Blogs

Subsidie Nieuws en Tips

04 / 02 / 2023

Welke isolatiemaatregelen subsidie?

Voor welke isolatiemaatregelen kan je subsidie aanvragen?


Welke isolatiemaatregelen subsidie?

Sinds een aantal jaren kan je subsidie krijgen voor isolatie. Alleen de vraag is dan natuurlijk, voor welke isolatiemaatregelen kan je subsidie aanvragen en waar moet je op letten? In dit blog alle isolatiemaatregelen op een rij waar je subsidie voor kan krijgen.

Gratis je isolatie subsidie berekenen

Welke isolatiemaatregelen geven subsidie?

De isolatie subsidie valt onder de ISDE subsidieregeling. Waarschijnlijk kan je daardoor tot 2030 subsidie krijgen voor het isoleren van je huis. De subsidie geeft je een vast bedrag per vierkante meter isolatie die is toegepast. Gemiddeld komt dit neer op ongeveer 30 procent subsidie op het totale pakket. Voor isolatiemaatregelen moet je denken aan alles van de spouwmuur, dak tot bodemisolatie. Let wel op dat je geen subsidie kan aanvragen voor uitbouwen, nieuwe dakkapellen of herbouw. Hieronder het overzicht per isolatiemaatregel en subsidiebedrag:

Voor isolerend glas werkt het net wat anders. Je kan zowel voor HR++ als triple glas subsidie krijgen. Dit wordt ook per vierkante meter berekend. Het is wel opletten: je krijgen geen subsidie voor de isolerende kozijnen. Je kan aanvullend wel subsidie aanvragen voor isolerende deuren en kozijnpanelen. Kozijnpanelen zijn isolerende platen die vaak onder glas worden bevestigd.

Waar moet ik opletten bij het aanvragen van subsidie?

Nu we weten waar je subsidie voor kan krijgen, zijn er nog een aantal andere voorwaarden waar je op moet letten. In 2022 kan je alleen isolatie subsidie krijgen als je twee of meer maatregelen laat uitvoeren. Dus bijvoorbeeld dakisolatie en spouwmuurisolatie. Je mag ook één isolatiemaatregel combineren met bijvoorbeeld een zonneboiler of warmtepomp. Verder moet je opletten dat twee soorten glas niet worden gezien als twee maatregelen.

Heb je na 2 april 2022 één isolatiemaatregel laten uitvoeren? Dan is er een kans dat je in 2023 daar alsnog subsidie voor kan aanvragen. Lees meer over de regels in ons blog: isolatie subsidie een maatregel. Je kan op onze website nu al een gratis check doen en je inschrijven, zodat we je laten weten wanneer het loket van de overheid open gaat.

Wat heb je nodig om de subsidie aan te vragen? Je hebt facturen nodig van de isolatiemaatregelen. Deze moeten wel aan bepaalde regels voldoen. Daarnaast heb je betalingsbewijzen en foto’s nodig van de geplaatste isolatie. Lees hier meer over de facturen van isolatie en glas. Je kan de subsidieaanvraag via de overheid (RVO) regelen. Wil je meer zekerheid en het werk uit handen geven? Dan kan je ons ook inschakelen. Voor een vast bedrag regelen wij de gehele aanvraag. Je betaalt ons pas achteraf en bij succes. Meer lezen over de isolatie subsidie 2023? Volg dan de link.

Gratis stappenplan

Download ons gratis stappenplan voor isolatiesubsidie aanvragen, en ontvang alles wat u moet weten om snel uw subsidie te ontvangen.

Ik stuur je ons gratis stappenplan toe. Zo ben je altijd op de hoogte!

Meer blogs van Simpel Subsidie

ISDE subsidie ventilatie

ISDE zakelijk warmtepomp - Regel hier je aanvraag

biobased isolatie subsidie