In de gemeente Veldhoven zijn er diverse subsidieregelingen beschikbaar voor het verduurzamen van woningen en gebouwen. Een belangrijke regeling is de Investeringssubsidie duurzame energie en energiebesparing (ISDE). Deze nationale subsidie biedt woningeigenaren de mogelijkheid om financiële ondersteuning te krijgen voor woningisolatie, zoals glas, dak, vloer, muur en gevelisolatie. Daarnaast kunnen subsidies worden verkregen voor duurzame energieopwekking, zoals zonneboilers en warmtepompen, en voor de overstap naar elektrisch koken of aansluiting op een warmtenet. Voor monumenteigenaren is er een aangepaste ISDE-regeling, specifiek gericht op het behoud van monumentale waarden.
Naast de ISDE-regeling zijn er ook specifieke subsidies beschikbaar voor verenigingen en verhuurders. De Subsidieregeling Verduurzaming voor Verenigingen van Eigenaars (SVVE) biedt VvE's de mogelijkheid om hun gebouwen te verduurzamen met isolatie, zonneboilers, warmtepompen en een centrale aansluiting op het warmtenet. Voor verhuurders is er de Subsidieregeling Verduurzaming en Onderhoud Huurwoningen (SVOH), waarmee zij subsidie kunnen krijgen voor energiebesparende maatregelen, duurzame warmteopties en onderhoudsmaatregelen. Deze regelingen zijn nationaal, maar wij bij Simpel Subsidie hebben de expertise om u te helpen bij het aanvragen van deze subsidies.
Hoewel de bovengenoemde subsidieregelingen nationaal zijn, zijn er ook unieke lokale initiatieven in Veldhoven die afwijken van landelijke regelingen. Voor meer gedetailleerde informatie over gemeentelijke isolatie en warmtepomp subsidieregelingen, kunt u een kijkje nemen op onze Gemeente isolatie en warmtepomp subsidie pagina. Hier vindt u alle informatie over de specifieke mogelijkheden binnen de gemeente Veldhoven.
Bij Simpel Subsidie weten we precies hoe we de ISDE, SVVE en SVOH subsidies voor u kunnen regelen. Onze online subsidie-aanvraagtool maakt het proces eenvoudig en efficiënt, zodat u snel kunt profiteren van de beschikbare financiële ondersteuning. Klik op de knop hieronder om direct naar onze subsidie-aanvraagtool te gaan en ontdek hoe wij u kunnen helpen bij het verduurzamen van uw woning of gebouw in Veldhoven.
Informatie aangeboden door Milieu Centraal
Woningeigenaren kunnen subsidie aanvragen voor woningisolatie (glas, dak, vloer, muur, gevel), duurzame energieopwekking (zonneboiler of warmtepomp), elektrisch koken en voor aansluiting op een warmtenet.
Als je eigenaar-bewoner van een monument bent en als je woning een monumentenstatus heeft en ingeschreven staat als rijks- gemeentelijk of provinciaal monument kom je in aanmerking voor ISDE voor monumenteigenaren.
Verhuurders kunnen subsidie krijgen voor het verduurzamen van één of meerdere bestaande huurwoningen.
Met deze subsidieregeling ontvang je subsidie voor energiebesparende maatregelen, duurzame warmteopties, onderhoudsmaatregelen en voor een maatwerkadvies.
Verenigingen van Eigenaren (VvE) kunnen via de SVVE subsidie krijgen voor het verduurzamen van hun gebouw. Je kunt bijvoorbeeld subsidie krijgen voor isolatie, zonneboilers, warmtepompen en een centrale aansluiting op het warmtenet.
Informatie aangeboden door Milieu Centraal
De Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO) geeft subsidie aan woningeigenaren die gezamenlijk hun woningen willen verduurzamen. Met deze subsidie kan een procesondersteuner ingehuurd worden die een verduurzamingsplan schrijft, zodat het renovatieproject opgeschaald kan worden.
Waterschap De Dommel heeft subsidie voor grotere klimaatbuffers. Bij grotere klimaatbuffers kun je denken aan wadi’s, voorzieningen onder de grond die water opvangen, zaksloten en verhardingen die water doorlaten, maar ook het afkoppelen van regenwater en de aanschaf van een regenton krijgen subsidie.
Een duurzaamheidsadvies van een Duurzame Monumenten (DuMo) adviseur zorgt ervoor dat je monument verduurzaamd wordt met oog voor de monumentale waarden. Het Restauratiefonds geeft tot 50% subsidie op de kosten voor het advies.
De provincie Noord-Brabant ondersteunt burgerinitiatieven voor waterberging en -infiltratie in bebouwd gebied, het aanleggen van groen op plekken die eerst verhard waren of het aanleggen van groen voor meer biodiversiteit. Ook het gezamenlijk aanleggen van groene daken met minimaal drie eigenaren valt onder de mogelijkheden.
Gemengde VvE's of verhuurders van één of meerdere huurwoningen komen in aanmerking voor de Stimuleringsregeling (SAH) als ze hun bestaande huurwoning(en) aardgasvrij maken door deze aan te sluiten op een warmtenet.
In dit landelijke ontzorgingsprogramma krijgen woningeigenaren van rijksmonumenten niet alleen 50% korting op verduurzamingsadvies, maar worden ze ook gratis geadviseerd en begeleid richting concrete uitvoering van verduurzamingsmaatregelen. Denk aan het tegenlezen van offertes van aannemers of het meegaan naar het vooroverleg bij de gemeente.