Blogs

Subsidie Nieuws en Tips

10 / 11 / 2023

Isolatie subsidie zelf aanbrengen

Kan je subsidie krijgen als je de isolatie zelf plaatst?


Isolatie subsidie zelf aanbrengen

Isolatie subsidie bij zelf aanbrengen. Een van de meest voorkomende vragen bij de isolatie subsidie is of je deze subsidie kan aanvragen als je het isolatiemateriaal zelf plaatst. In dit blog antwoord op deze vraag en waar je op moet letten bij je subsidieaanvraag.

Subsidie Isolatie Aanvragen

Isolatie subsidie zelf aanbrengen

De isolatie subsidie valt de komende jaren onder de ISDE regeling. Onder de ISDE regeling is het mogelijk om tot 30 procent korting te krijgen op de aanschafkosten van isolatie. De verwachting is dat het zeker tot 2025 mogelijk moet zijn om deze subsidie aan te vragen. 

Bent u van plan twee isolerende maatregelen uit te voeren dit jaar, dan is het goed om te weten of u dit isolatiemateriaal zelf mag plaatsen. Het is zonde om een deel van de aankoopkosten mis te lopen, doordat u niet aan een van de isolatie subsidie voorwaarden voldoet. Als we de voorwaarden erbij pakken, dan moeten we helaas concluderen dat het niet mogelijk is de subsidie te ontvangen als je de materialen zelf plaatst. De isolatie moet zijn geplaatst door een bouwbedrijf, de overheid noemt dit ook wel een bouwinstallatiebedrijf. In de praktijk is dit uw aannemer die beschikt over een KvK nummer dat u moet opgeven bij de subsidieaanvraag. Het is wel mogelijk zelf uw isolatiemateriaal aan te schaffen en dit te laten plaatsen door een bouwbedrijf. Zorg er wel voor dat je isolatiemateriaal voldoet aan de voorwaarden en dat je de facturen goed bewaard.

Behalve deze voorwaarde moet je op een aantal andere zaken letten. Zo moet je zorgen voor foto’s van het aangebrachte isolatiemateriaal en tenminste twee isolerende maatregelen uitvoeren om het maximale bedrag aan subsidie te ontvangen. Check onze subsidietool voor meer informatie over deze voorwaarden.

Gratis stappenplan

Download ons gratis stappenplan voor isolatiesubsidie aanvragen, en ontvang alles wat u moet weten om snel uw subsidie te ontvangen.

Ik stuur je ons gratis stappenplan toe. Zo ben je altijd op de hoogte!

Meer blogs van Simpel Subsidie

ISDE subsidie ventilatie

ISDE zakelijk warmtepomp - Regel hier je aanvraag

biobased isolatie subsidie