Blogs

Subsidie Nieuws en Tips

05 / 05 / 2021

ISDE subsidie nu te koppelen met lokale subsidies

Gemeentelijke en provinciale subsidies zijn nu te koppelen met de ISDE regeling


ISDE subsidie nu te koppelen met lokale subsidies

Met de introductie van de ISDE subsidie 2021 kwam gelijk een nieuw probleem om de hoek zetten. Het bleek volgens de Staatscourant niet mogelijk om deze landelijk regeling te combineren met bijvoorbeeld subsidieregelingen in Rotterdam, Den Haag of Amsterdam. Dit probleem lijkt nu opgelost met een wijziging van de ISDE subsidieregels.

 

ISDE Subsidie Aanvragen

Lokale subsidies en ISDE

Diverse gemeenten werken hard aan hun Proeftuinen Aardgasvrij. Onderdeel van deze proeftuinen is experimenteren met diverse manieren om woningen te warmen zonder aardgas. Onder andere door middel van warmtenetten en warmtepompen. Hiervoor worden vaak lokale subsidieregeling bedacht om bewoners te verleiden. Het is alleen zonde als blijkt dat al die lokale inspanningen zorgen voor en afgewezen subsidieaanvraag bij de RVO.

Om vertraging te voorkomen en verduurzaming aan te moedigen is dit verbod regelingen te stapelen nu geschrapt. Een logische uitkomst, omdat er wel voor bijvoorbeeld Friesland een lokale regeling beschikbaar was die extra isolatiesubsidie uitkeert. Daar werkte RVO gewoon al die tijd aan mee. Het verbod op het stapelen van subsidies blijft wel van kracht in de zakelijke markt. Dus u kan uw ISDE subsidie niet combineren met de EIA regeling of een andere lokale subsidie.

 

Bent u benieuwd naar uw subsidiekansen? Bekijk dan onze ISDE subsidietool eens.

Gratis stappenplan

Download ons gratis stappenplan voor subsidie aanvragen, en ontvang alles wat u moet weten om snel uw subsidie te ontvangen.

Ik stuur je ons gratis stappenplan toe. Zo ben je altijd op de hoogte!

Meer blogs van Simpel Subsidie

ISDE subsidie ventilatie

ISDE zakelijk warmtepomp - Regel hier je aanvraag

biobased isolatie subsidie