Blogs

Subsidie Nieuws en Tips

19 / 12 / 2020

Investeringssubsidie Duurzame energie en Energiebesparing 2021

Investeringssubsidie Duurzame energie en Energiebesparing vanaf 2021 live


Investeringssubsidie Duurzame energie en Energiebesparing 2021

De nieuwe ISDE subsidie is bekend. De naam is wel iets veranderd naar: Investeringssubsidie Duurzame energie en Energiebesparing. Deze ISDE subsidie reflecteert de extra aandacht voor energiebesparing. De SEEH 2020 die hiervoor subsidie beschikbaar stelde voor woningisolatie is in deze nieuwe regeling opgenomen. In dit blog meer over de nieuwe regeling en wat Simpel Subsidie doet om u te ondersteunen.

 

Investeringssubsidie duurzame energie en energiebesparing

De Investeringssubsidie duurzame energie en energiebesparing van 2021 heeft in totaal 164 miljoen euro budget. Van dit bedrag is 124 miljoen beschikbaar gesteld voor de warmtepomp subsidie, zonneboiler, isolerende maatregelen en aansluiting op het warmtenet. De andere 40 miljoen is beschikbaar voor de kleine windturbines en zonnepanelen op daken van flatgebouwen. De regeling is hiermee een stuk breder geworden. Het verschil tussen particuliere en zakelijke aanvragen blijft hetzelfde. Bij zakelijke ISDE subsidie is het noodzakelijk de aanvraag te doen voordat de offerte is ondertekend. Bij particulieren moet de subsidieaanvraag gedaan worden na koop en installatie.

De subsidiebedragen voor de zonneboiler en warmtepomp blijven vergelijkbaar met 2020. Het subsidiebedrag hangt nog steeds af van het vermogen van de installatie. Daarbij is het van belang dat bijvoorbeeld de warmtepomp geïnstalleerd is door een erkende installateur. Van belang is deze zaken op de factuur te vermelden. De subsidie van de kleine windturbine komt neer op circa 15 procent van het aankoopbedrag. De ISDE zonnepanelen subsidie is afhankelijk van het aantal panelen dat geïnstalleerd wordt en het vermogen. Bedrag komt neer op circa 50 euro subsidie per zonnepaneel. Tot slot is er nu een warmtenet subsidie gelanceerd waardoor ook VvE’s en grondgebonden woningen ook in aanmerking komen. Hiervoor was het alleen mogelijk voor woningcorporaties om een warmtenet subsidie aan te vragen. Het subsidiebedrag per individuele aansluiting op het warmtenet komt neer op 3.325 euro. Voor collectieve aansluitingen lopen deze subsidiebedragen op tot 21.906 euro.

De isolatie subsidie 2021 voor woningeigenaren kent een aantal interessant wijzigingen. De bewijslast met foto’s en de uitvoerdersverklaring blijft helaas hetzelfde. De Investeringssubsidie duurzame energie en energiebesparing laat wel een nieuwe combinatie toe. Het is nu ook mogelijk één isolerende maatregel te nemen en deze te combineren met de zonneboiler of warmtepomp subsidie.

Gratis stappenplan

Download ons gratis stappenplan voor subsidie aanvragen, en ontvang alles wat u moet weten om snel uw subsidie te ontvangen.

Ik stuur je ons gratis stappenplan toe. Zo ben je altijd op de hoogte!

Meer blogs van Simpel Subsidie

ISDE subsidie ventilatie

ISDE zakelijk warmtepomp - Regel hier je aanvraag

biobased isolatie subsidie