een paar voorwaarden waar je rekening mee moet houden is een minimale hoeveel vierkante meter die je moet isoleren en de isolatiekwaliteit. Het komt regelmatig voor dat aannemers niet voldoende isolatiekwaliteit (Rd-waarde) toevoegen, waardoor je niet meer in aanmerking komt voor subsidie. Toch zonde, met beperkte meerkosten is dit wel mogelijk.

Je moet tenminste twee isolerende maatregelen gaan uitvoeren om de subsidie te ontvangen. Je mag ook één isolatiemaatregel uitvoeren in combinatie met een warmtepomp of zonneboileraanschaf. Heb je eerst een warmtepomp of zonneboiler gekocht en ga je nog isolatie plaatsen? Je hebt dan tot 12 maanden de tijd na de installatie van de eerste apparaten om subsidie voor alles in één keer aan te vragen.

 

Stap 2 – Laat het werk uitvoeren

Selecteer een partij die het werk gaat uitvoeren. Isolatie subsidie aanvragen kan helaas niet als doe-het-zelver. Je mag het materiaal wel zelf kopen en laten plaatsen door een aannemer. Zorg ervoor dat je tijdens het uitvoeren van de werkzaamheden wat foto’s maakt. Deze foto’s heb je nodig voor de uiteindelijke subsidieaanvraag.

Stap 3 – Zorg voor een volledige factuur

Dit is een van de belangrijkste stappen. Een onvolledige factuur zorgt ervoor dat het aanvragen van subsidie lang duurt of zelfs mislukt. Zorg ervoor dat je isolatiepartij of aannemer de volgende zaken op de factuur zet: Het aantal vierkante meter dat is geïsoleerd per maatregel, de isolatiekwaliteit (Rd-waarde) en het merk isolatie dat geplaatst is. Het best is als de partij een isolatie meldcode beschikbaar heeft. Dit is niet noodzakelijk, maar maakt de kans groter dat je snel subsidie ontvangt.

Stap 4 – Vul het isolatie subsidie aanvraagformulier in

Is de isolatie geplaatst en de facturen betaald? Dan kan je nu de subsidie regelen. Via onze subsidietool kan je stap voor stap de informatie invullen en checken of de informatie compleet is. Je betaalt pas achteraf bij succes. Om de aanvraag compleet te maken moet je opgeven wat voor isolatiemaatregelen je hebt uitgevoerd, je persoonsgegevens invullen en wat bijlagen toevoegen. De bijlagen bestaan uit: De facturen, isolatie foto’s en betalingsbewijzen. Een betalingsbewijs is bijvoorbeeld een pinbon of kopie van internetbankieren. Ook een afschrift van een duurzaamheidslening of bouwdepot mag toegevoegd worden. Wij kunnen de aanvraag met de overheid dan voor je regelen voor slechts 85 euro. Op deze manier verhoog je de kans op succes.

Stap 5 – De subsidie wordt in behandeling genomen

Als je zelf de subsidie wil aanvragen, dan moet je dat doen via de website van de overheid met je DigiD. Laat je ons de subsidie doen, dan is dat niet nodig en houden wij alles voor je in de gaten. Het duurt gemiddeld 8 weken voordat de subsidie wordt goedgekeurd. Het kan ook zijn dat er nog aanvullende vragen gesteld worden, wij helpen daarbij zonder meerkosten. Met een goede factuur waarop duidelijk alle gegevens staan voorkom je vragen.

Gratis je isolatie premie kansen checken? Volg dan de knop hieronder. Meer lezen over de isolatie subsidie 2022? Lees dan meer van onze blogs.

Gratis je isolatie subsidie berekenen

Gratis stappenplan

Download ons gratis stappenplan voor isolatiesubsidie aanvragen, en ontvang alles wat u moet weten om snel uw subsidie te ontvangen.

Ik stuur je ons gratis stappenplan toe. Zo ben je altijd op de hoogte!

Meer blogs van Simpel Subsidie

ISDE subsidie ventilatie

ISDE zakelijk warmtepomp - Regel hier je aanvraag

biobased isolatie subsidie