Blogs

Subsidie Nieuws en Tips

15 / 01 / 2021

ISDE subsidie windturbines

Kleine windturbine subsidie 2021 nu onder de ISDE regeling.


ISDE subsidie windturbines

Lang was het niet mogelijk om subsidie te krijgen voor kleinere windturbines. Met de ISDE subsidie 2021 is dit nu wel mogelijk. Hiermee wordt invulling gegeven aan een motie uit de Tweede Kamer uit 2019. Hierin riep Tweede Kamerlid Mulder op zonnepanelen en windturbines te stimuleren via de ISDE subsidie. Uitgangspunt van de ISDE windturbine subsidie is dat zo’n 15 procent van de aanschafprijs wordt gesubsidieerd. Dit bleek in overleg met de sector voldoende stimulering te bieden. De subsidieregeling is niet beschikbaar voor particulieren, maar voor zakelijke partijen. Denk hierbij aan MKB en andere niet natuurlijke personen.

ISDE Subsidie Aanvragen

Voorwaarden ISDE windturbine subsidie

Een aantal belangrijke voorwaarden voor de ISDE windturbine subsidie zijn: Verwachte rotoroppervlak per turbine moet tenminste 50m2 bedragen. Het gezamenlijke rotoroppervlak kan ten hoogste 500 m2 bedragen. Vergunning op grond van Wet algemene bepalingen omgevingswet moet bijgevoegd worden. Het subsidiebedrag is afhankelijk van de hoeveelheid geproduceerde kWp. Per kWp kan je 125 euro windturbine subsidie ontvangen.

Het gaat hier om een zakelijke aanvraag en hierbij komt een hoop kijken. Voordat u de offerte ondertekend moet u de subsidieaanvraag gedaan hebben. De aanvraag voor de omgevingsvergunning moet u gedaan hebben voor u de indiening doet voor uw subsidie. De omgevingsvergunning moet u verkregen hebben voordat u de subsidie laat vaststellen. Na aanschaf en installatie van de windmolen of zonnepanelen moet u de subsidie laten vaststellen. Zelfs het RVO geeft toe dat dit u gemakkelijk uren aan tijd kan kosten. Overweegt u ISDE subsidie windturbine aan te vragen, neem dan contact op met Simpel Subsidie. Het aanvragen kan gemakkelijker. 

 

Kleine windturbine kopen

Het kopen van een kleine windturbine lijkt nog niet zo gemakkelijk. Terwijl wij onderzoek deden voor dit blog konden wij geen goede vergelijkingswebsites vinden met voldoende informatie. Hopelijk geeft de ISDE subsidie windturbines een prikkel hier wel mee aan de slag te gaan. Informatie over kleine windturbines kan u hier vinden. Voorbeelden van leveranciers hier. Informatie over vergunningen en procedures zijn hier te vinden.

 

 

Gratis stappenplan

Download ons gratis stappenplan voor subsidie aanvragen, en ontvang alles wat u moet weten om snel uw subsidie te ontvangen.

Ik stuur je ons gratis stappenplan toe. Zo ben je altijd op de hoogte!

Meer blogs van Simpel Subsidie

ISDE subsidie ventilatie

ISDE zakelijk warmtepomp - Regel hier je aanvraag

biobased isolatie subsidie