Blogs

Subsidie Nieuws en Tips

Blogs

Subsidie Nieuws en Tips

27 / 06 / 2021

Stappenplan HR++ glas isolatie aanvragen

Subsidie voor dubbel glas of HR++ aanvragen


Stappenplan HR++ glas isolatie aanvragen

Dubbel glas is al sinds de jaren 80 een populaire manier om energie te besparen en meer comfort in huis te krijgen. HR glas subsidie helpt er dan bij om de investering extra snel terug te verdienen. In dit blog de subsidiekansen op een rijtje en waar je op moet letten bij de subsidieaanvraag voor isolerend glas.

Subsidie Isolatie Aanvragen

Subsidie op HR glas

Het is mogelijk om in 2021 subsidie te krijgen op HR glas. De ISDE subsidie zorgt voor gemiddeld 20 procent korting op isolerende maatregelen. Zowel HR als triple glas vallen onder deze maatregelen. Niet al het HR glas komt zomaar in aanmerking voor de subsidie. Het glas moet voldoen aan bepaalde kwaliteitseisen en beschikken over een maximale U-waarde. In het geval van HR++ glas is dit 1,2 U-waarde. In het geval van Triple glas is dit een maximale U-waarde van 0,7. Zorg ervoor dat je van te voren de partij die het glas installeert vraag om de kwaliteit en het liefst ook de isolatie meldcode van dit glas. Daarbij moet je ook een kozijnstaat ontvangen. Hierin staat alle technische informatie. Tot slot kom je pas in aanmerking voor de subsidie als je tenminste 10 vierkante meter glas vervangt. Het bedrag dat je kan ontvangen hiervoor is maximaal 35 euro per vierkante meter. Nieuwe kozijnen komen niet in aanmerking voor subsidie, het gaat puur om de hoeveelheid vierkante meter glas.

Stappenplan HR++ glas aanvragen

De voorwaarden van het isolerende glas alleen zijn niet voldoende om de isolatie subsidie aan te vragen. Naast de aanschaf van HR++ glas is het nodig ook nog een andere isolerende maatregel te nemen of een warmtepomp of zonneboiler aan te schaffen. Al deze maatregelen moeten zijn uitgevoerd door een bedrijf dat staat ingeschreven bij de KvK. Na het betalen en uitvoeren van de maatregelen kan je subsidie aanvragen:

1. Zorg voor facturen waarop duidelijk de hoeveelheid vierkante meter glas en isolerend materiaal staan. Zorg ervoor dat de partij die het plaatst daar ook de kwaliteit van de isolatie bij vermeldt en het liefst de meldcode.

2. Zorg ervoor dat je wat foto’s maakt tijdens het uitvoeren van de werkzaamheden. De overheid vraagt om deze foto’s om zeker te weten dat de isolatie of glas is geplaatst.

3. Pak onze subsidietool erbij een vul stap voor stap de gegevens in. Dit kost u slechts enkele minuten. Daarna gaan wij aan de slag en wordt het subsidiebedrag direct op uw rekening gestort. Dit kost u slechts 85 euro en u betaalt achteraf bij succes.

Gratis stappenplan

Download ons gratis stappenplan voor subsidie aanvragen, en ontvang alles wat u moet weten om snel uw subsidie te ontvangen.

ontvang ons gratis stappenplan

Wij sturen jou ons gratis stappenplan subsidie aanvragen toe.

Meer blogs van Simpel Subsidie

Extra subsidie voor warmtepomp

Hoe kan ik subsidie aanvragen als ik mijn warmtepomp of zonneboiler zelf installeer?

Kan ik mijn woning aan de binnenkant isoleren?