Blogs

Subsidie Nieuws en Tips

Blogs

Subsidie Nieuws en Tips

22 / 09 / 2021

RVO subsidie isolatie 2022

Lees meer over de RVO isolatie subsidie in 2022


RVO subsidie isolatie 2022

De Rijksdienst van Ondernemend Nederland (RVO) is de partij die gaat over de landelijke subsidies in Nederland. Een van de meest populaire subsidies op dit moment is de isolatie subsidie. Deze subsidie maakt het mogelijk een korting te krijgen op de aanschaf van bijvoorbeeld HR++ glas en vloerisolatie. Met het isolatieseizoen in zicht krijgen we steeds vaker de vraag: hoe zit het met de RVO isolatie subsidie en is deze ook beschikbaar in 2022. In dit blog meer informatie.

Bereken snel je isolatie subsidie

RVO isolatie subsidie 2022

De isolatie subsidie valt dit jaar samen met de zonneboilers, warmtepompen en aansluiting op een warmtenet onder de ISDE subsidie. Met deze regeling moedigt de overheid ons aan energie te besparen of duurzaam op te wekken. Dit jaar is er voor isolatie 124 miljoen euro beschikbaar. Het isolatie subsidiebudget is waarschijnlijk voldoende tot het eind van dit jaar. De meest populaire maatregelen dit jaar zijn: dakisolatie gevolgd door HR++ glas en spouwmuurisolatie.

Dat er nu een subsidie beschikbaar is betekent niet dat dit ieder jaar het geval is. Zo was er vorige jaar met de SEEH subsidie tot 30 procent subsidie op isolatiemaatregelen en is dat nu nog maar 20 procent. Een van de meest gestelde vragen die wij krijgen is dan ook: Hoe zit het met de isolatie subsidie 2022? Het zou toch zonde zijn als je enkele honderden of zelfs duizenden euro’s misloopt doordat je te laat bent?

Volgens het Klimaatakkoord zullen tot 2030 zowel isolatie als warmtepompen gesteund worden door subsidie. Deze plannen zijn nog niet heel concreet, maar een van beloften is dat de ISDE subsidie blijft lopen tot 2025. Dit geeft wel zekerheid over de isolatie subsidie de komende paar jaar. Over het bedrag en de exacte voorwaarden is minder bekend. Op dit moment wordt er gelobbyd voor een hoger subsidiebedrag of om ook één isolatiemaatregel subsidiabel te maken.

De laatste update is dat er inderdaad meer subsidie zal komen voor waarschijnlijk zowel isolatie als de hybride warmtepomp. Dit zou zomaar kunnen betekenen dat 30 procent van de aanschafkosten worden gesubsideerd. Dit maakt de terugverdientijd voor isolatie en de warmtepomp lager.

 

RVO subsidie aanvragen

Genoeg mogelijkheden, maar hoe vraag je die isolatie subsidie dan aan? Via onze subsidietool kan je gemakkelijk checken hoeveel subsidie je kan ontvangen en welke voorwaarden daarbij horen. Om zeker te zijn dat je in aanmerking komt hebben we hieronder wel een aantal tips:

> Zorg ervoor dat je isolatiemateriaal aan de juiste kwaliteit en minimale hoeveelheid vierkante meters voldoet. Het best is als er een isolatie meldcode beschikbaar is. Vraag de aannemer hiernaar.

> Zorg dat op de factuur de kwaliteit van de isolatie staat en de vierkante meters.

> Zorg dat je wat foto's maakt tijdens het uitvoeren van de isolatiemaatregelen. Dit heb je later nodig voor de subsidieaanvraag.

Bereken snel je isolatie subsidie

Gratis stappenplan

Download ons gratis stappenplan voor subsidie aanvragen, en ontvang alles wat u moet weten om snel uw subsidie te ontvangen.

ontvang ons gratis stappenplan

Wij sturen jou ons gratis stappenplan subsidie aanvragen toe.

Meer blogs van Simpel Subsidie

Extra subsidie voor warmtepomp

Hoe kan ik subsidie aanvragen als ik mijn warmtepomp of zonneboiler zelf installeer?

Kan ik mijn woning aan de binnenkant isoleren?